احرار: رييس دادگستري شهرستان بستانآباد از ساخت و ساز و حفر چاههاي غيرمجاز در محدوده تالاب بينالمللي قوريگول به عنوان دلايل اصلي خشک شدن اين پهنه آبي نام برد.
محمدباقر فتحي روز يکشنبه در جلسه بررسي مسايل و مشکلات تالاب قوري گول خاطرنشان کرد: يکي از عوامل خشک شدن تالاب قوري گول همين ساخت و سازها و برداشتهاي غيرمجاز آب در منطقه است که آب تالاب و سفرههاي زيرزميني منطقه را خشک کرده است.
وي افزود: کانال انتقال آب از «صبرلوچاي» به اين تالاب بين المللي، نيازمند بهسازي و مرمت بوده و بايد با سرعت ترميم شود.
وي با اشاره به کارکردهاي تالاب «قوريگل» در زمينه حيات وحش، گردشگري، آموزش و تحقيقات و تعديل آب و هواي منطقه اظهار کرد: با خشک شدن تالاب بينالمللي قوري گول علاوه بر اين که حيات بيش از 200گونه جانوري به خطر خواهد افتاد، اکوسيستم منطقه نيز به شدت تهديد خواهد شد.
مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي نيز در اين نشست با اشاره به وضعيت آبي نامساعد تالاب بين المللي قوريگول گفت: ساخت ويلاهاي مسکوني اطراف تالاب و استفاده بي رويه از آب انتقالي به تالاب با حفر چاههاي غيرمجاز، مشکل بزرگي را براي آن به وجود آورده است.
عباس نژاد گفت: بر اساس آمار ارائه شده از طرف شرکت آب منطقهاي استان، ميزان آب ورودي تالاب در ابتداي سال آبي جاري، ?.96 ميليون متر مکعب بود که در مقايسه با سال آبي قبلي (1.4ميليون متر مکعب) به ميزان ?.44ميليون متر مکعب کاهش آبگيري داشته است.
وي با اشاره به کاهش 5533 سانتي متري تراز آب اين تالاب، افزود: آبگيري تالاب قوري گول هر ساله از اواسط آبان ماه آغاز و تا اواسط ارديبهشت ماه سال بعد ادامه پيدا مي کند، اما اکنون وضعيت آبي تالاب نشان مي دهد که اگر در فصل آبي جديد روند آبگيري اين تالاب به نحو مطلوب انجام نگيرد، چه بسا در سال آتي شاهد خشک شدن کامل اين تالاب مهم در استان خواهيم بود.
تالاب قوري گول در 18کيلومتري شمال غرب بستانآباد و 45کيلومتري جنوب شرقي تبريز قرار گرفته و در سال 1354به عنوان تالاب بينالمللي در کنواسيون رامسر به ثبت رسيده و از سال 1373جزو مناطق شکار ممنوع مديريت ميشود.