نيوز:يک متخصص بيماريهاي عفوني اتفاقاتي که پس از ورود ويروس کرونا به بدن رخ ميدهد را تشريح کرد.
، دکتر آميتيس رمضاني، درباره ابعاد باليني بيماري کرونا، گفت: ويروس يک قسمت کليدي دارد که از آن تحت عنوان اسپايک ويروس ياد ميشود که يک پروتئين يا آنتيژن ويروس محسوب شده و عملا تارگت همه چيز بوده و در اقدامات تشخيصي، ساخت واکسن و... از اين قسمت ويروس استفاده ميشود
. مهمترين محل ورود ويروس کرونا از طريق بيني است که با ورود به بيني از طريق اين اسپايک مهم سعي ميکند به سلولهاي مخاط بيني متصل شود. وي افزود: گيرنده خاصي در بيني وجود دارد که اسپايک به آن متصل شده و سپس از آن طريق وارد سلول بدن انسان ميشود. ويروس يک موجود زنده نيست، وقتي وارد سلولي شود فقط ميخواهد خود را تکثير کند. با تکثير در سلول بيني، آن را منهدم ميکند. حال يک سري ويروس داريم که تکثير شده و وارد سلولهاي کناري ميشوند و برخي از آنها نيز ميتوانند از طريق جريان خون وارد بدن شوند. مديرگروه تحقيقات باليني انستيتو پاستور ايران، ادامه داد: گيرندهاي که ويروس براي ورود به سلول به آن نياز دارد در مخاط حلق، سيستم تنفسي، مجاري تحتاني تنفسي، قسمت گوارشي، کليه، قلب، کبد و... وجود دارد. بنابراين؛ ويروس ميتواند به همه بخشها نفوذ کند و تمام اعضاي بدن را درگير کند که يکي از مشکلات ما با ويروس نيز همين مورد است.
وي درگيري ريه با کرونا را مهمترين و دردسرسازترين درگيري ارگانهاي بدن با کرونا دانست و اظهار کرد: در اين شرايط اصل دردسر ايجاد ميشود که بيماران را بدحال ميکند. از ورود ويروس تا شروع علائم ممکن است چند ساعت تا ? هفته زمان بگذرد که در مورد ساير ويروسها اين طيف زماني به اين وسعت نيست و اين درحالي است که برخي افراد در مواجهه با کرونا هيچ علائمي پيدا نميکنند و تا آخرين روزهاي بيماري بدون علائم ميمانند، درحالي که امکان انتقال بيماري به سايرين را دارند و ويروس در بيني و مخاط دهانشان ترشح ميشود.
وي در خاتمه تاکيد کرد: فردي که تا آخر بيماري بدون علامت است و فردي که هنوز علائم در او هويدا نشده است ( دو تا ? روز قبل از شروع سرفه، عطسه و ساير علائم) امکان انتقال بيماري به سايرين را دارد زيرا کرونا در ترشحات تنفسي فرد وجود دارد.
سلامت نيوز