احرار: استاندار آذربايجانشرقي با تأکيد بر افزايش مراکز تجميعي واکسيناسيون در استان به منظور تسريع در روند تزريق واکسن کرونا، گفت: دستگاههاي اجرايي استان به منظور تأمين امکانات و فضاي مورد نياز با دانشگاه علوم پزشکي تبريز همکاري کنند.
محمدرضا پورمحمدي روز يکشنبه در جلسه ستاد استاني مقابله با کرونا، با بيان اينکه از نظر واکسيناسيون وضعيت بهتري نسبت به ميانگين کشوري داريم، افزود: براي مقابله با کرونا در حال حاضر، رعايت شيوهنامههاي بهداشتي و واکسيناسيون عمومي ضروري است.
وي با اشاره به گزارش دانشگاه علوم پزشکي تبريز مبني بر کمبود مراکز تجميعي واکسيناسيون در استان، تأکيد کرد: فضاهاي مناسب براي ايجاد اين مراکز مانند مدارس و سالنهاي ورزشي شناسايي شده است و دستگاهها براي تجهيز و تأمين امکانات مورد نياز با دانشگاه علوم پزشکي همکاري کنند.
پورمحمدي با اشاره به تأکيد رئيس جمهوري بر ارائه پيشنهادهاي استاني براي مقابله جديتر با شيوع کرونا، گفت: يکي از پيشنهادهاي عمده و محوري ما در اين زمينه، اعطاي مجوز تأمين واکسن به بخش خصوصي است که با تحقق اين موضوع روند واکسيناسيون سرعت بيشتري ميگيرد.
وي با اشاره به تدابير انجامشده در سطح ملي براي تأمين ?? ميليون دوز واکسن تا پايان شهريور و ?? ميليون دوز تا آبان، گفت: با توجه به سرعت انتشار سويه دلتا، بايد سرعت واکسيناسيون افزايش يابد و اگر بتوانيم ميزان تزريق واکسن را به ?? درصد برسانيم خطر تا حد زيادي کاهش مييابد.
استاندار آذربايجان شرقي افزود: با ادامه روند فعلي شيوع کرونا، در هفتههاي آينده با مشکل جدي مواجه خواهيم بود و آمادگيها بايد افزايش يابد.
وي در ادامه به مصوبات ستاد ملي مقابله با کرونا از جمله تعطيل عمومي از ?? تا ?? مرداد و ممنوعيت تردد بيناستاني، گفت: در اين مدت مجوز تردد هم صادر نخواهد شد و کنترل مبادي ورودي و خروجي استان نيز بايد جدي گرفته شود.
پورمحمدي، افزايش جريمه ترددهاي غيرمجاز را از ديگر مصوبات اين ستاد عنوان کرد و گفت: تردد خودروهاي حمل بار و همچنين وسائط نقليه عمومي با حداکثر يک سوم ظرفيت مجاز است.
وي همچنين ممنوعيت فعاليت تمامي مشاغل به جز گروه يک و تعطيلي مراکز عمومي و تفريحي را از ديگر مصوبات ستاد ملي مقابله با کرونا اعلام کرد و گفت: دستگاههاي ارائهکننده خدمات ضروري با ظرفيت يکسوم کارکنان فعاليت خواهند کرد.
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به ابلاغ شيوهنامههاي بهداشتي در برگزاري مراسم ماه محرم، نظارت جدي بر رعايت اين شيوهنامهها را خواستار شد و گفت: همه بايد همت کنيم تا با کمترين آسيب از موج پنجم عبور کنيم و با تسريع در واکسيناسيون شاهد موجهاي بعدي نباشيم.
مراکز واکسيناسيون در آذربايجان شرقي کافي نيست
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز در اين جلسه با بيان اينکه در تمام مراکز واکسيناسيون استان شاهد ازدحام هستيم، افزود: طبق سياستگذاري وزارت بهداشت، بايد مراکز تجميعي واکسيناسيون ايجاد کنيم و مراکز فعلي کافي نيست.
عباسعلي درستي در تشريح آخرين وضعيت شيوع کرونا در استان، گفت: از نظر شيوع بيماري، آخرين استان کشور هستيم، اما بهرغم اين، موارد جديد بيماري به شدت در حال افزايش است و تعداد بستريهاي کرونا در استان به ???? نفر رسيده است.
وي همچنين از افزايش موارد فوتي ناشي از کرونا در استان خبر داد و گفت: ??? نفر در بخش مراقبتهاي ويژه بستري هستند و با وجود کاهش تستها، هر روز به طور متوسط ??? مورد جديد در استان شناسايي ميشود.
درستي با اشاره به اينکه احتمالا در هفتههاي آينده واکسن به اندازه کافي در استان تأمين خواهد شد، افزود: براي جلوگيري از ازدحام در مراکز واکسيناسيون، بايد ايجاد مراکز جديد در نظر گرفته شود.
وي در عين حال استان آذربايجان شرقي را از نظر واکسيناسيون جمعيت بالاي ?? سال، استان اول کشور اعلام کرد و گفت: 86 درصد جمعيت بالاي 60 سال و 30 درصد جمعيت بالاي 18 سال استان واکسينه شدهاند که بالاتر از متوسط کشوري است.
در اين جلسه در خصوص تأمين فضاهاي مورد نياز براي ايجاد مراکز واکسيناسيون و همچنين اعمال محدوديتهاي مصوب ستاد ملي مقابله با کرونا در هفته پيشرو بحث و تبادل نظر شد.