مديرعامل شرکت توزيع نيروي برق تبريز گفت: هشت هزار و 440 دستگاه ماينر (دستگاه استخراج رمز ارز ديجيتال) از سال 1398 تا پايان تير ماه 1400 در شهرستانهاي تبريز، اسکو و آذرشهر شناسايي و ضبط شده است.
عادل کاظمي روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سال 1398 ، تعداد سه هزار و 239 دستگاه ماينر با تلاش همکاران در قالب 113 فقره انشعاب غيرمجاز کشف و از تلفات 6 هزار و 487 کيلووات جلوگيري شد.
وي اضافه کرد: در سال 1399 نيز با تلاش همکاران تعداد سه هزار و 163 دستگاه ماينر با تلاش همکاران در قالب 146 فقره انشعاب غيرمجاز کشف و شناسايي و در سايه دستگاههاي استخراج غيرمجاز ارز ديجيتال کشف شده از تلفات 6 هزار و 329 کيلووات ممانعت شد.
کاظمي با اشاره به اينکه دستگاههاي استخراج غيرمجاز ارز ديجيتال يکي از مهمترين عوامل افزايش غيرمجاز مصرف برق هستند، خاطرنشان کرد: تلاش براي شناسايي و کشف دستگاههاي ماينر در حوزه بهرهبرداري برق تبريز به طور جدي ادامه دارد، چرا که اين متخلفان موجب تضييع حقوق مشترکان و شهروندان ميشوند.
وي همچنين گفت: در چهار ماهه نخست امسال 2 هزار و 38 دستگاه ماينر در قالب 80 انشعاب شناسايي شد و با اين اقدام از تلفات بيش از چهار هزار کيلووات ساعت انرژي جلوگيري شد.
مديرعامل شرکت توزيع نيروي برق تبريز، برگزاري چندين مورد اقدام فراگير با هدف رديابي و کشف ماينرهاي غيرمجاز، تشکيل گروه هاي ويژه جهت بررسي ميداني و شناسايي محلهاي نصب ماينر، هماهنگي با مراجع قضايي و اخذ مجوز جهت ورود به مراکز استقرار ماينر، تقويت اکيپ برقهاي غير مجاز (از طريق شناسايي پيمانکار) و آموزش و ايجاد حساسيت در همکاران بهرهبرداري و ماموران قرائت سنگين امورها جهت شناسايي و مستندسازي مراکز استقرار ماينر را از اقدامات شرکت توزيع نيروي برق تبريز در زمينهي شناسايي و برخورد با مراکز توليد ارز ديجيتال دانست.
کاظمي با اشاره به اينکه دستگاههاي ماينر مورد استفاده در ايران بيشتر دست دوم يا ماينرهاي نسل اولي و ابتدايي هستند که مصرف برق آنها 2 برابر ماينرهاي جديد است، گفت: ميزان مصرف دستگاههاي جديد حدود 1.2 کيلووات ساعت و ميزان مصرف دستگاههاي قديمي حدود2.4 کيلووات ساعت است. به عبارت ديگر ماينرهاي مورد استفاده در ايران ماهانه در حدود 864 کيلووات ساعت بيشتر برق مصرف ميکنند.
وي ادامه داد: تقريبا هر ماينر حدود 1.5 برق مصرف ميکند و جريان مصرفي هر کدام به صورت تقريبي بين 6 تا 7 آمپر است و با توجه به کنتورهاي خانگي که چيزي بين 15 تا 25 آمپر و تکفاز است به صورت پيشفرض 2 تا 4 ماينر ميتواند کل توان يک واحد مسکوني را بگيرد و ديگر اجازه به روشن شدن ساير دستگاههاي موجود در منزل ندهد.
وي اعلام کرد: در صورت استفادهي غيرمجاز مشترکان از انرژي برق جهت استخراج رمز ارز مطابق قانون مجازات استفادهکنندگان غيرمجاز آب، برق، تلفن، گاز و فاضلاب مصوبهي سال 1396 رفتار خواهد شد و متقاضيان استفاده از ماينر بايد به صورت قانوني درخواست دهند.
مديرعامل شرکت توزيع نيروي برق تبريز همچنين از شهروندان خواست در صورت مشاهدهي هرگونه دستگاه رمزارز، مراتب را به دفتر حراست برق تبريز اطلاع دهند و از مشوقهاي مربوط به اين امر تا سقف 200 ميليون ريالي برخوردار شوند.
شناسايي و کشف 534 دستگاه توليد رمز ارز در شهرک صنعتي سليمي
مديرعامل شرکت توزيع نيروي برق تبريز همچنين از شناسايي و کشف 534 دستگاه توليد رمز ارز ديجيتال طي روز سهشنبه 22 تيرماه 1400 با همکاري سربازان گمنام امام زمان (عج) خبر داد.
عادل کاظمي با بيان اين مطلب گفت: در راستاي کاهش پيک بار شبکه و جلوگيري از خاموشي به ساير مشترکان و همچنين مقابله با انشعابات غيرمجاز، با همکاري نيروي انتظامي و مراجع قضايي تعداد 534 دستگاه استخراج ارز ديجيتال از 5 واحد صنعتي در شهرک سليمي با توان مصرفي 1068 کيلووات و مجموع ماينر هاي شناسايي شده و تعداد دستگاه استخراج رمزارز از ابتداي سال جاري به 1954 دستگاه رسيد.
کاظمي با يادآوري اينکه شناسايي و کشف اين تعداد دستگاه ماينر در يک عمليات در نوع خود بينظير است، تصريح کرد: عمليات کشف و شناسايي رخ داده در شهرک شهيد سليمي با تلاش و همکاري مجدانه سربازان گمنام امام زمان (عج) صورت گرفته است