احرار: رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به آغاز واکسيناسيون کرونايي 17 سالهها (متولدين مهر 82 تا مهر 83 ) در آذربايجان شرقي، گفت: ?? هزار نفر در اين حيطه سني در استان قرار دارند که در طي سه روز گذشته تنها 10هزار نفر از آنها واکسن دريافت کردند.
دکتر محمدحسين صومي در گفتوگوي ويژه خبري، با بيان اينکه وزارت بهداشت و درمان تابع تصميمات ستاد ملي مقابله با کرونا است، اظهار کرد: سياست ستاد ملي مقابله با کرونا اين است که هر چه زودتر بتوانيم به حالت عادي بازگرديم اما اين امر به معناي مختل کردن فعاليتهاي مجازي در شرايط کنوني و برگزاري حضوري کلاسها نيست.
\ وي افزود: فراهم ساختن شرايط براي آغاز حضوري کلاسهاي مدارس و دانشگاهها وظيفه ما است و حتما هم بايد انجام بگيرد اما براي اين امر يکسري تمهيداتي لازم است تا دانش آموزان با سلامت کامل بتوانند درس بخوانند و اين دوران را با کمترين عارضه پشت سر بگذاريم.
وي ادامه داد: کلاسهاي دانشگاهي زير مجموعه وزارت بهداشت به صورت حضوري و مجازي آغاز شده و اين نهاد از آغاز سال تحصيلي ساير بخشها نيز حمايت ميکند. دوره کارورزي رشتههاي علوم پزشکي در هيچ يک از روزهاي شيوع کرونا تعطيل نبود و دوره کارآموزي نيز فقط در لحظات خاص تعطيل شده و کلاسهاي تئوري به صورت مجازي برگزار شده است.
صومي با تاکيد بر اينکه ايمني جمعي در مقابل کرونا به واکسيناسيون همگاني و رعايت پروتکلهاي بهداشتي بستگي دارد، گفت: واکسيناسيون معلمان و عوامل اجرايي مدارس استان از هفتههاي گذشته آغاز شده و تاکنون بيش از ?? درصد معلمان و مجموعه عوامل مدارس استان دز اول خود را دريافت کردهاند.
وي خاطرنشان کرد: براي تامين ايمني در مدارس بايستي سه گروه دانش آموزان، خانوادهها و معلمان واکسينه شوند و در صورت وجود مشکل در يکي از اين قسمتها، ويروس انتشار خواهد يافت.
وي با اشاره به واکسيناسيون 65 درصدي افراد بالاي 18 سال استان، اظهار کرد: روند واکسيناسيون کرونايي در استان در روزهاي اخير کند شده و مردم کمتر به مراکز مراجعه ميکنند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز در ادامه با اشاره به کاهش تحرک دانش آموزان در دوران کرونا، گفت: دانش آموزان ايراني پيش از دوران کرونا نيز به خاطر تماشاي تلويزيون، کار با رايانه و ... کم تحرکي داشتند اما در دوران کرونا با اجراي قرنطينه و آموزشهاي مجازي و تلويزيوني و تعطيلي فضاهاي تفريحي، اين امر تشديد يافته و چاقي در بين کودکان بيشتر شده است.
وي با بيان اينکه دانش آموزان علاوه بر مسائل جسمي با مسائل روحي نيز رو به رو شدهاند، گفت: در اين راستا بستهاي از سوي وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش تدوين شده و اکنون در حال نهايي شدن است تا پس از ايجاد ايمني در بين دانش آموزان و خانوادهها و بازگشايي مدارس، وضعيت چاقي کودکان اصلاح شود.
وي متذکر شد: در دوران کرونا، برخي توصيههاي اشتباه از سوي افراد غيرعلمي براي مصرف يا عدم مصرف مواد غذايي مطرح شده و تفکري ايجاد شد که خوردن بيشتر غذا، از ابتلا به کرونا جلوگيري ميکند، در حالي که اينگونه نيست و اين موارد بر افزايش وزن کودکان و ساير عموم افراد تاثير داشته است.
صومي در ادامه با اشاره به شروع فصل شيوع آنفلوانزا، گفت: سال گذشته با رعايت روشهاي پيشگيري و اصولي مقابله با آنفلوآنزا که به خاطر کرونا انجام گرفت، تنها يک مورد ابتلا به آنفلوانزا گزارش شد اما با توجه به اينکه شيوع اين بيماري به صورت دورهاي بوده و در سال 98 ، شيوع بالا و در سال 99 شيوع کمتري داشته امسال پيش بيني ميشود که نسبت به سال گذشته با گسترش ابتلا به آنفلوانزا در استان رو به رو شويم.
وي با بيان اينکه کاهش رعايت پروتکلهاي بهداشتي، شانس ابتلاي افراد به آنفلوانزا افزايش مييابد، افزود: واکسن آنفلوآنزا به اندازه کافي به دستمان رسيده و هرکسي که مايل باشد ميتواند آن را دريافت کند. تحليل ما اين است که امسال به دليل رعايت کم و بيش پروتکلها چندان از ناحيه آنفلوانزا ضربه نخواهيم خورد.
وي در ادامه با تاکيد بر حضور افراد زير 18 سال براي دريافت واکسن کرونا، گفت: واکسن قطعي براي زير 17 سال قطعي نشده و به زودي اعلام خواهد شد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز اظهار کرد: دريافت واکسن کرونا براي مردم اجباري نيست اما زماني که درصد واکسيناسيون جمعيت به 80 برسد، افرادي ميتوانند وارد جامعه شده و از خدمات استفاده کنند که يا واکسن زده و سالم باشند و يا تست PCR منفي داشته باشند که براي اين امر بايستي هر هفته چهار بار ازمايش بدهند.
وي در خصوص آخرين وضعيت کرونايي استان، افزود: اکنون بيش از 1700 نفر در بيمارستانهاي استان بستري هستند که نشان از روند نزولي کروناي استان است. فوتيهاي روزانه ناشي از کرونا نيز به طور متوسط به 25 نفر رسيده است.