احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي از اعطاي مجوز فعاليت رسمي موزه شهر تبريز به شهرداري اين شهر همزمان با آغاز هفته ميراث فرهنگي خبر داد.
حمد حمزه زاده روز چهارشنبه در مراسم اعطاي اين مجوز با اشاره به اينکه مزيت اصلي رقابتي شهر تبريز به عنوان يکي از شهرهاي تاريخي - فرهنگي ايران در حوزه گردشگري، بخش فرهنگي و تاريخي است، افزود: در اين راستا هر چقدر بتوانيم ظرفيتهاي خود را تقويت کنيم، به همان نسبت شاهد جذب گردشگر خواهيم بود که به عنوان يکي از مؤلفه هاي اصلي توسعه پايدار شهر، مفيد و مؤثر خواهد بود.
وي اظهار داشت: يکي از رويدادهاي مهم سال جاري در حوزه ميراث فرهنگي، دريافت مجوز رسمي فعاليت برخي از موزههاي تبريز از سوي وزارت ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است که امروز نيز مجوز فعاليت رسمي موزه شهر تبريز به شهردار اعطا ميشود و پيشتر نيز مجوز موزه فوتبال صادر و اعطا شده بود.
حمزه زاده از صدور مجوز تعداد ? مجموعه داري خصوصي در تبريز خبر داد و اضافه کرد: در کنار ساير موزههاي تخصصي، طي سالجاري موزه استاد احد حسيني به عنوان يک از موزههاي خصوصي شهر تبريز افتتاح شده است و 9 مجوز مجموعه داري خصوصي نيز صادر شده که اميدواريم با همکاري شهرداري تبريز بتوانيم در آينده نزديک نسبت به اختصاص فضايي مناسب براي ساير مجموعهداران اقدامات لازم را اجرايي کنيم.
وي ادامه داد: طبق توافق با شهرداري براي ساير موزه هاي تحت پوشش شهرداري از جمله موزه استاد شهريار، موزه علي مسيو و ساير موزه هايي که در آستانه تعريف طرح محتوايي هستند نيز تا پايان ? ماه نخست امسال مجوز فعاليت از وزارت مربوطه دريافت مي شود.
به گزارش ايرنا، شهردار تبريز نيز در اين آيين با بيان اينکه اعتبار ويژه اي براي ميراث فرهنگي اين شهر در بودجه امسال پيش بيني شده است، گفت: تلاش مي کنيم داشتههاي چهار هزار ساله تبريز را در حوزه ميراث فرهنگي احيا، مرمت و بازسازي کرده و در معرض ديد عموم قرار دهيم.
ايرج شهينباهر اظهار داشت: اقتصاد شهري و موضوعاتي که در حوزه گردشگري و ميراث فرهنگي مهم است، در برنامه کاري شهرداري قرار گرفته است.
وي افزود: تعامل ميراث فرهنگي و شهرداري تبريز موجب احيا و عرضه داشتههاي تاريخي و فرهنگي تبريز در اين دوره از مديريت شهري شده است و سعي مي شود در کنار توسعه فضاهاي گردشگري و تاريخي، موزهاي در حد نام و اعتبار تاريخي تبريز احداث و به جذب سفر و گردشگر کمک کنيم.
شهين باهر اضافه کرد: درصدد اضافه کردن تبريز به جمع شهرهاي گردشگر پذير کشور هستيم که به طور قطع در رونق اقتصادي شهر مؤثر خواهد بود.
وي گفت: تا زماني که موزهاي ثبت رسمي نشده است و مجوز فعاليت نداشته باشد، مقصد گردشگري معرفي نمي شود و بر همين اساس بايد در کنار افزايش موزههاي شهر، نسبت به ثبت ملي همه آنها نيز اقدام شود.
تبريز به دليل داشتن موزه هاي متعدد تاريخي، فرهنگي، طبيعي و بسياري از موزه هاي دولتي و خصوصي کوچک و بزرگ، به «گنجينه موزه» ايران معروف است.
از مجموع 23 موزه آذربايجان شرقي تعداد 19 موزه در شهر تبريز قرار دارد.