احرار: سرپرست دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت :تاکنون 78 درصد جمعيت بالاي 12 سال آذربايجانشرقي واکسينه شدهاند اما آمار کل جمعيت واکسينه شده استان حدود 64 درصد است که از اين بابت رتبههاي بالاي کشور را حايز هستيم
دکتر بهمن نقيپور روز يکشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار کرد: مردم با واکسيناسيون و رعايت پروتکلهاي بهداشتي، و رسانهها با آگاهسازي جامعه به عنوان بالهاي کادر درمان در زمينه اطلاعرساني ميتوانند آگاهي مردم را نسبت به فوايد واکسن بالا ببرند.
وي افزود: بر اين اساس ستاد کروناي دانشگاه اخيرا تشکيل جلسه داد و براي افزايش سرعت واکسيناسيون تمهيداتي در اين جلسه در نظر گرفته شد که با کمک خود مردم، تلاش مسوولان و همياري رسانهها، اهداف سرعت بخشي به واکسيناسيون را محقق بخشيم.
دکتر نقيپور ادامه داد: تاکنون 78 درصد جمعيت بالاي 12 سال آذربايجانشرقي واکسينه شدهاند اما آمار کل جمعيت واکسينه شده استان حدود 64 درصد است که از اين بابت رتبههاي بالاي کشور را حايز هستيم.
جلفا و مرند قرمز شد
وي با هشدار به اينکه از هفته جاري 2 شهرستان آذربايجانشرقي در وضع قرمز کرونايي قرار گرفت، گفت: قرمز شدن وضعيت کرونا در شهرستانهاي جلفا و مرند زنگ خطر اوجگيري دوباره پيک پنجم و ورود به پيک ششم را به صدا درآورد.
وي تاکيد کرد: جلفا به علت توريستي بودن و سفرهاي زياد به اين شهرستان، مستعد وضع قرمز کرونايي است و بايد از هموطنان خواهش کنيم تا از سفر به اين شهرستان پرهيز کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکي تبريز همچنين ادامه داد: ميزان استفاده از ماسک در آذربايجانشرقي کاهش يافته که اين کاهش در شهرستانهاي جلفا و مرند بيشتر گزارش شده است.
دکتر نقيپور خستگي مردم در استفاده از ماسک، عاديانگاري و استفاده نکردن از ماسک به علت واکسيناسيون را از عوامل اصلي کاهش استفاده از ماسک در جامعه دانست و گفت: مردم بايد همچنان در استفاده از ماسک دقت نظر داشته باشند و اينکه پس از واکسيناسيون نيازي به ماسک وجود ندارد تصور نادرستي است دکتر نقيپور خستگي مردم در استفاده از ماسک، عاديانگاري و استفاده نکردن از ماسک به علت واکسيناسيون را از عوامل اصلي کاهش استفاده از ماسک در جامعه دانست و گفت: مردم بايد همچنان در استفاده از ماسک دقت نظر داشته باشند و اينکه پس از واکسيناسيون نيازي به ماسک وجود ندارد تصور نادرستي است زيرا تا زماني که ?? درصد جامعه واکسينه نشده باشند، احتمال ابتلا به کرونا براي همه وجود دارد.
وي با اعلام اينکه حفظ فاصله اجتماعي در حفظ سلامت عزيزانمان تعيينکننده است، افزود: آذربايجانشرقي هنوز وارد پيک ششم نشده ولي کاهش ابتلا و فوتيها نيز با کندي پيش ميرود که اين موضوع شکنندگي شرايط را افزايش ميدهد.
وي تاکيد کرد: بر اين اساس به مردم توصيه موکد داريم تا از تجمع پرهيز کنند و براي تزريق واکسن تنبلي نکنند؛ به خصوص افرادي که دز اول را دريافت کردهاند بايد به موقع دز دوم را نيز دريافت کنند تا تاثير واکسن خود را نشان دهد.
1100 تا حدود 1200 کرونايي در آذربايجانشرقي بستري هستند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکي تبريز همچنين يادآور شد: اکنون بين يکهزار و 100 تا نزديک يکهزار و 200 بيمار مبتلا به کوويد 19 در بيمارستانهاي آذربايجانشرقي بستري هستند؛ البته انتظار داشتيم روند نزولي ابتلا به کرونا در استان سريعتر باشد اما به علت مقاومت ويروس، اين کاهش به کندي پيش ميرود و به همين علت مردم بايد مراقبت بيشتري از خود نشان دهند.