احرار: نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي بر لزوم استقلال مس آذربايجان براي استفاده استان از ظرفيتهاي معدني خود تأکيد کرد.
حجت الاسلام محمدعلي آل هاشم با اشاره به مهمترين دلايل مشکلات اقتصادي کشور اظهار داشت: اگر به دنبال شکوفايي کشور هستيم بايد از وابستگي به اقتصاد نفتي رها شويم، موضوعي که يکي از خيانتهاي بزرگ رژيم پهلوي به ايران بود و همه امور کشور به فروش نفت گره خورده بود.
وي افزود: نتيجه منفي چنين رويکردي را حتي در چند سال گذشته ديديم چرا که به دليل تحريمها يا قادر به صادرات و فروش نفت نبوديم و يا اينکه نفت ما با کشتي و پرچم کشورهاي ديگر منتقل ميشد و به دشواري به فروش ميرسيد و در صورت فروش نيز پول ما در ساير کشورها امکان تبديل و انتقال به داخل را نداشت.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي جايگزين کردن اقتصاد نفتي با ديگر منابع درآمدزايي بالقوه موجود در کشور را لازمه رهايي از اين اقتصاد وابسته و تک بعدي دانست و تصريح کرد: استفاده از ظرفيتهايي مانند منابع سرشار معدني يکي از اين جايگزينهاست که ميتواند موجب استقلال و رهايي کشور از اقتصاد نفت محور باشد و ظرفيتهاي استان ما در اين زمينه بسيار بالا بوده و معادني مانند مس سونگون از جمله همين ظرفيتهاست.
نماينده ولي فقيه در آذربايجانشرقي با اشاره به لزوم توسعه اقتصادي و تقويت بسترهاي اشتغالزايي، اظهار داشت: مسسونگون فرصت توسعه براي منطقه است اما بايد برکات و منافع اقتصادي، توسعهاي و اشتغالزايي اين نعمت خدادادي به استان برگردد.
وي گفت: نبايد مواد خام معدن سونگون به فروش برسد و برکات آن به استانهاي ديگر برسد اما آذربايجانشرقي از آن بيبهره بماند.
نماينده ولي فقيه در آذربايجانشرقي همچنين با اشاره به اجراي طرحهاي معدني و صنعتي با تاکيد بر حفظ محيط زيست افزود: براي انجام طرحهاي معدني، استفاده از فناوريهاي نوين ضرورت دارد تا کمترين آسيب به محيط زيست و طبيعت برسد؛ از طرف ديگر خام فروشي مواد معدني نيز متناسب با منافع اقتصادي منطقهاي نيست.
حجتالاسلام آلهاشم يادآور شد: نقش مسسونگون در اشتغالزايي جوانان و فارغالتحصيلان آذربايجانشرقي بسيار مهم است و بايد اين نقش را ايفا کند.