احرار: رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي گفت: 5 ميليون و 200 هزار تن ظرفيت صنايع تبديلي در استان آذربايجان شرقي است.
اکبر فتحي عصر امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در تبريز گفت: اراضي استان آذربايجان شرقي بالغ بر يک ميليون و 300 هزار هکتار است که عمدهترين اراضي متکي به مزارع ديمي در سطح 900 هزار هکتاري است.
وي ادامه داد: 7 ميليون رأس جمعيت دامي اعم از دام سبک و سنگين که ماحصل توليد به طور ساليانه نزديک به توليد ? ميليون تن محصولات کشاورزي در استان آذربايجان شرقي است که بيشترين توليد آن مختص به بخش زراعتي بالغ بر 3ميليون تن است.
وي گفت: توليدات بخش دامي در استان آذربايجان شرقي نزديک به يک ميليون تن و توليدات بخش باغباني نيز، يک ميليون تن است.
فتحي بيان کرد: استان آذربايجان شرقي با دارا بودن 21محصول کشاورزي، حائز رتبه است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي افزود: 5 ميليون و 200 هزار تن ظرفيت صنايع تبديلي در استان آذربايجان شرقي است.
وي گفت: 70هزار هکتار از اراضي استان آذربايجان شرقي در پاياب سدها، مجهز به شبکههاي آبياري و فرعي آبياري است و علاوه بر اين حدود 70 هزار هکتار، آبياري نوين نيز در سطح استان آذربايجان شرقي وجود دارد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي با بيان اينکه يکي از الزامات اوليه، تزريق ماشين آلات کشاورزي است افزود: کشاورزي، قبل از انقلاب به کشاورزي سنتي وابسته بود اما خوشبختانه با انجام اقداماتي اعم از ايجاد زيرساختها و ايجاد صنايع تبديلي و فرآوري، بخش اعظم کشاورزي به سمت کشاورزي صنعتي پيش رفته است.
وي ادامه داد بخش کشاورزي در معرض انواع تهديدات طبيعي نظير سيل، خشکسالي و… قرار داد که استان آذربايجان شرقي نيز از اين گونه تهديدات طبيعي مستنثي نيست.
فتحي، بحران کم آبي درياچه اروميه را بزرگترين مشکل دانسته و گفت: حدود 4 درصد سطح زيرکشت در اين حوزه قرار دارد و در راستاي اصلاح الگوي کشت در استان آذربايجان شرقي، کشت محصولات با نياز آبي بالا حذف و کشت محصولات با نياز آبي کمتر، جايگزين آن شده است.
وي از افزايش ?.? برابري توليدات نسبت به قبل از انقلاب خبر داده و افزود: حاکي از اين است که دانش جديد، تکنولوژي نوين، مهندسي شدن توليدات کشاورزي عملياتي شده و موفق شدهايم تا به جاي توسعه افقي، به توسعه عمودي روي آوريم که اين خود، منجر به افزايش عملکرد در واحد سطح شده و عليرغم کاهش ميزان سطح زيرکشت، توليدات افزايش يافته است.
فتحي با اشاره به افزايش سرمايه گذاري در بخش طيور گفت: در چند ماهه اخير به ثبات لازم در زمينه تنظيم بازار گوشت مرغ دست يافتهايم و حاکي از آن است که ميزان توليدات استان، کفاف نياز مصرف استان است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي بيان کرد: با توجه به اينکه جمعيت انساني رو به رشد است، پس نياز غذايي نيز روز به روز افزايش خواهد يافت که اين با ثابت ماندن امنيت غذايي ميسر نخواهد بود بلکه رشد توليد نسبت به رشد جمعيت بايد افزايش يابد.
وي از اجرايي شدن طرح جهش توليد با پشتيباني از ستاد اجرايي فرمان امام خميني (ره) خبر داده و گفت: 350 هزار هکتار از اراضي ديم در استان آذربايجان شرقي تحت پوشش اين طرح است.
فتحي افزود: علاوه بر وظيفه توليدي،، معاونتي تحت عنوان معاونت بازرگاني و صنايع تکميلي و تبديلي بر ساختار سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان افزوده شده که يکي از وظايف آن، نظارت بر بازار محصولات کشاورزي است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي ادامه داد: عمدهترين سياست در تنظيم بازار، افزايش عرضه محصولات کشاورزي است که منجر به تعديل قيمت و دسترسي مصرف کنندگان به محصولات مورد نياز خواهد شد.
وي گفت: يکي ديگر از اقدامات انجام گرفته در حوزه تنظيم بازار، سامانه بازرگان براي حذف واسطهها در بستر هوشمند سازي، اتفاق افتاده است.
فتحي بيان کرد: استان آذربايجان شرقي در سطح توسعه گلخانهها، به عنوان استان اول معرفي شده است که بعد از جلفا، بزرگترين مقياس گلخانه در شهرستان هريس قرار دارد.
وي افزود: طي هفتههاي گذشته در رابطه با تأمين نهادههاي دامي با مشکل روبرو بودهايم که اکنون در حال حاضر، با تحويل وارد کنندگان و حمل آن به استانها اين مشکل رفع شده است.
فتحي بيان کرد: افزايش 30 درصدي قيمت تراکتور از سوي کارخانه تراکتور سازي و عدم قبول اين قيمت از سوي سازمان جهاد کشاورزي، توزيع ادوات کشاورزي را تحت الشعاع قرار داده است.
وي در پايان افزود: اصلاح الگوي کشت يکي از تأثيرگذارترين اقدامات براي مقابله با بحران کم آبي است.