انتشار تصاوير و محتواي مربوط به تخريب مغازهاي در خيابان امام خميني (ره) مراغه در شبکههاي اجتماعي و يک معلول که گريه و زاري ميکند، واکنش گسترده کاربران و برخي از مسئولان را در پي داشته است.
ماجرا از اين قرار است که مالک يک مغازه به صورت شبانه نسبت به تخريب آن اقدام کرده و تصاوير مربوط به گريه صبحگاهي يک فرد معلول که همه فکر ميکردند صاحب سرقفلي بوده، در فضاي مجازي منتشر شده است.
محتوايي که گفته ميشود احساسات کاربران فضاي مجازي را برانگيخته و اکنون صداي آن از رسانههاي معاند نيز به گوش ميرسد و حتي رسانههاي جريان اصلي نيز با هدف روشنگري به موضوع پرداختهاند.
سخنگوي شوراي اسلامي شهر مراغه در واکنش به ويدئوي تخريب اين مغازه و يک فرد معلول که نسبتاش با مالکان معلوم نيست، ميگويد: شهرداري در تخريب مغازهها دخالتي نداشت و مالک مغازه مزبور شبانه به تخريب ساختمان اقدام کرده و گويا طي اين روند رضايت صاحب سرقفلي مغازه را کسب نکرده است.
رضا عسکري با بيان اينکه مالک مغازه مجوز تخريب مغازه را از شهرداري گرفته بود، ادامه داد: تخريب مغازه بايد پس از کسب رضايت صاحب سرقفلي انجام ميشد که متاسفانه نشده است.
عضو شوراي اسلامي شهر مراغه اين را هم مورد تاکيد قرار داد که اقدام مالک مغازه در تخريب ساختمان مزبور غيرقانوني نبوده اما متاسفانه با لحاظ شرايط اخلاقي نبوده است.
عسکري افزود: بر اساس بررسيها، فرد معلولي که در ويدئو ديده ميشود، در اين موضوع ذينفع نيست و بررسيهاي همکاران ما در شورا و شهرداري مراغه در اين خصوص ادامه دارد.
فرد معلول برادر صاحب سرقفلي است
فرماندار مراغه نيز ميگويد: بررسيها در رابطه با تخريب يک باب مغازه و انتصاب آن به يک فرد معلول نشان ميدهد که فرد معلول برادر صاحب سرقفلي بوده اما تاکنون مدرکي مبني بر داشتن سند اعياني از سوي مالک سرقفلي ارايه نشده است.
سيدعلي موسوي بيان کرد: طبق گزارشهاي شهرداري، بهزيستي، فرماندهي انتظامي و دادستاني شهرستان، اين مغازه با قدمت بيش از ?? سال داراي مالک عرصه و سرقفلي مجزاست.
به گفته وي و با توجه به ريزش قسمتي از ساختمان مغازه در ارديبهشت ماه و آتشسوزي ?? آذرماه در ساختمان، اهالي و همسايگان صدور اخطار رسمي به صاحبان ملک از سوي شهرداري را خواستار شدهاند و اين نهاد نيز طبق بند ?? ماده ?? شهرداريها نسبت به صدور اخطار رسمي به صاحبان ملک در خصوص رفع خطر در ?? آذرماه اقدام کرده است.
وي بيان کرد: دادستان شهرستان از مستاجران که در واقع مالک سرقفلي مغازه هستند، خواسته بود تا براي جلوگيري از پايمال شدن حق و حقوقشان، دستور موقت براي جلوگيري از تخريب مغازه را از محاکم قضايي اخذ کنند که متاسفانه صاحبان سرقفلي اقدام نکردهاند و در نهايت مغازه شب پنجم ديماه توسط صاحبانش يعني صاحبان عرصه تخريب شده است.
فرماندار مراغه با يادآوري اين موضوع که فيلم پخش شده مربوط به برادر صاحب سرقفلي مغازه است، اظهار داشت: احتمال استفاده ابزاري از وي و ايجاد حساسيت جهت تحريک تعدادي از مردم و کاربران وجود دارد و موضوع از طريق مراجع ذيربط، دادستان و فرماندهي انتظامي تا زمان احقاق حقوقشان پيگيري خواهد شد.
به گزارش ايرنا برخي رسانههاي محلي با ورود به اين موضوع حقوقي و شخصي و جريحهدار کردن احساسات کاربران در حالي که فرد معلول جزو ذينفعان اين مغازه نيست، به گسترش ويروسوار اين محتوا در شبکههاي اجتماعي دامن زدند و نکته جالب توجه اينکه در بيشتر موارد اطلاعات کامل و دقيق به مخاطبان و کاربران فضاي مجازي داده نشد.
کارشناسان رسانه ميگويند کپي کردن محتوا بدون ذکر منبع و بازنمايي جنبههايي از آن به صورت ناقص، مصداق خبر جعلي است اما متاسفانه از اين موارد در شبکههاي اجتماعي به وفور مشاهده ميشود