احرار: معاون هماهنگي امور عمراني استاندار آذربايجانشرقي با اشاره به مهاجرفرست بودن اين خطه گفت: 90درصد مهاجرت ها از اين استان براي تامين معيشت و کسب شغل است.
جواد رحمتي، روز يکشنبه در جلسه شوراي برنامهريزي و توسعه آذربايجان شرقي با بيان اينکه نيروي انساني ماهر، نيروي محرکه توسعه به شمار مي رود، افزود: مهاجرت نيروي کار و وضعيت تراکم جمعيت از چالشهاي مهم استان بوده و بايد با اتخاذ تدابير لازم از مهاجرت نيروي کار جلوگيري کرد.
وي اظهار داشت: پايين بودن نرخ بيکاري استان از ميانگين کشوري، به مفهوم مطلوب بودن شاخصهاي اشتغال نيست بلکه بخش زيادي از نيروي کار براي پيدا کردن شغل از استان مهاجرت کردهاند.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار آذربايجانشرقي با تاکيد بر اينکه براي جلوگيري از مهاجرت نيروي کار از استان بايد زمينههاي جذب سرمايه گذار در همه حوزهها را بهبود ببخشيد، گفت: در اين راستا بايد با همفکري و همکاري دستگاه هاي دولتي و بخش خصوصي مشکلات را رفع کرد.
رحمتي، ادامه داد: بايد علت و چرايي مهاجرت سرمايهگذاران به استان هاي مجاور را پيدا و بررسي کرد و در جهت رفع آن ها گام هاي اساسي برداشت و زمينه هاي فرهنگي براي جذب سرمايه گذاران را فراهم کرد.
وي يادآوري کرد: در آمايش سرزمين با توجه به ظرفيتهاي موجود براي افزايش توليدات استان بايد صنايعي که به صورت مکمل و يا تکميل زنجيره توليد هستند را در اولويت قرار داد و در کنار آن به بحث بازار و بازاريابي توجه جدي کرد.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار آذربايجانشرقي با بيان اينکه نبايد متقاضي محور عمل کرد و منتظر تقاضا بود، گفت: در اين راستا بايد تصميم گرفت و نياز استان را در قالب بستههاي سرمايهگذاري ارايه داد.
رحمتي، ادامه داد: آذربايجان شرقي شايستگي خيلي بيشتري نسبت به وضعيت موجود دارد و دستکم بايد در بحث مديريت داخل استان همه تلاش خود را براي جذب سرمايه گذاران انجام دهند و نمايندگان مجلس هم براي رفع مشکلات توسعه و سرمايه گذاري، دستگاه هاي اجرايي را کمک کنند.
در اين جلسه روند شاخصهاي کلان توسعه اجتماعي و اقتصادي استان در طي 40سال گذشته و بودجه پيشنهادي استان براي سال 1401بررسي و 30مصوبه کارگروه امور زيربنايي که مربوط به طرحهاي جامع و تغيير کاربري اراضي بود، مورد تصويب قرار گرفت.