احرار: معاون قضايي رئيس کل دادگستري و رئيس مرکز توسعه حل اختلاف آذربايجانشرقي گفت: با هدف ايجاد صلح، بخشش و رضايت ستاد صبر در اين مجموعه ايجاد و راهاندازي شد.
حسين قرباني روز پنجشنبه در اولين نشست ستاد استاني صبر با بيان اينکه اين ستاد در حقيقت اقدام فرهنگي و مردمي است که جزو برنامه هاي قوه قضائيه قرار گرفته است، افزود: به منظور اجرايي کردن و توسعه فرهنگ صلح و سازش در استان با همت رياست کل دادگستري و ديگر مسئولان قضايي اقداماتي شروع شده و در اين خصوص ستاد صبر در مرکز توسعه حل اختلاف و ستاد صبر تشکيل شده است.
وي اظهار کرد: در راستاي اجراي مصوبات ستاد صبر همه دستگاه ها و سازمان ها بايد افرادي را به عنوان صلح يار معرفي کنند تا اختلافاتي که مربوط آن بخش است، با کمک صلح ياران حل و فصل شود.
قرباني ادامه داد: فارغ از جايگاه ديني و سنتي صلح و سازش و ميانجي گري در کشور، يکي از برنامه هاي قوه قضائيه در سند تحول بحث مشارکت هاي مردمي و استفاده از ظرفيت مشارکت هاي مردمي براي حل و فصل اختلافات است که در اين رابطه ستاد صبر مي تواند بسياري از مشکلات حوزه هاي قضائي را رفع کند.
وي يادآور شد: با راه اندازي ستاد صبر مي توان با برنامه ريزي دقيق و مناسب با محوريت اختلافات، مراجعات مردمي به دستگاه قضايي را کاهش داد.
قرباني با تأکيد بر اينکه با منشور نهادينه کردن فرهنگ صلح و سازش در استان مي توان از ظرفيت ادارات و اشخاص حقيقي و حقوقي براي حل و فصل اختلافات بهره مند شد، گفت: در اين زمينه دادگستري آذربايجان شرقي به شدت نيازمند همکاري و تعامل با تمامي دستگاه هاي دولتي است.
وي وجود صلح ياران در کنار دستگاه قضايي را ظرفيتي مناسب براي خود ادارات و سازمان ها در خصوص حل و فصل اختلافات برشمرد.
رئيس مرکز توسعه حل اختلاف دادگستري آذربايجان شرقي استان با تأکيد بر لزوم همراهي رسانه ها براي توسعه فرهنگ صلح و سازش، افزود: بايد با هماهنگي رسانه ها و ساير نهادها، مردم با مسايل حقوقي آشنا شوند و آگاهانه بحث سازش و آشتي در جامعه اتفاق بيفتد در غير اين صورت به نتيجه مطلوبي نخواهيم رسيد.