1400/02/31 - 11 : 41
کد خبر: 21717
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان‌شرقي:
طغيان آفت "ابريشم باف ناجور" در ارسباران/جزييات مبارزه با اين آفت
احرار: مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان شرقي از طغيان آفت ابريشم باف ناجور در منطقه ارسباران خبر داد و جزئيات مبارزه با اين آفت را تشريح کرد.

رحيم مهردادي در مراسم استقرار هواپيماهاي محلول پاش در شهرستان هريس، در گفت‌وگو با خبرنگاران، گفت: آفات به عنوان بخشي اکوسيستم جنگل وجود داشته و در واقع زنجيره و شبکه غذايي موجود در جنگل را کامل مي‌کند اما با اين حال در هر پنج الي شش سال يک بار حالت طغياني ايجاد مي‌کنند.

وي افزود: اين حالت طغياني که حدود يک الي سه سال طول مي‌کشد، موجب ورود خسارت به جنگل مي‌شود. وي با بيان اين‌که در حالت عادي، آفات به وسيله دشمنان طبيعي خود که در واقع بخشي از زنجيره غذايي هستند کنترل مي‌شوند، اظهار کرد: اما در شرايط طغياني، ضرورت دارد که با روش‌هاي مکانيکي و بيولوژيکي مورد کنترل و مقابله قرار گيرد تا از آستانه خسارت زايي خارج شود و در ادامه دشمنان طبيعي بتوانند اين آفت را کنترل کنند.

مهردادي افزود: آفات موجود در جنگل‌هاي ارسباران در حال حاضر در شهرستان‌هاي اهر و هوراند از نوع پروانه دم قهواي بلوط است که در اين شهرستان‌ها با عمليات مکانيکي يعني جمع آوري لانه‌هاي زمستان گذران از آستانه خسارت خارج شده و تحت کنترل در آمده است.

وي ادامه داد: اين عمليات در شهرستان اهر در سطح 2300هکتار و در شهرستان هوراند در سطح1000  هکتار  گرفته و لانه‌هاي زمستان گذراني جمع آوري و معدوم شده است.

وي در رابطه با آفت موجود در منطقه کليبر، گفت: در جنگل‌هاي حوزه شهرستان کليبر، آفت از نوع ابريشم باف ناجور است که در سال 99، عمليات مکانيکي براي جمع آوري شفيره و لانه‌هاي زمستان گذران در سطح 2000 هکتار که طي سال گذشته در سطح آلوده بود، انجام شد.

مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان شرقي متذکر شد: با توجه به تجربه‌اي که وجود داشت، کارشناسان گياه پزشکي اداره کل منابع طبيبعي و آبخيز داري آذربايجان شرقي و اعضاي کار گروه تخصصي گياه پزشکي اداره کل متشکل از اعضا هيت علمي دانشگاه تبريز و محققان مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي و متخصصان امر در اداره کل منابع طبيعي از ابتداي سال 1400جنگل‌هاي ارسباران را از نظر شيوع آفت و سطح گسترش مورد رصد و پايش قرار دادند.

وي افزود: با توجه به اين‌که در سال جاري، سطح گسترش آفات ابريشم باف ناجور قابل توجه بود لذا متعاقبا با تشکيل جلسه در محل استانداري به رياست مدير کل مديريت بحران استان و با حضور کليه دستگاه‌هاي اثر گذار مقرر شد تا عمليات بيولوژيکي انجام بگيرد.

وي افزود: با لحاظ چرخه زيستي آفت ابريشم باف ناجور، در مرحله اول ضمن تامين پودرB.T مورد نياز و انتخاب پيمانکار عمليات بيولوژيکي به صورت دستي در کانون شيوع آفت ابريشم باف ناجور آغاز و اين عمليات اکنون در حال انجام است. مهردادي گفت: در اين مرحله از مبارزه با آفت، مناطق جنگلي همجوار با باغات و سکونت گاه‌هاي انساني و مزارع در اولويت قرار دارد.

وي خاطرنشان کرد: با توجه به سطح گسترش آفت، با برگزاري جلسات هماهنگي و همکاري مديريت بحران استانداري آذربايجان شرقي، قرارداد محلول پاشي هوايي از نوع B.T که يک محلول بيولوژيکي بوده و هيچ گونه اثرات سوء ديگري نسبت به گياهان، درختان و ساير عناصر اکوسيستم جنگلي ندارد، في‌مابين اداره کل منابع طبيعي و آبخيز داري استان و شرکت هوا پيمايي ويژه منعقد شد.

وي ادامه داد: براي انجام اين عمليات يکسري تمهيدات و زيرساخت‌هايي از جمله فرودگاه لازم بود که با تلاش‌هاي شبانه روزي در محلي واقع در روستاي سراي شهرستان هريس شناسايي و عمليات تسطيح انجام شد.

مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان شرقي گفت: با آماده سازي فرودگاه در منطقه سراي شهرستان هريس امروز دو فروند هواپيما در محل فرودگاه مستقر شده و از فردا صبح عمليات محلول پاشي آغاز خواهد شد که براي اين امر در حدود 3500 کيلوگرم پودرB.T تهيه شده است. وي با بيان اين‌که يکي از فاکتورهاي دخيل در محلول پاشي هوايي، شرايط آب و هوايي مساعد بوده و در شرايط بارندگي و وزش باد امکان اجراي عمليات مقدور نخواهدبود، گفت: لذا برابر قرارداد منعقده هواپيماهاي محلول پاش در محل فرودگاه مستقر بوده و در شرايط آب و هوايي مساعد با لحاظ چرخه زيستي آفت ابريشم باف ناجور، عمليات محلول پاشي هوايي ادامه خواهد يافت.

وي افزود: با توجه به اين‌که از سن سه لاروي آفت به بعد اثر محلول B.T کاهش مي‌يابد، لذا با نظر کارگروه تخصصي گياه پزشکي متعاقبا عمليات مکانيکي به صورت جمع آوري شفيره و در مهر ماه سالجاري جمع آوري لانه‌هاي زمستان گذران که يکي از روش‌هاي موثر در کنترل آفات است، ادامه خواهد يافت.

مهردادي گفت: آفات پروانه دم قهوه‌اي بلوط و ابريشم باف ناجور از برگ درختان تغذيه مي‌کنند و موجب خزان زود رس جنگل مي‌شود و در نهايت رشد درختان را مختل مي‌کند. با خزان زودرس، رشد درختان به کلي از بين نمي‌رود و مجددا برگ‌هاي درختان ظاهر و رشد درخت از سر گرفته مي‌شود ولي ورود خسارت مکرر و از بين رفتن برگ‌ها موجب تضعيف درختان و کاهش رشد ساليانه مي‌شود

. وي متذکر شد: اداره کل منابع طبيعي و آبخيز داري وظيفه خود مي‌داند تا با انجام اقداماتي که کارگروه تخصصي گياه پزشکي تجويز مي‌کند، از ورود حداقل خسارت در اين مواقع جلوگيري کند

ايسنا.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 9 + 5

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
رزمايش الي بيت المقدس15 سپاه عاشورا با رمز يا رسول الله آغاز شد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.