احرار: وضعيت ناهمگون کشورها به لحاظ سطوح محدوديتهاي اجتماعي و شيوع نابرابر بيماري از ديگر عواملي است که ارائه هر گونه پيشبيني را دشوار ميکند.
استفاده گسترده از ماسک به عنوان راهکاري در برابر شيوع ويروس کرونا در سال گذشته، شيوع ويروسهاي فصلي ديگر را کاهش داد اما ويروس شناسان به همگرايي احتمالي ويروسهاي تنفسي آنفلوانزا، کرونا و سنسيتيال تنفسي در زمستان سال جاري با نگراني مينگرند.
به گزارش روز سه شنبه ايرنا به نقل از روزنامه ال پائيس اسپانيا، استفاده از ماسک در سردترين ماههاي سال گذشته ميلادي منجر به ناپديد شدن ويروس آنفلوانزا شد اما هيچکس به طور قطعي نميداند که امسال چه اتفاقي ميافتد.
به هر حال، آغاز برنامههاي واکسيناسيون عليه آنفلوانزا در گروههاي آسيبپذير، هشدار اصلي و رعايت حداکثري اقدامات بهداشتي فردي به منظور به حداقل رساندن سرايت بيماري، توصيه اصلي کارشناسان اسپانيايياست.
به نوشته ال پائيس، شرايط شيوع کرونا رو به کاهش است و ??.? درصد از جمعيت اسپانيا در برابر ويروس واکسينه شده اند اما شديدترين محدوديتهاي اجتماعي کاهش يافته است و استفاده از ماسک در داخل خانه و توصيه براي حفظ فاصله اجتماعي به سختي حفظ ميشود.
اين روزنامه اسپانيا با اشاره به تقدم و تاخر شيوع و گسترش ويروسهاي تنفسي تا پيش از ظهور ويروس کرونا نوشت: در يک زمستان معمولي، ويروس تنفسي سنسيتيال که عامل بروز اکثريت موارد التهاب برونشيوليت (نوعي عفونت ريه) در کودکان خردسال بود، تختهاي بخشهاي مراقبت ويژه در ماه دسامبر (آذر و دي) را اشباع ميکرد و سپس جاي خود را به آنفلوانزا ميداد. آنفلوآنزايي که بعد از کريسمس به اوج شيوع خود ميرسيد.
«خوان گارسيا کاستا» نايب رئيس انجمن ويروسشناسي اسپانيا با اشاره به اينکه ويروس کرونا، کل اکوسيستم ويروسي را دچار اختلال کرده است، گفت: هيچ شاخصي وجود ندارد که به ما بگويد چه اتفاقي قرار است رخ دهد. ويروسهاي تنفسي در طول همه گيري کرونا، رفتار نامنظمي داشته اند.
اين ويروسشناس با ارائه آمارها از کاهش شمار موارد آنفلوانزا از دو هزار و ??? تا اواخر سپتامبر 2019 به تنها 15 مورد در ماه مي ???? در اسپانيا گفت: امسال در مورد آنچه اتفاق ميافتد به نوعي در تاريکي به سر ميبريم.
از طرفي به نوشته ال پائيس، وضعيت ناهمگون کشورها به لحاظ سطوح محدوديتهاي اجتماعي و شيوع نابرابر بيماري از ديگر عواملي است که ارائه هر گونه پيشبيني را دشوار ميکند.
طبق مقاله اي که در مجله پزشکي بريتانيا (British Medical Journal) منتشر شده است، کارشناسان پيرامون «همافزايي» بين ويروسهاي تنفسي و خطر افزايش شيوع ويروس کرونا نيز هشدار داده اند. کارشناسان ضمن هشدار از اين «ترکيب سهگانه کشنده» بر لزوم اتخاذ برنامه اي جامع در برابر اين تلاقي ويروسهاي تنفسي با کرونا تاکيد کرده اند.
يکي از بزرگترين سوالهاي علمي، چگونگي تعامل ويروس کرونا با ويروس هاي ديگر در فصل سرماست. «پابلو مورسيا» از مرکز تحقيقات ويروسشناسي دانشگاه گلاسکو پيشتر به بيبيسي گفت: يک عفونت ويروسي باعث فعال شدن سيستم ذاتي ايمني و التهابي ميشود و اين بدن را در برابر ويروسهاي ديگر به مدت متغير محافظت ميکند. اما همين تحقيقات نشان دادهاند که بعضي ويروسها با يکديگر سازگاري خوبي دارند و همزمان به گردش ميافتند.