احرار: مديرکل امور اقتصادي و دارايي آذربايجان شرقي با بيان اينکه آذربايجان شرقي در رديف ششم و يا هفتم استانها با نرخ بالاي تورم در کشور است، گفت: اين امر دلايل متعددي دارد.
علي اصغر عباس زاده در يک گفت و گوي خبري درباره دلايل تورم بالاي 50 درصدي آذربايجان شرقي و بالا بودن اين نرخ نسبت به ساير استانهاي مرزي در سال جاري بيان کرد: آثار تمامي سياستهاي پولي و مالي دولت در استان ما نيز ديده ميشود و اين امر يکي از دلايل وجود تورم بالا در استان است.
وي با تاکيد بر اينکه تورم بالا در استان دلايل بسياري ميتواند داشته باشد، افزود: طي بررسيهاي انجام گرفته پيرامون موضوع تورم، در دنيا چهار نظريه مهم پولي، فشار ناشي از تقاضا، فشار ناشي از هزينه و ساختاري ميتوانند دلايل اين مقوله را تشريح کنند. وي ادامه داد: در نگاه از جنبه نظري ساختاري تورم، ميتوان گفت که آذربايجان شرقي يک استان مرزي است و قطعا طي شش ماهه اول سال، آمار مسافرتها به قصد خريد به اين استان بالا ميرود در نتيجه عرضه کالا در استان پاسخگوي اين حجم از تقاضا نبوده و در تقابل بين عرضه و تقاضا يک شکاف و در نهايت تورم و افزايش قيمت کالاها رخ ميدهد
. عباسزاده در خصوص دليل ديگر تورم بالا در استان، گفت: تبريز نسبت به ساير کلان شهرهاي کشور از مشکل ساختار امکانات حمل و نقل و توزيع کالا رنج ميبرد؛ در مراکز ساير استانهاي بزرگ کشور، ميادين و يا مراکز خريد با غرفههاي مشخصي براي فروش اقلام وجود دارد که در نهايت نظارت مسئولان و بازرسان را آسانتر و قيمتها بهتر کنترل ميشوند اما در تبريز اينگونه نيست و در بحث نظارت بر قيمتها مشکل داريم.
وي با اشاره به افزايش قيمت عوامل توليد، افزود: با بالا رفتن فشار قيمت عوامل توليد نيز، شاهد افزايش شاخص قيمت توليدکننده و در نتيجه افزايش قيمت تمام شدهي کالاها ميشويم. وي خاطرنشان کرد: برخي از اقلامي که هم استانيهاي عزيز نسبت به ساير استانها بيشتر مصرف کرده و اين اقلام در محاسبه شاخص تورم نيز به کار گرفته ميشود، اقلام گران و با قيمت بالا همچون گوشت هستند.
مديرکل امور اقتصادي و دارايي آذربايجان شرقي گفت: استان هاي مرزي اغلب به دليل تردد مسافران با تورم بالا مواجه هستند. از جمله استان ايلام که همواره داراي نرخ تورم بالا و حتي رتبه نخست در اين خصوص بوده، زيرا اقتصاد اين استان ضعيف و جوابگوي تقاضاي بالاي کالاها نيست.