احرارنيوز: رئيس محيط زيست طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفت: آستانه تحمل شوري آرتمياي درياچه اروميه،250 گرم در ليتر است.
به گزارش احرارنيوز به نقل از ايسنا، حميد رعناقد، افزود: درحال حاضر حجم آب درياچه اروميه 2.2 ميليارد متر مکعب است و درجه شوري آن به فوق اشباع و به بيش از 350 گرم در ليتر رسيده که سبب شده حيات اين موجود آبزي با تهديد جدي روبه رو شود.
رعناقد ادامه داد: با چنين وضعيتي 12 نوع جلبک با تهديد جدي مواجه بوده که قادر به ادامه حيات در درياچه اروميه نيستند.
وي با بيان اينکه آرتمياي موجود در درياچه اروميه 10 درصد است، اظهار کرد: نميتوان گفت آرتمياي درياچه اروميه به وضعيت خط قرمز نزديک شده است چرا که اين موجود آبزي در قسمتهايي از درياچه اروميه به خصوص در مصب رودخانهها که تلاقي آب شور و شيرين بوده و همچنين در حاشيه شرق درياچه زرينهرود و سيمينهرود که غلظت شوري آن 200 گرم در ليتر است قادر به ادامه حيات خود ميباشند.
رئيس محيط زيست طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي افزود: در چنين شرايط بحراني 5000 قطعه فلامينگو وجود داشته که به طور کلي از بين نرفته است و به علت شوري آب درياچه اروميه به صورت پراکنده در مصب رودخانه نازلوچاي که زيستگاه فعلي آرتميا هست، تجمع يافتهاند.
وي به مهمترين اقدامات اين سازمان در راستاي حفظ و تکثير آرتمياي درياچه اروميه اشاره کرد و گفت: با توجه به اينکه سازمان حفاظت محيط زيست بهرهبرداري از آرتمياي درياچه اروميه را در15 طرح معرفي کرده است و با مجوز اين سازمان مقداري سيست آرتميا به جهت حفظ تنوع ژنتيکي آن که در سالهاي گذشته از درياچه اروميه رصد شده بود، خريداري و در سردخانهها نگهداري ميشوند.
رعناقد ادامه داد: پايش کمي و کيفي سيست خريداري شده در مرکز تحقيقات آرتمياي اروميه کشور، شناسايي مکانهاي مستعد پرورش آرتميا در حواشي درياچه اروميه و ايجاد استخرهايي براي پرورش دوباره آرتميا، گامي در جهت حفظ و تکثير اين موجود آبزي و احياء آن است.
رئيس محيط زيست طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي ارزش ژنتيکي آرتمياي درياچه اروميه را بسيار مهمتر از ارزش اقتصادي عنوان کرد و گفت: هرچند که آرتمياي درياچه اروميه از لحاظ اقتصادي ارزش بسيار بالايي دارد اما با بهرهبرداري اصولي و علمي اين موجود آبزي ميتوان علاوه بر تأمين احتياجات داخلي کشور با صادرات مقادير مازاد اين محصول به صورت قابل توجهي براي کشور ارزآوري داشت و به رشد اقتصادي آن کمک شاياني کرد.
آرتميا Artemia به عنوان يک جانور سخت پوست در آبهاي غليظ و بسيار شور زندگي ميکند. درياچه اروميه نيز يکي از غنيترين منابع آرتميا در جهان شمرده ميشود.