احرار: سفير ژاپن در ايران با ابراز رضايت از اجراي موفقيتآميز طرحهاي احياي درياچه اروميه، گفت: رسيدن اين درياچه به سطح ثبات، نگرانيهاي جامعه جهاني را برطرف کرد.
کازوتوشي آيکاوا روز چهارشنبه در گفت وگويي در رابطه با طرح هاي آژانس همکاريهاي بينالمللي ژاپن (جايکا) براي احياي درياچه اروميه، اظهار کرد: از رسيدن درياچه به سطح پايدار خوشحال هستيم.
وي با اشاره به همکاري دفتر پيشرفت و توسعه سازمان ملل (يو. ان. دي. پي) براي احياي درياچه اروميه، گفت: آژانس همکاري هاي بين المللي ژاپن همکاري خوبي براي پايدار نگه داشتن درياچه با سازمان ملل دارد و تغيير الگوي کشت و نيز حمايت از شغل هاي جانبي در کنار آن يک کار تکميلي است.
سفير ژاپن با بيان اينکه به همين منظور بيش از 100 سمينار موفقيت آميز در ايران برگزار کرده ايم، خاطرنشان کرد: تا جايي که بتوانيم برنامه هايي از اين قبيل را در ساير نقاط ايرا نيز اجرا مي کنيم.
به گزارش ايرنا، سفير ژاپن به همراه کلوديو پروويداس نماينده مقيم برنامه پيشرفت و توسعه سازمان ملل متحد در ايران از درياچه اروميه، تالاب بين المللي قره قشلاق بناب و چند روستاي حاشيه اين درياچه و کارگاه هاي مختلف مشاغل پايدار بازديد کرد.
طرح استقرار کشاورزي پايدار و اقتصاد خرد زنان در حوزه درياچه اروميه با همکاري کشور ژاپن، برنامه عمران سازمان ملل و جمهوري اسلامي ايران و با هدف ارتقاي سطح آگاهي بهره برداران و احياي اين درياچه در روستاهاي حاشيه درياچه اروميه اجرا مي شود.
عدم کشت محصولاتي با مصرف آب بيشتر از جمله پياز، استفاده از سيستم هاي آبياري نوين از جمله سيستم آبياري قطره اي و باراني و تغيير الگوي کشت از محصولات پرمصرف آب به محصولات کم مصرف آب از جمله اقداماتي است که کشاورزان و روستاييان شهرستان بناب براي کمک به احياي درياچه اروميه انجام داده اند.
حوضه آبريز درياچه اروميه واقع در شمال غرب ايران با مساحت 51876 کيلومتر مربع يکي از شش حوضه آبريز اصلي کشور است. اين حوضه بين استانهاي آذربايجان غربي (??%)، آذربايجان شرقي (??%) و کردستان (??%) قرار دارد.
درياچه اروميه بهعنوان بزرگترين درياچه داخلي ايران و از مهمترين و با ارزشترين اکوسيستمهاي آبي ايران و جهان به شمار ميآرود.
درياچه اروميه با توجه ويژه دولت تدبير و اميد، وضعيت بسيار بهتري نسبت به سال هاي 1393 و 1394 پيدا کرده و با وجود کاهش بارش ها و همچنين کاهش آب ورودي به درياچه، از وضعيت مناسبت تري نسبت به سال هاي پرآب برخوردار است.
درياچه اروميه در قالب طرحهاي ستاد احيا قرار است ظرف مدت 10 سال از 1394 به تراز اکولوژيک خود برسد که حدود يکونيم تا 2 سال از برنامه عقب است، اين درياچه از اواسط دهه 1380 شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بينالمللي تا سال 2015 ميلادي حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.