احرار: مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي با تاکيد بر اينکه سلامت مرغ هاي سايز بزرگ کاهش دارد، گفت: مردم مرغ هاي بالاي 2 کيلوگرم را نخرند.
اميرحسين بهداد روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اينکه به اشتباه در فرهنگ مصرف مردم، مرغ هاي درشت ارجحيت دارد، افزود: منظور از «مرغ سايز»، مرغ هايي هستند که وزن کمتر از 2 کيلوگرم داشته باشند، چون براي توليد مرغ هاي با سايز درشت طول دوره پرورشي مرغ طولاني شده و ميزان آنتي بيوتيک مصرفي نيز افزايش مي يابد.
به گفته وي مرغ هايي با دامنه وزني حدود1.6 ? تا 2 کيلوگرم در بهترين شرايط سلامت قرار دارند.
بهداد اظهار داشت: مرغ هايي که طولاني تر از اين مدت پرورش مي يابند و درشت تر مي شوند، احتمال وجود مقادير بيشتر باقي مانده آنتي بيوتيک در گوشت آنها زياد است.
وي ادامه داد: مصرف «مرغ سايز» در مقايسه با مرغ هايي با وزن بيشتر، به دليل مقدار چربي کمتر و کاهش سن کشتار، موجب تردي و افزايش کيفيت گوشت ران و سينه مي شوند و با توجه به اينکه آنتي بيوتيک ها بيشتر در بافت چربي ذخيره مي شوند و کاهش سن کشتار موجب کاهش حجم چربي ذخيره شده در بافت ها مي شود، اين امر مي تواند در ماندگاري کمتر آنتي بيوتيک ها موثر باشد.
بهداد يادآورِ کرد: مرغ هاي کم وزن داراي چربي کمتر و در نتيجه مقدار آنتي بيوتيک کمتري است.
وي چربي موجود در مرغ ها درشت را موجب افزايش دريافت چربي و در نتيجه اضافه وزن، چاقي، اختلال چربي خون خواند و گفت: کاهش چربي دروني لاشه و قسمت هاي دور ريز مرغ، طعم لذيذ و خوشپخت بودن، سلامت بيشتر مرغ و در نهايت صرفه اقتصادي بيشتر از جمله مزاياي اين طرح براي خانواده ها است.
مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي توصيه کرد مردم در هنگام خريد مرغ از مرغ هاي کوچک با وزن کمتر از 2 کيلوگرم يا به اصطلاح مرغ سايز استفاده کنند.