احرار: رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذريجان شرقي گفت: براساس جوجه ريزي هاي انجام شده مشکلي در تامين گوشت مرغ براي شب عيد در استان نخواهيم داشت.
اکبر فتحي روز شنبه در جلسه قرارگاه امنيت غذايي در مراغه تاکيد کرد: جوجه ريزي انجام شده در استان بيش از 4 ميليون قطعه است که اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل و همچنين ماه قبل افزايش چشمگيري داشته است.
وي تامين ميوه شب عيد را از ديگر اولويت هاي اصلي سازمان عنوان کرد و افزود: در اين راستا انتظار داريم توليدکنندگان و تجار سيب از افزايش قيمت اين محصول خودداري کنند.
فتحي با اشاره به اينکه مراغه يکي از قطب هاي توليد سيب در کشور است و رتبه نخست توليد اين محصول در اختيار اين شهرستان است، گفت: جهاد کشاورزي استان دغدغه صادرات سيب کشاورزان را پيگيري کرده است.
وي گفت: سازمان تعاون روستايي کشور از طريق وزرات جهاد کشاورزي اقدام به صادرات سيب از سه استان کشور خواهد کرد و در يک هفته آينده در اين خصوص تصميمات عملياتي خواهد شد.
وي با انتقاد از افزايش قيمت سيب زميني در استان خاطرنشان کرد: درحال حاضر 60 هزار تن سيب زميني در استان موجود است و تا رسيدن فصل برداشت در سال آينده مشکلي در تامين سيب زميني نخواهيم داشت و حتي 20 هزار تن از اين ميزان موجودي مازاد خواهد بود.
فتحي اضافه کرد: در صورت افزايش غيرواقعي قيمت سيب زميني در راستاي تنظيم و ثبات در بازار داخلي از صادرات آن جلوگيري خواهيم کرد.
وي ادامه داد: در صورت مشاهده ذخيره سازي و افزايش قيمت با سودجويان برخورد خواهد شد.
فتحي با اشاره به اينکه بايد ابتدا ثبات در بازار داخلي ايجاد و سپس به فکر صادارت باشيم، گفت: هموراه واحدهاي صنفي آذريايجان شرقي زبان زد بودند و انصاف از اصلي ترين دغدغه هاي آنان بود و هم اکنون نيز بايد کنترل بازار را خودشان عهده دار باشند.
وي خاطرنشان کرد: مراغه نيز شهرستان سرآمد در حوزه امنيت غذايي، نظارت و بازرسي است و به اين علت جلسه قرارگاه بعد از تبريز براي نخستين بار با حضور مديران استاني در شهرستان ويژه مراغه برگزار مي شود .
وي اظهار داشت: در صورت توجه به روند توليد بسياري از مشکلات و دغدغه هاي فعلي قابل حل است و در اين صورت است که در نتيجه بازار مشکلي نخواهيم داشت.
فتحي به اولويت هاي قرارگاه نيز اشاره کرد و افزود: داشتن اطلاعات کافي از انبارها و هوشمندسازي نظارت و بازرسي از مهمترين اولويت هاي ماست.
معاون استاندار و فرماندار ويزه شهرستان مراغه نيز در اين مراسم گفت: قرارگاه امنيت غذايي در بلند مدت تاثيرات اساسي رو در ثبات و تنظيم بازار خواهد گذاشت و بايد براي نتيجه گرفتن از اين قرارگاه تمامي دستگاه هاي متولي همکاري کنند.
سيدعلي موسوي بيان کرد: شاهد تغييرات در سبک زندگي مردم هستيم و بايد واحدهاي توليد در کنار توجه به مسائل اقتصادي و مشکلات اجتماعي در راستاي بهره مندي بهتر از مواد غذايي اساسي قدم بردارند.
وي اضافه کرد: بايد آموزش هاي لازم را بازگردان مواد غذايي حذف شده به چرخه انجام دهيم و اين موضوع نياز به برنامه ريزي و کار بيشتر از سوي دستگاه هاي متولي دارد.
موسوي تاکيد کرد: اگر مي خواهيم به اقتصاد کلي کشورمان کمک کنيم استفاده از امکانات بومي هر منطقه ضروري به نظر مي رسد.
وي خاطرنشان کرد: در تمامي روستاهاي کشور رده پاي جهاد سازندگي را در رفاه مدرسه سازي و راه سازي و بسياري ديگر از موارد مشاهده مي کنيم اما به موضوع اشتغال، اقتصاد و توليد ثروت توجه آنچناني نشده و مورد غفلت قرار گرفته است.
به گفته فرماندار مراغه در اين راستا در 2 سال گذشته به فکر اشتغال و توليد ثروت در روستاها هستيم و احداث واحدهاي توليدي و صنايع تبديلي از اصلي ترين تاکيدات شهرستان است که خوشبختانه عمليات احداث چند واحد نيز آغاز شده است.
موسوي تاکيد کرد: با ساماندهي، نظارت و توليد بيشتر مي توانيم در افزايش ثروت نقش ايفا کنيم و در اين راستا قرارگاه امنيت غذايي مي تواند تاثيرگذار باشد.
وي در ادامه به اهميت قرارگاه امنيت غذايي اشاهر کرد و افزود: پس از استقرار دولت جديد صبح زود جلسات قرارگاه تشکيل مي شود که اين موضوع نشان دهنده اهميت اين قرارگاه است .
مدير کل غله و خدمات بازرگاني آذربايجانشرقي نيز در اين جلسه گفت: دولت هر ماه در استان در حدود 287 ميليارد تومان يارانه آرد پرداخت مي کند.
اسفنديار ابوالحسن زاده با بيان اينکه سرانه آرد شهرستان مراغه 9 کيلوگرم است، افزود: خوشبختانه کارگروه آرد و نان مراغه از فعال ترين کارگروه هاي استان است و تعامل خوبي را شاهد هستيم.
وي بيان کرد: متوسط جمعيت هدف کشوري براي هر واحد نانوايي يک هزار و 360 نفر است که در آذربايجان شرقي براي 760 نفر يک نانوايي وجود دارد.
وي اضافه کرد: در حال حاضر تعداد واحدهاي آرد سازي و ظرفيت سيلوهاي آذربايجان شرقي بيش از نياز استان است.
ابوالحسن زاده ادامه داد: واحدهاي آردسازي در حال حاضر با 40 درصد ظرفيت خود کار مي کنند که بايد براي ادامه فعاليت به دنبال افزايش کيفيت توليد آرد باشند.
وي تاکيد کرد: مجموعه سازمان غله نهادي اجرايي بوده و با امنيت غذايي مردم در ارتباط مستقيم است و به هيچ عنوان اجازه نميدهيم سلامت و امنيت غذايي مردم در معرض تهديد قرار گيرد.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان مراغه نيز در اين جلسه گفت: کل اراضي شهرستان 207 هزار و 891 هکتار و تعداد کل بهره برداران کشاورزي براساس سامانه پهنه بندي 24 هزار و 620 نفر است.
اسماعيل کريمي اصل اظهار داشت: اراضي باغي شهرستان 21 هزار هکتار است که در اين ميزان سالانه 400 هزار تن محصولات باغي توليد مي شود که مراغه رتبه نخست استاني در توليدات باغي را دارد.
وي بيان کرد: سيب به عنوان بيشترين توليد محصولات کشاورزي در مراغه است به طوري که 40 درصد تولد سيب استان در مراغه توليد مي شود.
وي ادامه داد: مهمترين چالش در حوزه باغباني مربوط به تغذيه باغات و مکانيزاسيون باغي است که متاسفانه اقدامات خاصي در مکانيزاسيون باغات در شهرستان انجام نشده است.
کريمي اعلام کرد: 10 درصد توليدسيب ( نزديک به 30 هزار تن) در شهرستان به صورت زيردرختي است از اين رو نياز به ايجاد صنايع تبديلي و تکميلي هستيم.
وي ادامه داد: همچنين در صادرات توليدات درجه يک و ممتاز هم مشکلاتي داريم که نيازمند کمک مسئولان کشوري و استاني هستيم.
مدير جهاد کشاورزي مراغه گفت: مساحت اراضي زراعي شهرستان 75 هزار و 270 هکتار و کل توليد محصولات زراعي 66 هزار و 600 تن است.
کريمي اصل به حوزه دام شهرستان هم اشاره کرد و گفت: تعداد دام سبک شهرستان 260 هزار راس و دام سنگين 28 هزار راس بوده که از اين تعداد يکصد و يازده هزار راس دام پلاککوبي شده است.
وي اضافه کرد: در راستاي تنظيم بازار 160 تن برنج هندي، 179 تن برنج تايلندي، 81 تن گوشت مرغ منجمد در سطح شهرستان توزيع شده است.
مدير جهاد کشاورزي مراغه با اشاره به اينکه هم اکنون 129 هزار کيلوگرم مرغ منجمد در کشتارگاه ذخيره شده است، ادامه داد: از زماني که تنطيم بازار به جهاد کشاورزي سپرده شده است بيش از 160 بازرسي انفرادي و 57 بازرسي و گشت مشترک از بازار مراغه صورت گرفته است.