1400/11/27 - 15 : 30
کد خبر: 24197
پاي آرايشگران در کفش پزشکان زيبايي
احرار: دادستان انتظامي سازمان نظام پزشکي اصفهان: نمي‌دانم مردم چطور حاضر مي‌شوند سلامت خود را به خطر بيندازند و خود را در معرض آسيب قرار دهند. در اين زمينه رسانه‌ها نيز بايد مداخلات غيرمجاز اين افراد در آرايشگاه و باشگاه ورزشي و عوارض و آسيب‌هاي آن را به مردم اطلاع‌رساني کنند.

به گزارش احرار به نقل از ايسنا، اين روز‌ها فضاي شهري و مجازي پر شده از تبليغات آموزشگاه‌هايي که با عناوين فريبنده مدعي‌اند با دريافت مبالغ هنگفت و در کوتاه‌ترين زمان ممکن، افراد عادي را تبديل به متخصصان زيبايي و آماده ارائه خدمات زيبايي به شهروندان مي‌کنند.

چندي پيش دادستان انتظامي نظام پزشکي اصفهان در اطلاعيه‌اي به شهروندان، با اعلام «کلاهبرداري با عنوان صدور مدارک آموزش پوست و زيبايي»، هشدار داد: مدارک صادر شده با عنوان گواهي آموزش تزريق ژل، بوتاکس، کاشت مو، نخ ليفت و ... داراي اعتبار و ارزش قانوني نيست و انجام اين اقدامات براي افراد بدون صلاحيت درمان، حتي اگر زير نظر پزشک انجام شود، ممنوع است و با عنوان مجرمانه «مداخله در امور پزشکي» قابل تعقيب قضائي است.

اخيرا دادستان انتظامي نظام پزشکي اصفهان در نامه‌اي ديگر به اتحاديه صنف آرايشگران بانوان اصفهان، نسبت به روند رو به افزايش «مداخلات پزشکي در آرايشگاه‌هاي زنانه» و انجام اموري ماننده تزريق ژل، بوتاکس، انجام هايفوتراپي، ليزر، مزوتراپي و پلاسما هشدار داده و تأکيد کرده که گسترش اين فعاليت توسط افراد فاقد صلاحيت، علاوه بر عوارضي مثل سوختگي و عفونت، احتمال بروز عوارض خطرناکي مثل انتقال بيماري ايدز و هپاتيت را نيز افزايش مي‌دهد. بر همين اساس، بر نظارت بر آرايشگاه‌هاي زنانه و برخورد قضائي و تعزيراتي با واحد‌هاي متخلف تأکيد شده است.

مازيار ستاري، دادستان انتظامي سازمان نظام پزشکي اصفهان در گفتگو با ايسنا، با اشاره به تبليغات گسترده از سوي اشخاص، شرکت‌ها، آرايشگاه‌ها و حتي برخي مطب‌ها و مراکز درماني با عنوان برگزاري دوره‌ها و کارگاه‌هاي آموزشي در زمينه اقدامات زيبايي پزشکي و صدور مجوز فعاليت يا گواهي دستيار پزشک، اظهار کرد: اين تبليغات با عناوين فريبنده‌اي مثل مدرک بين‌المللي و سوءاستفاده از مهر‌ها و نشان‌هاي مختلف، علاوه بر اخاذي مبالغ هنگفت از ثبت‌نام کنندگان اين دوره‌ها، آن‌ها را دچار تبعات قانوني و کيفري مي‌کند.

وي با اشاره به اينکه جهل به قانون رافع مسئوليت نيست، تصريح کرد: هيچ‌يک از مدارک صادر شده با عنوان گواهي آموزش تزريق ژل، بوتاکس، کاشت مو، نخ ليفت و ... داراي اعتبار و ارزش قانوني نيست و ارائه آن‌ها در مراجع پزشکي مانند معاونت درمان، پزشکي قانوني، سازمان نظام پزشکي و محاکم قضائي قابل استناد نيست.

دادستان انتظامي سازمان نظام پزشکي اصفهان خاطرنشان کرد: انجام اين اقدامات براي افراد بدون صلاحيت درمان حتي اگر زير نظر پزشک انجام شود، ممنوع است و با عنوان مجرمانه «مداخله در امور پزشکي» قابل تعقيب قضائي است.

وي افزود: درصورتي‌که فردي اقدام به مداخله در امور پزشکي کرده و براي مراجعه کننده عارضه‌اي ايجاد شود، علاوه بر تبعات مداخله غيرمجاز، به علت عدم پوشش بيمه مسئوليت حرفه‌اي بايد مبالغ سنگين ديه و ارش نيز پرداخت کند.

عضو هيئت مديره سازمان نظام پزشکي اصفهان با بيان اينکه تزريق ژل، بوتاکس و ساير اقداماتي که به‌صورت تهاجمي روي بدن انسان است بايد با مسئوليت پزشک انجام شود، گفت: برخي افراد در اين امور مداخله کرده و تصور مي‌کنند اگر مدرکي داشته باشند و آموزش ديده باشند، مسئوليت کيفري نخواهند داشت و حتي اگر منجر به آسيب يا نقص عضو کسي شوند مي‌توانند در دادگاه با توسل به اين مدارک تبرئه شوند، درحالي‌که آموزشگاه‌هايي که چنين مدارکي صادر مي‌کنند، خودشان هم مجوز قانوني ندارند.

وي به دريافت مبالغ هنگفت براي آموزش و صدور مدارک انجام امور زيبايي از سوي افراد فاقد صلاحيت اشاره و خاطرنشان کرد: مدرکي که اين آموزشگاه‌ها در قبال دريافت هزينه‌هاي سنگين به افراد مي‌دهند هيچ ارزشي در مراجع قضائي، سازمان نظام پزشکي و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکي ندارد.

ستاري يادآور شد: پزشکي که اقدام درماني براي بيمار انجام مي‌دهد، درصورتي‌که اقدام او منجر به آسيب براي بيمار شده و از طريق مراجع قضايي و انتظامي پيگيري شود بايد ديه يا ارش پرداخت کند، اما بيشتر پزشکان خودشان را بيمه مسئوليت حرفه‌اي مي‌کنند و، چون اقدام آن‌ها قانوني بوده، خسارت وارد شده از طرف بيمه پرداخت مي‌شود، درحالي‌که کسي که صلاحيت انجام اين امور را ندارد قاعدتاً بيمه مسئوليت حرفه‌اي هم نخواهد داشت، درست رانندگي بدون گواهينامه است که اگر کسي شرايط دريافت گواهينامه را نداشته باشد نمي‌تواند خسارتي از بيمه دريافت کند.

وي با بيان اينکه مؤسسه خصوصي گواهي‌نامه‌هايي که صادر مي‌کند را داراي اعتبار قانوني اعلام مي‌کند، توضيح داد: برخلاف اعلام اين مؤسسات، مدارک صادر شده فاقد اعتبار قانوني است و اگر خسارتي به فردي وارد شد مداخله‌گر ناچار است تمام خسارت و ديه که معمولاً مبالغ بسيار سنگيني است را بپردازد.

دادستان انتظامي سازمان نظام پزشکي اصفهان اقدام اين مؤسسات خصوصي را مصداق کلاهبرداري برشمرد و گفت: مدارک اين مؤسسات معمولاً به اسامي مختلفي تحت عنوان دانشگاه علوم پزشکي و بسيج جامعه پزشکي صادر مي‌شود و حتي از اين اسامي هم سوءاستفاده مي‌کنند، درحالي‌که اين مراجع چنين مدارکي صادر نمي‌کنند. به‌عنوان نمونه مدرکي که به‌عنوان يکي از مؤسسات زيرمجموعه دانشگاه شهيد بهشتي صادر شده و در دست افراد زيادي وجود دارد، درحالي‌که دانشگاه رسماً اعلام کرده جعلي است.

وي برخورد قانوني با مؤسسات خصوصي که اقدام به آموزش و صدور گواهينامه امور زيبايي مي‌کنند را در صلاحيت مراجع قضائي دانست و افزود: اعلام جرم با نهاد‌هاي نظارتي مثل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکي است، و اگرچه سازمان نظام پزشکي وظيفه مستقيمي در اين رابطه ندارد، اما با توجه به اينکه اين مسئله تبديل به يک معضل بزرگ شده نظام پزشکي هم ورود پيدا کرده و به معاونت درمان و مراجع قضائي اعلام مي‌کند تا برخورد قانوني با اين مؤسسات صورت گيرد.

ستاري با تأکيد بر اينکه مؤسساتي که از قانون تجري کرده و مرتکب تکرار جرم مي‌شوند بايد مشمول مجازات‌هاي سنگين‌تر شوند، گفت: اين مؤسسات سلامت عموم را تهديد مي‌کنند، بر اين اساس دادستان عمومي و انقلاب بايد ورود کند و با کساني که سلامت عامه را تهديد و افرادي را اغفال مي‌کنند برخورد کند.

وي با اشاره به اينکه يک پزشک حداقل ? سال پس از ديپلم آموزش مي‌بيند، اظهار کرد: چطور فقط در يک دوره چندساعته و با پرداخت مبالغ هنگفت مي‌تواند اقدام به مداخله در امور پزشکي کند، درحالي‌که نه از عوارض اين اقدامات و نه آسيبي‌هايي که ممکن است به دنبال داشته باشند و درمان به‌موقع اين آسيب‌ها اطلاع دارد تا اقدامات او منجر به آسيب ماندگار در فرد نشود!

دادستان انتظامي سازمان نظام پزشکي اصفهان ادامه داد: نمي‌دانم مردم چطور حاضر مي‌شوند سلامت خود را به خطر بيندازند و خود را در معرض آسيب قرار دهند. در اين زمينه رسانه‌ها نيز بايد مداخلات غيرمجاز اين افراد در آرايشگاه و باشگاه ورزشي و عوارض و آسيب‌هاي آن را به مردم اطلاع‌رساني کنند.

وي با اشاره به اينکه هر روز شکاياتي از سوي مردم از مراکز و مؤسسات خصوصي داريم که اقدام به آموزش افراد براي مداخله‌گري در امور پزشکي زيبايي مي‌کنند، گفت: ما اين شکايات را به مراجع قضايي ارجاع مي‌دهيم، اما مردم بايد بدانند هيچ ارزاني بدون حکمت نيست و نبايد فريب تبليغاتي را بخورند که تزريق ژل يا هر امور زيبايي با قيمتي کمتر از مطب پزشک انجام مي‌شود.

ستاري ادامه داد: در مورد خدمات زيبايي ارزان قيمت حتماً بايد شک کنيم، چون به‌عنوان نمونه ساخت ژل تکنولوژي بالايي مي‌خواهد و نبايد باعث التهاب و عفونت شود، در عين حال که در کشور داروسازي نسبتاً قوي داريم، اما ژل هنوز در کشور توليد نمي‌شود. يک‌سري برند‌هاي چيني ژل را با قيمت بسيار ارزان ارائه مي‌کند و افراد مداخله‌گر هم اين ژل‌هاي غير استاندار و بي‌کيفيت را با قيمت‌هاي پايين تهيه و براي مشتريان تزريق مي‌کنند.

وي با بيان اينکه تزريق ژل‌هاي بي‌کيفيت براي فرد عوارضي به دنبال دارد، گفت: اين ژل‌ها منجر به تغيير شکل بافت، فيبروز، تغيير شکل ماندگار، التهاب و حتي بسته شدن عروق به دليل تکنيک غلط مي‌شود، درحالي‌که اگر فرد فاقد صلاحيت ژل را تزريق کرده باشد حتي نمي‌توانند پيگيري کنند.

عضو هيئت مديره سازمان نظام پزشکي اصفهان با بيان اينکه بيشتر اين مؤسسات مکاني را اجاره کرده‌اند، درحالي‌که نه پروانه‌اي دارند و نه هويت آن‌ها احراز شده است، افزود: اگر امروز براي فردي اتفاقي بيفتد مأسسه فرد مکان را تخليه مي‌کند و مي‌رود و متأسفانه بسياري از مواقع حتي شکايت هم به نتيجه نمي‌رسد.

وي با تأکيد بر اينکه انجام کار‌هاي زيبايي اولويت‌دار نيست و مثل درمان نيست که فردي مجبور باشد به هر قيمت انجام دهد، تصريح کرد: افراد حتماً بايد از ايمني مکان، صلاحيت فرد و مجاز بودن محصول اطلاع داشته باشد، چو لزومي مدارد فرد خود را در خطري بيندازد که هيچ پشتوانه منطقي ندارد.

دادستان انتظامي سازمان نظام پزشکي اصفهان به افرادي که مدارک پزشکي زيبايي از مؤسسات خصوصي دريافت کرده و اقدام به مداخله‌گري در امور پزشکي مي‌کنند هشدار داد که در صورت بروز مشکل، اين مدارک هيچ کمکي به آن‌ها نمي‌کند و افزود: متأسفانه اين افراد در فضاي مجازي نيز مدارک خود را به نمايش مي‌گذارند و حتي اسم آموزشگاه‌هاي فني و حرفه‌اي را مطرح مي‌کنند، درحالي‌که برخي از اين آموزشگاه‌ها نيز تخلف کرده و مدارکي صادر مي‌کنند که فاقد اعتبار است، اما بايد بدانند اين مدارک کمکي به افراد نمي‌کند و بايد پاسخگوي آسيبي باشند که به مراجعان خود وارد کرده‌اند.

منبع: ايسنا

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 4 + 7

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.