1400/04/19 - 16 : 8
کد خبر: 21931
حيدر عباسي متخلص به «باريشماز» حائز گواهينامه درجه يک هنري
احرار:با اعطاي گواهينام? درج? يک هنري به استاد کريمي شاعر پرآوازه مراغي طي سال گذشته، توجه‌ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي به يکي ديگر از شخصيت‌هاي برجسته شهرِ «عبدالقادر» و «اوحدي» جلب شد و اکنون خبرهايي از اعطاي اين نشان به استاد «حيدرعباسي» به گوش مي‌رسد.

پيگيري‌ها نيز نشان مي‌دهد که ادار? فرهنگ و ارشاد اسلامي مراغه اخذ گواهينام? هنري اساتيد و هنرمندان شهرستان را در دستور کار قرار داده است و با اعطاي اين نشان به شاعر متخلّص به «باريشماز» طي 21 تيرماه، برگ افتخار ديگري بر تارک فرهنگ اين جهان‌‎شهر افزوده مي‌شود.

رئيس ادار? فرهنگ و ارشاد اسلامي مراغه با تاکيد بر اينکه مدّت‌‎هاست که بر اساس وظايف سازماني خود اخذ گواهينام? هنري اساتيد و هنرمندان شهرستان را در دستور کار قرار داده است، مي‌گويد: دقيقاً در 22تير سال 1399 گواهينام? درج? يک هنري استاد کريمي مراغه‌‎اي به ايشان اعطا شد و دومين نشان درست يک سال پس از آن با حضور مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان‌شرقي به استاد «حيدرعباسي» اعطا مي‌شود.

«احمد فيّاضي» در خصوص ساير اساتيد و هنرمندان واجد شرايط اخذ گواهينام? هنري در سپهر فروزان فرهنگ و هنر مراغه نيز بيان مي‌کند: برآنيم تا در تمامي رشته‌‎ها آثار و پروند? هنري اين عزيزان را به شوراي ارزشيابي هنرمندان وزارت متبوع معرّفي کنيم.

وي در خصوص ابعاد شخصيّت هنري استاد حيدر عبّاسي نيز مي‌گويد: با توجّه به فحواي آثار استاد عبّاسي، وي را عقيده بر اين است که هر شاعري که بخواهد در جرگ? «الشُّعَراءِ هُمُ الغاوُون» نبوده و در وادي کلماتِ بيهوده سرگردان نباشد، مجبور است «باريشماز» يعني آشتي‌‎ناپذير باقي بماند.

وي ادامه مي‌دهد: به عقيده استاد حيدرعباسي شاعر بايد با «إنَّا لِلّ?ه» سفر شعري خود را آغاز و در «إلَيهِ راجِعُون» خاتمه بدهد؛ «باريشماز» يعني هيچ موجودي به غير خدا لايقِ سجده نيست.

«فياضي» اضافه مي‌کند: تفسير «باريشماز» يعني اين فرازي از زيارت عاشورا که مي‌فرمايد: «اِنّي سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ إِلي يَوْمِ الْقِيامَهِ»؛ «باريشماز» يعني کسي‌‎که غيرِ «هُو» را طلاق داده است.

«باريشماز» دانشنامه زنده ادبيات، فرهنگ و فولکلور آذربايجان است

«طغرل طهماسبي» نويسنده، پژوهشگر و عضو پيوست? انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران نيز ضمن برشمردن مقام منيف استاد «باريشماز»، از وي به عنوان دانشنام? زند? ادبيّات، فرهنگ و فولکلور آذربايجان در قرن معاصر نام مي‌برد و مي‌گويد: اشعار و داستان‌‎هاي سمبوليک و نمادين استاد «باريشماز» و پيشاهنگي وي در سرايش شعر نوي ترکي آذربايجاني از وي يک شخصيّت فرامرزي ساخته است.

وي ادامه مي‌دهد: وي به  عنوان شاعر و عارفي لبريز از واژه و سخن، سال‌هاست مي‌‎نويسد و چونان شمعي گراگرد خود را روشن مي‌‎سازد و هم اوست که با آواي بلند مي‌‎گويد: «شمعين باشينداکي اؤ اؤدلو تاج ارييب دامجيلايان موما دئدي: اي منيم سئر داشيم، صبير داشيم، موم قارداشيم! ايشيغين آديملارينين ائشيديلمز سس‌‎سيز سسيني ظولمت ائشيدير؛ داريخما !»

«باريشماز» شخصيتي جامع‌الأطراف است

دکتر ودود دوستي متخلص به «ايلقار» نيز ضمن برشمردن مقام علمي، ادبي و هنري استاد «باريشماز»، همچنين برخورداري شعر وي از مشرب عرفان، وي را شخصيّتي جامع‌الأطراف مي‌داند و بيان مي‌کند: مي‌‎توان دربار? ابعاد گوناگون شخصيّت استاد «باريشماز» مقاله‌ها و حتّي کتاب‌ها نوشت.

به گفته وي استاد «بريشماز» به عنوان هنرمندي جلوتر از زمان خود معرّفي مي‌گردد امّا بايد اذعان نمود که وي شاعرِ زمان? خود است وليکن خيلي‌ها که خود را معاصر او مي‌پندارند، دچار توهّم‌اند.

وي تشريح مي‌کند: البتّه شاعر زمانِ خود بودن، امري بايسته است و بنابراين براي «باريشماز» نيز امتيازي محسوب نمي‌شود؛ فراموش‌‎کردنِ هم‌‎گامي با زمان، نقصي است که بسياري از شاعران و هنرمندان دچار آن‌‎ هستند.

وي ادمه مي‌دهد: سرودنِ «باريشماز» نه براي کساني است که از دنيا رفته‌اند و نه براي کساني است که هنوز به دنيا نيامده‌اند، بلکه او تنها براي هم‌عصرانِ خود مي‌نويسد و بنابراين شعر به اقتضاي مطالبه‌هاي زمانِ خود شاعر سروده مي‌شود و شعري که اين شرط در او لحاظ شود، قادر خواهد بود به حيات خود در آينده نيز ادامه دهد.

به گزارش ايرنا حيدر عبّاسي، متخلّص به «باريشماز»، در دوم ارديبهشت‌‎ماه ???? خورشيدي در مراغه به دنيا آمد؛ وي مدرک کارشناسي خود را در رشت? زبان و ادبيّات انگليسي اخذ کرد اما علاوه بر ترجم? متون از زبان فارسي و عربي به ترکي آذري و سرودن شعر و نگارش نمايشنامه و داستان، به هنرهايي چون نقّاشي، حکّاکي و خوش‌نويسي نيز مي‌پردازد.

از جمله آثار وي مي‌توان به کتاب‌هاي «نغمه‌داغي»، «چاغيريلماميش قوناقلار»، «اودوملو ديره‌ک»، «دارت‍ي‍ل‍م‍اميش دن‍ل‍ر»، «ش‍رح ان‍ور؛ ت‍رج‍م‍ه و تفسير م‍ث‍ن‍وي م‍ع‍ن‍وي به تُرکي»، «نهج‌البلاغه‌نين تورکجه ترجمه‌سي»، «گ‍ولندده ه‍رزام‍ان»، «سَس‌»، «دووارلار»، «دوْردلوکلر»، «وَال‍ع‍ص‍ر»، «تبّت يدا»، «نَمي ‌از يَم»، «ايشارانتي‌لار»، «کعبه و قانلي‌اذان»، «هفتاد بند استغفار»، «حبل ممدود»، «شب‌هاي حرا» و «ره‌آورد سفر» اشاره کرد.

اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مراغه در 15و 16 آذرماه 1396نيز کنگره سراسري استاد حيدر عباسي را با هدف پاسداشت سال‌ها تلاش وي در عرصه فرهنگ و ادب برگزار کرده بود.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 8 + 5

  آخرین اخبار
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
کاهش 6 درجه‌اي دماي هواي تبريز
مديرکل صمت: صنايع در دانشگاه ها دفتر داشته باشند
پايداري جوي در آذربايجان شرقي طي روزهاي آتي
سرپرست معاونت هماهنگي امور اقتصادي استانداري آذربايجان شرقي منصوب شد
براي قهرماني تراکتور بايد با کل ايران بجنگيم
چراغ هاي روشنايي معابر تبريز بازطراحي مي شود
راه ارتباطي 80 روستاي آذربايجان‌شرقي بازگشايي شد
پرديس رسانه و هنر، ميزبان "نشان ارادت" و پاسداشت خيرين حرم ساز
افتتاح نمايشگاه توانمندي بانوان ايران در استانبول
  پربازدیدترین اخبار
چراغ هاي روشنايي معابر تبريز بازطراحي مي شود
پرديس رسانه و هنر، ميزبان "نشان ارادت" و پاسداشت خيرين حرم ساز
براي قهرماني تراکتور بايد با کل ايران بجنگيم
راه ارتباطي 80 روستاي آذربايجان‌شرقي بازگشايي شد
سرپرست معاونت هماهنگي امور اقتصادي استانداري آذربايجان شرقي منصوب شد
تداوم آلودگي هواي تبريز
مديرکل صمت: صنايع در دانشگاه ها دفتر داشته باشند
پايداري جوي در آذربايجان شرقي طي روزهاي آتي
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
کاهش 6 درجه‌اي دماي هواي تبريز
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.