احرار: مدير جهاد کشاورزي شهرستان ويژه مرند از کشت آلوئهورا (صبر زرد) در يک هکتار از زمين کشاورزي در روستاي فارفار شهرستان مرند خبر داد.
علي صيادي در گفتوگو با خبرنگاران، با اشاره به اهميت توسعه کشت گياهان دارويي و خوراکي، اظهار کرد: با کمبود آبهاي زير زميني وتغيير آب وهوا، الگوي کشت حاکم در شهرستان عمدتاً توليد محصولات با نياز آبي زياد بوده و اين باعث افت شديد آبهاي زيرزميني در شهرستان شده و احتمالاً در آينده نزديک اراضي کشاورزي را به خاطر کمبود آب از دست بدهيم.
وي با بيان اينکه سياستهاي جهادکشاورزي در اين زمينه کشت و توسعه محصولاتي با حداقل مصرف آب و درآمد خوب براي کشاورزان است، ادامه داد: براين اساس از سال 99، کشت گياهان دارويي، زينتي و آلوئه ورا در برنامه مديريت جهاد کشاورزي شهرستان قرار گرفته و در اين سال کشت آلوئه ورا در دو هزار مترمربع در سه واحد گلخانه اي با هدف ترويج و توسعه کشت گياهان دارويي شروع شد و در اوايل سال 1400 نخستين مزرعه پرورش آلوئه ورا در فضاي باز در سطح يک هکتار آغاز و در آينده نزديک بعد از طي مراحل اداري و تا شروع فصل سرما، سازه هاي گلخانه اي اين زمين را احداث و به بهره برداري خواهيم رساند تا در زمستان شاهد بهره برداري از اين گلخانه باشيم.
وي با بيان اينکه گياه دارويي آلوئه ورا کم آب بر است که نياز زيادي به سموم، کود و ادوات کشاورزي ندارد و از اين رو محصولي اقتصادي و پر رونق است، گفت: سطح زير کشت گياه آلوئه ورا در شهرستان مرند 1.2 هکتار است که از اين سطح 0.2 هکتار در محيط سرپوشيده گلخانه اي در روستاي بهرام و شهر بناب جديد مرند است.
معاون رئيس سازمان و مدير جهاد کشاورزي شهرستان مرند به ميزان برداشت اين محصول اشاره کرد و گفت: در طول سال چهار بار اين محصول برداشت ميشود که ميتواند در سفره کشاورزان رونق خوبي ايجاد کند.
وي با بيان اينکه اين مزرعه براي هشت نفر به صورت مستقيم و براي 15 نفر غير مستقيم شغل ايجاد خواهد کرد، افزود: پيش بيني مي شود برداشت سالانه اين محصول بيش از 800 الي 950 تن در سال باشد که روانه بازارهاي استان و شهرهاي همجوار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي، وي ادامه داد: با توجه به ظرفيت رو به گسترش کشت اين گياه در استان وشهرستان ، توسعه زيرساختهاي صنايع تبديلي در اين بخش براي استفاده از اين قابليت و فرصت ضروري است.