احرار: در بازار قيمت هر پاکت 50 کيلويي سيمان از 44 هزار تومان به بيش از 70هزار تومان رسيده است.
در حال حاضر قطعي برق و افزايش هزينه هاي توليد عاملي شده تا کارخانجات سيمان حدود سي درصد از توليدات خود را کاهش دهند و اين کمبود عرضه باعث بهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا شده است. به نحوي که در بازار قيمت هر پاکت 50 کيلويي سيمان از 44 هزار تومان به بيش از 70 هزار تومان رسيده است.
در همين ارتباط پورحاجت دبير کانون سراسري انبوهسازان با اشاره به قطع برق صنايع سيمان و تعطيل شدن برخي کارخانجات سيمان گفته است: يک هفته است که سيمان در بازار ناياب شده و اگر کسي بتواند سيمان از عامل فروش تهيه کند، 65 تا 70 هزار تومان براي هر پاکت ميپردازد.
وي عامل کمبود سيمان در بازار را کاهش 60 درصدي ظرفيت توليد شرکتهاي توليدکننده و قطعي برق کارخانههاي سيمان عنوان کرد و گفت: تبعات افزايش قيمت مصالح ساختماني خصوصاً سيمان و ميلگرد در افزايش قيمت تمام شده ساختوساز بروز خواهد کرد، حتي بسياري از کارگاههاي ساختوساز تعطيل خواهند شد و دود اين گراني مسکن به چشم مردم ميرود.
البته ابراهيم غلام زاده هم به عنوان توليدکننده سيمان به تسنيم گفته است: صنعت سيمان با افزايش هزينه هاي توليد مواجه است به نحوي که در سالهاي 93 تا 98 اکثر کارخانجات با زيان انباشته مواجه بوده و نتوانسته اند اين صنعت را نوسازي کنند به نحوي که توان توليد سيمان کشور کاهش يافته است .
وي به اشاره به اينکه نوسازي در صنعت سيمان کشور نيازمند واقعي شدن قيمت سيمان است، گفت: قيمت جهاني سيمان فله تني يک و نيم ميليون تومان ( حدود 60 دلار ) است و در ايران نيز بايد قيمت سيمان هفتاد هشتاد درصد قيمت جهاني باشد که حدود تني يک ميليون تا يک ميليون و دويست هزار تومان مي شود.
وي اضافه کرد: اگر مصوبه مجلس که ساخت سالي يک ميليون مسکن هست اجرايي شود ، با توجه به اينکه براي ساخت هر واحد حداقل 100 تن سيمان نياز هست ، حداقل 100ميليون تن سيمان نياز داريم. اين در حالي است که توليد واقعي سيمان کشور ساليانه حدود 80 ميليون تن مي باشد و براي ساخت اين واحدها 20ميليون تن کمبود سيمان خواهيم داشت .
به گفته اين توليدکننده سيمان، بايد با واقعي کردن قيمت سيمان به صنعت سيمان کمک کرد تا نيازهاي آينده کشور به سيمان مرتفع شود.