احرار: رييس گروه پيشبيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: با توجه به پايداري جو تا روز جمعه، غلظت و انباشت آلايندههاي جوي در اين استان افزايش مييابد.
محمد اميدفر، روز سه شنبه با بيان اينکه بررسي نقشه هاي همديدي و آخرين تصاوير ماهواره اي نشان دهنده جوي پايدار تا آخر هفته در استان است، افزود: اين وضعيت موجب کاهش کيفيت هوا در شهرهاي پرجمعيت و صنعتي آذربايجان شرقي به ويژه تبريز مي شود.
وي با اشاره به اينکه پايداري هوا در برخي نواحي با غبار محلي و مه رقيق همراه خواهد بود، اظهار داشت: با توجه به کاهش کيفيت هوا، شرايط ناسالمي براي تمام گروه هاي سني در شهرهاي صنعتي پيش بيني مي شود.
رييس گروه پيشبيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي توصيه کرد تمامي گروه هاي سني در روزهاي آخر هفته از تردد غيرضروري در سطح شهر به ويژه مناطق آلوده و از فعاليت فيزيکي و ورزشي در فضاي باز در شهرهاي صنعتي و پرجمعيت استان خودداري کنند.
اميدفر، ادامه داد: از روز جمعه با نفوذ سامانه بارشي، جو استان ناپايدار شده و با بارش باران و برف و بروز مه از ميزان آلودگي هوا کاسته مي شود.
آذربايجان شرقي منطقه اي سردسير و کوهستاني است و از لحاظ تقسيم بندي هاي اقليمي جزو مناطق نيمه خشک به حساب مي آيد.
آب و هواي اين استان به طور کلي سرد و خشک است ولي به علت تنوع توپوگرافيکي از اقليم هاي متفاوتي برخوردار است.
اين استان همواره تحت تأثير باد هاي سرد شمالي و سيبري و بادهاي مرطوب درياي سياه و مديترانه و اقيانوس اطلس همچنين بادهاي محلي متاثر از کوهستان هاي سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربي، رشته کوه هاي قره داغ در شمال، رشته کوه هاي تخت سليمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
در کلان شهر 1.8 ميليون نفري تبريز هشت ايستگاه سنجش کيفيت هوا وجود دارد.