احرار: مطالعات جديد نشان ميدهد که مصرف برخي از خوراکيها ميتواند مانع از ابتلا به کروناي حاد و حتي مرگ شوند.
ز،مطالعات گذشته نيز بر فوايد پلي فنول تاکيد کرده است؛ به گونهاي که اين ماده مفيد علاوه بر کاهش التهاب مزمن، در کنترل سطح قند خون، فشار خون و همچنين حفظ سلامتي و انعطاف عروق موثر است.
پلي فنولها ميتوانند به درمان مشکلات گوارشي، ديابت، بيماريهاي نورودژنراتيو و بيماريهاي قلبي عروقي کمک کرده و نقشي حياتي را در کاهش رنج و مرگ ناشي از ويروس "کرونا" ايفا کنند.
برخي از غذاهاي سرشار از پلي فنول:
ميخک، نعناع و انيسون ستارهاي
ميخک غنيترين غذايي است که حاوي پلي فنول است، به گونهاي که تنها 100 گرم ميخک حاوي 15188 ميلي گرم پلي فنول است و از حيث سرشار بودن از ماده پلي فنول، نعناع خشک در رتبه دوم و انيسون ستارهاي پس از آن قرار دارد.
شکلات تلخ
پودر کاکائو يا شکلات تلخ نيز يکي از بهترين خوراکيهاي حاوي پلي فنول است؛ به گونهاي که 100 گرم پودر کاکائو حاوي 3448 ميلي گرم پلي فنول است. ترکيب شکلات با شير باعث ميشود ارزش غذايي آن از اين لحاظ کمتر شود.
توت
توت منبع غني ديگري از پلي فنول است. توت سياه حاوي بيشترين تعداد پلي فنول در ميان انواع توتها است. همچنين علاوه بر بلوبري که حاوي ??? ميلي گرم پلي فنول است، توت سياه، توت فرنگي و توت قرمز در رتبههاي بعدي قرار دارند. ميوههايي مانند زردآلو، هلو، گيلاس شيرين، سيب و انار نيز حاوي مقدار زيادي از اين ماده هستند.
سبزيجات
سبزيجات حاوي پلي فنول کمتري نسبت به ميوهها هستند، اما انواع خاصي از سبزيجات مانند کنگر فرنگي، کاسني، پياز قرمز، اسفناج و حبوباتي مانند لوبياي سياه، لوبياي سفيد، آجيل و دانههاي سويا وجود دارند که سرشار از پلي فنول هستند.
چاي سياه و سبز
هر دو چاي سياه و سبز حاوي مقادير مناسبي از پلي فنول هستند.
سلامت نيوز