احرار: يک متخصص طب سنتي، با تشريح جايگاه اين طب در درمان بيماريها، به تشريح طرز تهيهي آش و دم نوشهاي تقويت کنندهي سيستم ايمني، پرداخت.
عليرضا باقر زاده کريمي در گفتوگوي خبري با بيان اينکه مقالات و مستندات علمي نشان ميدهند که برخي گياهان اثرات ضد ويروس دارند و ميتوانند سيستم ايمني را تقويت کنند، اظهار کرد: در مرحلهي پيشگيري تاکيد بر سبک زندگي بوده که بر خواب کافي در زمان مناسب، ورزش و فعاليت بدني حتي در شرايط کرونايي و دوري از استرس و آرامش رواني و نحوهي خوردن و آشاميدن تاکيد دارد.
وي اضافه کرد: دم نوش بابونه، دم نوش آويشن، دمنوش زوفا و چاي کوهي در تقويت سيستم ايمني بدن موثر هستند که مردم ميتوانند از اين دمنوشها استفاده کنند، به شرطي که در استفاده از آنها زيادهروي نشود.
وي بيان کرد: محصولاتي مانند سير و زنجبيل از ديدگاه طب سنتي داروي گياهي محسوب مي شوند، از اين رو تاکيد نميشود که بيش از اندازه مصرف شوند، حتي افراد کرونا مثبت را از مصرف ادويه جات تند مانند سير و زنجبيل منu ميکنيم.
باقرزاده کريمي با اشاره به طرز تهيهي آش تقويت کنندهي سيستم ايمني، گفت: محتواي اين آش بايد شامل سبزيجاتي مانند گشنيز، جعفري، شويد و حبوباتي مانند نخود، ماش و آب گوشت يا مرغ باشد، در تهيهي اين آش ابتدا پياز را سرخ کرده و سپس بلغور و ساير مواد را اضافه ميکنيم که مقدار آنها بسته به ذائقه افراد ميتواند متفاوت باشد.
وي ادامه داد: شغلم و کلم قمري و هويج نيز به تقويت سيستم ايمني کمک ميکنند، همچنين مصرف فست فود را توصيه نميکنيم.
وي در پاسخ به اينکه طب سنتي چه نسخهاي براي درمان کرونا دارد و ميزان تاثير گياهان دارويي مانند سير و زنجبيل براي پيشگيري از اين بيماري، گفت: کرونا بيماري نوپديدي است که نه طب نوين و نه طب سنتي راهکار و درمان تضميني براي آن ندارند و بايد تحقيقاتي در اين زمينه انجام شود.
اين متخصص طب سنتي متذکر شد: بهترين راه پيشگيري از ابتلا به کرونا در طب سنتي هم رعايت فاصلهي اجتماعي، شستوشوي دستها و استفاده از ماسک است؛ استفاده از طب سنتي به عنوان طب کمکي در کنار درمانهاي روتين بر اساس پروتکلهاي درماني تلقي ميشود.
وي خاطرنشان کرد: در برخي موارد مشاهده ميشود که بيماران و يا افراد ديگر براي درمان اين بيماري يا پيشگيري از آن درمانهاي دارويي و يا دريافت اکسيژن را رها کرده و به طب سنتي روي ميآورند.
وي با بيان اينکه استفاده از طب سنتي در سالهاي اخير افزايش يافته است، گفت: آنچه که اهميت دارد، طب سنتي آکادميک و انجام کارهاي باليني و علمي است که جزو بدنهي طب نوين و وزارت بهداشت و درمان بوده که از سال ?? آغاز شده و موفقيتهاي زيادي در اين رشته به دست آمده است.
باقرزاده کريمي با اشاره به جايگاه ايران در طب سنتي در جهان اظهار کرد: با توجه به تعداد مقالات چاپ شده طي سالهاي 2011 تا 2018 در زمينهي طب سنتي، ايران جايگاه پنجم را کسب کرد، به اين معني که ايران طي مدت کوتاهي کارهاي علمي زيادي انجام داده است.
وي در خاتمه خاطرنشان کرد: متخصصان طب سنتي در کلينيکهاي طب سنتي بيمارستان اسدآبادي، بيمارستان سينا و کلينيک شيخالرييس تبريز حضور دارند و ميتوانند مراجعان را راهنمايي کنند.
ايسنا