رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي خالي بودن 42 درصد ظرفيت صنايع استان را حاکي از نبود بازار دانست و گفت: لازم است با همراهيهاي گمرکات بازارچههاي مرزي استان توسعه يابند.
تبريز- ايرنا- رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي خالي بودن 42 درصد ظرفيت صنايع استان را حاکي از نبود بازار دانست و گفت: لازم است با همراهيهاي گمرکات بازارچههاي مرزي استان توسعه يابند.
به گزارش ايرنا، محمد فرشکاران روز شنبه در ديدار ناظر گمرکات استان با وي اظهار کرد: با وجود اينکه با چند کشور مرز زميني مشترک داريم آرامش نسبي در گمرکات استان برقرار است.
وي افزود: عمده وظايف گمرک تخصصي و فني بوده و تراز تجاري معمولا توسط گمرک تثبيت ميشود که در جلوگيري از قاچاق بسيار موثر است.
فرشکاران يادآور شد: رويکرد دولت سيزدهم اين است که در سال آينده اختيارات و اعتباراتي را به استانها تفويض کند و در جهت تحقق رشد هشت درصدي اقتصاد کشور به تواناييها و ظرفيتهاي استانها تکيه بيشتري داشته باشد.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي ادامه داد: در اين راستا نهادهايي مثل اتاق بازرگاني، گمرکات و دستگاه هايي مثل استانداري و مديريت و برنامهريزي به عنوان راهبران سياسي و اقتصادي استان نقش خطيري به عهده دارند تا بخشي از اين هدف را تحقق بخشند.
وي همچنين بر ضرورت ايجاد و توسعه بازار توليدات و محصولات مختلف استان در کشورهاي همسايه تاکيد و اضافه کرد: اتصال خط آهن جلفا به نخجوان و فعال کردن خط دوم کريدور شمال و جنوب موجب افزايش صادرات و در نتيجه رونق اقتصادي استان خواهد شد.
ناظر گمرکات استان آذربايجانشرقي و مديرکل گمرک تبريز نيز در اين ديدار به ارائه گزارشي از فعاليتهاي گمرکات استان پرداخت و گفت: ميزان درآمدهاي ملي و استاني گمرکات استان در ?? ماه سال جاري به ترتيب ارقام 638 و 15 ميليارد تومان بوده است.
ليلي اورنگي همچنين از افزايش حدود 30 درصدي ميزان واردات و صادرات گمرکات آذربايجان شرقي در سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.