1391/12/1 - 15 : 34
کد خبر: 238
توليد واکسن گامبورو براي نخستين بار در ايران در موسسه واکسن وسرم‌سازي رازي مرند
محققان ايراني به دانش فني توليد واکسن گامبورو دست يافتند
رئيس مؤسسه تحقيقات واکسن و سرم‌سازي رازي شعبه شمال‌غرب کشور گفت: توليد واکسن مهم بيماري گامبورو در مرغ براي نخستين بار در ايران در اين موسسه به عنوان يکي از معدود کشورهاي توليدکننده جهان آغاز مي‌شود.
به گزارش احرارنيوز، ايرج خليلي صبح امروز در جلسه شوراي مديران سازمان جهادکشاورزي استان با بيان اينکه بيماري گامبورو به عنوان مهم‌ترين بيماري در جمعيت طيور يا همان ايدز مرغي شناخته مي‌شود، افزود: سالانه يک و نيم تا 2 ميليارد دوز از اين واکسن وارد کشور مي‌شود که بايد گفت سالانه ميليون‌ها دلار صرف واردات اين واکسن مي‌شود.
 
رئيس مؤسسه تحقيقات واکسن و سرم‌سازي رازي در شمال‌غرب کشور با بيان اينکه از چند سال قبل تيم‌هايي براي توليد اين واکسن مأموريت گرفتند تا به دانش فني توليد اين واکسن برسند افزود: دانش فني توليد واکسن گامبورو در اختيار معدود کشورهاي اروپايي مانند فرانسه، هلند، آلمان و آمريکا قرار دارد و دانشمندان ايراني اخيراً به اين دانش فني دست يافته‌اند.
 
وي با بيان اينکه بيماري ويروسي گامبورو سيستم دفاعي و ايمني پرنده را از بين مي‌برد و باعث ابتلا مرغ به انواع بيماري‌ها مي‌شود افزود: سوش‌ها و واريته‌هاي مختلف اين بيماري در دنيا وجود دارد که ويروس بسيار پيچيده‌اي است، اما محققان کشورمان توانستند اين واکسن را توليد و از مرحله آزمايشگاهي به مرحله پايلوت و سپس مرحله صنعتي‌سازي برسانند و براي توليد انبوه اين واکسن در شهرستان مرند هيچ مشکلي وجود ندارد.
 
رئيس مؤسسه تحقيقات واکسن و سرم‌سازي رازي شعبه شمال‌غرب کشور با بيان اينکه با راه‌اندازي اين آزمايشگاه و خط توليد واکسن گامبورو دراين موسسه، ايران از واردات واکسن گامبورو بي‌نياز و در جرگه کشورهاي معدود توليدکنندگان آن قرار مي‌گيرد، ادامه داد: واکسن فوق براي همه جوجه‌هايي که در مرحله پرورش در مرغداري هستند مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
 
وي با بيان اينکه بيماري گامبورو يک بيماري حاد واگيردار ويروسي در ميان طيور است که با شيوع آن در مرغداري‌ها به سرعت در بين تمام جوجه‌ها سرايت مي‌کند، و موجب مرگ و مير بالا و ضررهاي اقتصادي هنگفت در صنعت طيور مي‌شود ادامه داد: ويروس گامبورو بسيار مقاوم است و به اکثر ضدعفوني‌ کننده‌هاي رايج مقاوم بوده و در سالن پرورش طيور مي‌تواند تا چهار ماه زنده بماند و لذا توليد انبوه اين واکسن ضمن جلوگيري از ضررهاي اقتصادي در صنايع طيور ساليانه از خروج ميليون‌ها دلار ارز جلوگيري مي‌کند.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام: 
پست الکترونیک:
نظر : 
سوال امنیتی : 
? 3 + 8

  آخرین اخبار
اثر جديد استاد خياباني با عنوان «باجي» منتشر شد
ضرورت حمايت از تيم تراکتور در رقابت‌هاي آسيايي
انفجار گاز در تبريز يک مصدوم بر جاي گذاشت
مصرف بي‌ رويه برق؛ بحران‌ ساز خاموشي در تابستان و زمستان!
آخرين وضعيت محورهاي مواصلاتي آذربايجان شرقي
توقف تراکتور برابر ذوب‌آهن/ روند ناکامي سرخ هاي تبريز ادامه دارد
تعاوني‌ها پيشران اشتغال پايدار در مدل محله‌محور؛ هدف اصلي: تقويت سفره مردم*
افزايش سهم استان‌ از منابع بانکي
خداداد عزيزي: سبک بازي صلاح شبيه جواني من است
تخفيف 40 درصدي بليت آسيايي به هواداران تراکتور
  پربازدیدترین اخبار
افزايش سهم استان‌ از منابع بانکي
تعاوني‌ها پيشران اشتغال پايدار در مدل محله‌محور؛ هدف اصلي: تقويت سفره مردم*
مصرف بي‌ رويه برق؛ بحران‌ ساز خاموشي در تابستان و زمستان!
کليه مدارس آذربايجان‌ شرقي 21 و 22 و 23 آذرماه تعطيل شد
ضرورت حمايت از تيم تراکتور در رقابت‌هاي آسيايي
آخرين وضعيت محورهاي مواصلاتي آذربايجان شرقي
توقف تراکتور برابر ذوب‌آهن/ روند ناکامي سرخ هاي تبريز ادامه دارد
خداداد عزيزي: سبک بازي صلاح شبيه جواني من است
اثر جديد استاد خياباني با عنوان «باجي» منتشر شد
انفجار گاز در تبريز يک مصدوم بر جاي گذاشت
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.