1400/11/15 - 11 : 34
کد خبر: 23053
سرعت انتشار اميکرون در کشور فراتر از پيش بيني‌ها است
احرار: از روز دهم به بعد ميزان انتقال کرونا به درصد تقريبا ناچيزي خواهد رسيد، مگر افرادي که علايم ريوي آن‌ها ادامه پيدا کند.

عضو کميته علمي کشوري کرونا گفت: انتظار مي‌رفت ميزان ابتلاها با اين سرعت در دو هفته رخ دهد اما همان ميزان در چهار روز رخ داده بود و سرعت پيشرفت اوميکرون بيشتر از ميزاني بود که پيش بيني مي‌شد البته سرعت افزايش تعداد بيماران بدحال اينگونه نبوده و سريعتر از پيش بيني‌هاي اوليه پيش نرفته است.

«حميدرضا ابطحي»، عضو کميته علمي کشوري کرونا در گفت و گو با خبرنگار ايلنا درباره وضعيت شيوع کرونا گفت: همانطور که مي‌دانيد بسياري از افراد جامعه درگير اين بيماري شده و سرعت شيوع آن بالاست. از طرفي مراجعات به بيمارستانهاي کودکان نسبت به قبل بسيار افزايش يافته است اما از آنجا که واکسيناسيون ما نسبت به ديگر کشورها به زمان شيوع اوميکرون نزديک‌تر است، هنوز مانند موج قبلي با افزايش قابل توجه در بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه مواجه نشده ايم.

دو نگراني وجود دارد، نگراني اول بيشتر در زمينه کودکان نوجوانان است زيرا بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه کودکان در کشور بسيار محدود است و در برخي از دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور نسبت به وضعيت شيوع کرونا در ميان کودکان اعلام بحران کرده اند.

او افزود: از سوي ديگر هنوز درصد قابل توجهي از کودکان واکسينه نشده‌اند که همانطور که مي‌دانيد کميته علمي پيشنهاد کرده است کودکان ? تا ?? سال سريعا واکسينه شوند. احتمال بحراني شدن وضعيت وجود دارد و درصورتي که ميزان ابتلا و بستري در مدت زمان سريعي اتفاق بيافتد ممکن است مراکز درماني امکان پذيرش و مديريت آن را نداشته باشند اما درصورتي که به تدريج رخ دهد مراکز درماني مي‌توانند خود را با آن تطبيق دهند.

ابطحي درپاسخ به اين سوال که وضعيت تکثير اميکرون در کشور چگونه است، گفت: آنگونه که اعضاي کميته اپيدميولوژي و پژوهش کرونا اعلام کردند، انتظار مي‌رفت ميزان ابتلاها با اين سرعت در دو هفته رخ دهد اما همان ميزان در چهار روز رخ داده بود و سرعت پيشرفت اوميکرون بيشتر از ميزاني بود که پيش بيني مي‌شد اما سرعت افزايش تعداد بيماران بدحال اينگونه نبوده و سريعتر از پيش بيني‌هاي اوليه پيش نرفته است.

عضو کميته علمي کشوري کرونا با اشاره به موج اوميکرون در ديگر کشورها گفت: ميزان مرگ و مير در کشور آمريکا ديروز حتي بيشتر از پيک دلتا بود که نگران کننده است و نشان مي‌دهد شرايط جدي است اما بايد توجه داشت که در آمريکا افراد سالمند و افراد داراي نقص ايمني جمعيت بيشتري را نسبت به ايران تشکيل مي‌دهند.

او در ادامه با اشاره به تجمعات افراد در اماکن عمومي گفت: اگر تجمعات باعث ايجاد سيل مراجعات بيماران به سمت مراکز درماني شود، تعداد مرگ و مير بالا خواهد رفت. همانطور که گفته شد به غير از اينکه افراد تا چه اندازه بيمار مي‌شوند سرعت مراجعات نيز بسيار مهم است و باعث مي‌شود هم در ميزان تشخيص‌ها احتمال خطا افزايش يابد و هم حجم زيادي از آزمايش‌ها و تصويربرداري‌ها درخواست شود.

همزماني بازگشايي مدارس، دهه فجر و مراسم اعتکاف بسيار نگران کننده است. کنترل و رعايت دقيق پروتکل‌ها در مراسم‌هايي مانند جشنواره‌هاي فيلم و تئاتر بسيار مشکل و شايد نشدني است بنابراين‌عدم وجود محدوديت درارتباط با اين تجمعات مي‌تواند مشکل ساز شود.

او درپاسخ به اين سوال که چرا باوجود بيماري‌زايي بيشتر اوميکرون، قرنطينه پيشنهاد شده براي آن پنج روز است، گفت: چه در ارتباط با اوميکرون و چه دلتا، توصيه شده است که تا روز پنجم بعد از شيوع علايم و نه بعد از انجام و دريافت نتيجه تست پي سي آر، به شرطي که ?? ساعت از خاموش شدن علايم بگذرد و فرد ديگر با ادامه علايم مانند سرفه و تنگي نفس مواجه نشود، مي‌تواند از قرنطينه خارج شود و انتقال ويروس بسيار کم خواهد بود. از طرفي از روز دهم به بعد ميزان انتقال کرونا به درصد تقريبا ناچيزي خواهد رسيد، مگر افرادي که علايم ريوي آن‌ها ادامه پيدا کند.

ابطحي گفت: از آنجا که اوميکرون مجاري تنفسي فوقاني را درگير کرده و به همين دليل قدرت انتقال آن بسيار بالاست، معمولا بين روز پنجم تا دهم به اين دليل که افراد درگيري راه‌هاي هوايي تحتاني ندارند ديگر از نظر انتقال ويروس به ديگران خطري نخواهند داشت. به اين شرط بايد تاکيد دوباره شود که علايم ادامه نداشته و يا فرد بستري نشود. از طرفي سازمان جهاني بهداشت اعلام کرده است به دليل بالا بودن ميزان تکثير اوميکرون، تعطيل کردن همه ساختارهاي اجتماعي و قرنطينه‌هاي طولاني، آسيب‌هاي بسيار زيادي به جوامع وارد خواهد کرد و بعد از پنج روز افراد با دو ماسک مي‌توانند در فاصله‌گذاري‌هاي اجتماعي حضور پيدا کنند.

او در ادامه با اشاره به تقاضاي بالاي افراد مبتلا براي آزمايش‌هاي سي تي اسکن گفت: درحال حاضر بسياري از افراد به مطب‌ها مراجعه کرده و در روز سوم يا چهارم بيماري‌شان که علايم بسيار خفيف دارند، درخواست سي تي اسکن مي‌کنند. سي تي اسکن جايگاه بسيار کمتري در پيک اوميکرون نسبت به دلتا دارد. زيرا درگيري راه‌هاي هوايي تحتاني و ريه در اين سويه بسيار کمتر است و صرفا در مواردي رخ خواهد داد که بخواهيم بستري بيمارستاني انجام دهيم.

عضو کميته علمي کشوري کرونا درانتها گفت: درصورتي که اين افراد يک يا دو بار سي تي اسکن انجام دهند، بسيار در معرض عوارض طولاني مدت دزهاي بالاي اشعه خواهند بود. برخي حتي خودشان سي تي اسکن انجام داده‌اند و مي‌گويند مي‌خواهيم به دکتر نشان دهيم و حتي پزشکي آن را برايشان تجويز نکرده است.

چنين چيزي بسيار خطرناک خواهد بود و بعدها با افزايش عوارض درازمدت سي تي اسکن در جامعه به ويژه کودکان، نوجوانان و خانمهاي جوان مواجه خواهيم شد که بسيار نگران کننده است. سي تي اسکن فقط در مورد مواقعي است که اکسيژن فرد افت قابل توجهي پيدا کرده و پزشک تشخيص ضرورت آن را داده باشد. افراد از انجام سي تي اسکن سرخود و حتي با تجويز يک پزشک عمومي جدا خودداري کنند.

 

عصر ايران

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 2 + 9

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.