احرار: سويه اوميکرون در حالي طبق اعلام معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز به مراغه هم رسيد که بسياري از مردم اين شهرستان دچار عاديانگاري کرونا هستند و تداوم چنين وضعيتي ميتواند بار ديگر تعداد بستريهاي مبتلا به کوويد 19 را با افزايش روبرو کند و پيک جديد کرونا را رقم بزند.
دکتر «حسين حقايي» شب گذشته، سهشنبه با بيان اينکه مبتلايان اوميکرون از شهرستانهاي تبريز، مراغه و سراب نيز گزارش شده، افزود: موارد مراجعه سرپايي مبتلايان کرونا در استان در روزهاي اخير روند صعودي دارد و احتمال پيک جديد بيشتر شده است.
معاون بهداشتي دانشکده علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني مراغه نيز ميگويد: در چنين شرايطي رعايت توصيههاي بهداشتي ستاد مقابله با کرونا و دريافت دز سوم يا «تقويتي» واکسن جزو عوامل اصلي پيشگيري از موج ششم بيماري و عبور کمهزينه از اوميکرون محسوب ميشود.
به گفته دکتر «احمد مجتهدي» در ارتباط با بيماريزايي اين ويروس مباحث زيادي مطرح است و به مطالعه نياز دارد اما طي روزهاي اخير يک سري اطلاعات علمي به دست آمده که بر مبناي آن ادله علمي مبني بر اينکه بيماريزايي اوميکرون کمتر باشد، در دست نيست.
وي ادامه داد: حتي اگر بنا بر اين باشد که بيماريزايي اوميکرون کم است، تعداد بستريهاي اوميکرون به دليل سرايتپذيري بالاي آن زياد خواهد بود و در نتيجه سطح خدمات کاهش خواهد يافت که اين امر به نوبه خود ميتواند تلفات را در موج ششم کرونا افزايش دهد.
دريافت دز سوم واکسن کرونا را جدي بگيريد
معاون بهداشتي دانشکده علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني مراغه به تاثير واکسيناسيون کرونا روي اوميکرون نيز اشاره و بيان کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني، دريافت دو نوبت واکسن کفايت نميکند و دريافت دز سوم الزامي است.
به گفته دکتر «مجتهدي» افرادي که يک نوبت واکسن دريافت کردهاند، درست مثل فرد واکسننزده هستند و دريافت دو دز واکسن هم کفايت نميکند در نتيجه تزريق دز سوم به آنان الزامي است.
وي با تاکيد بر اينکه درصد ابتلا و مرگومير ناشي از کرونا در بين افرد واکسينه پايين است، بيان کرد: روند واکسيناسيون بايد تکميل شود و توصيه اساسي تا زماني که سويههاي جديد کرونا غيرفعال شود، دريافت منظم واکسن است.
وي اضافه کرد: از نظر تامين واکسن مشکلي نداريم و از جاماندگان نوبتهاي اول و دوم انتظار ميرود تا واکسن کرونا را هرچه سريعتر دريافت کنند.
وي اظهار داشت: افرادي که سه ماه از دريافت دز دوم واکسن آنان ميگذرد نيز ميتوانند هر نوع واکسني را دريافت کنند و به ويژه سالمندان و گروههاي پرخطر به دنبال واکسن خاص نباشند.
اين در حالي است که تاکنون 91 درصد جمعيت هدف استان دز اول، 83 درصد دز دوم و 30 درصد دز سوم را دريافت کردهاند.
ضرورت رعايت توصيههاي بهداشتي حتي پس از تکميل واکسيناسيون
معاون بهداشتي دانشکده علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني مراغه ميگويد: حتي اگر 95 درصد جمعيت هم طي هر سه نوبت واکسينه شوند باز هم رعايت پروتکلهاي بهداشتي الزامي است زيرا در صورت رعايت نکردن آنها، تاثير واکسن کاهش مييابد.
دکتر مجتهدي با تاکيد بر اينکه واکسيناسيون و رعايت پروتکلهاي بهداشتي بايد به صورت همزمان و موازي در دستور کار قرار بگيرد، بيان کرد: به ويژه در فصل زمستان که هوا سرد و درب و پنجرهها بسته است، بايد به توصيههاي ستاد مقابله با کرونا از جمله خودداري از تجمع بيمورد توجه شود.
دز سوم را بدون توجه به نوع واکسن کرونا دريافت کنيد
رئيس دانشکده علوم پزشکي مراغه با تاکيد بر اينکه واکسيناسيون مهمترين راه پيشگيري از شيوع سويههاي جديد کروناست، گفت: واجدان شرايط بدون توجه به نوع واکسن کرونا نسبت به دريافت دز سوم اقدام کنند.
«اصغر تنومند» افزود: متاسفانه شاهد اين هستيم که مردم در مراکز واکسيناسيون دنبال واکسن خاصي هستند، اما توجه به اين نکته ضروري است که اولين واکسن موجود در مراکز، بهترين واکسن براي تزريق و جلوگيري از شيوع بيماري است.
وي تاکيد کرد: تزريق دز سوم واکسن ميتواند در کاهش شيوع بيماري کوويد ?? نقش تعيينکننده ايفا کند و بر همين اساس واکسيناسيون اولويت نخست در زمان حاضر به شمار ميرود.
وي اظهار داشت: ضرورت همکاري مردم در زمينه رعايت پروتکلهاي بهداشتي و دستورالعملهاي ستاد مقابله با کرونا با توجه به ورود اُميکرون به کشور بيش از پيش احساس ميشود.
رييس شبکه بيماريهاي ويروسي ايران پيش از اين گفته بود که اوميکرون به احتمال زياد ميتواند سيستم ايمني بدن را شديدتر از سويههاي ديگر فريب دهد.
به گفته «سيدمحمد جزايري» نيز توصيه محققان و صاحبنظران به رعايت پروتکلهاي بهداشتي مانند استفاده جدي از ماسک، رعايت فاصله گذاري ها و همچنين تزريق دزهاي يادآوري واکسن براي مقابله با اوميکرون ضروري است.