1399/09/01 - 17 : 2
کد خبر: 21087
استاندار آذربايجانشرقي:
نيازمند مشارکت بيشتر مردم براي قطع زنجيره شيوع کرونا هستيم
احرار: استاندار آذربايجانشرقي خواستار مشارکت هرچه بيشتر مردم و دستگاههاي اجرايي براي قطع زنجيره انتقال کرونا در استان شد و گفت: روند فعلي شيوع بيماري در استان، نگرانکننده است و اميدواريم با مشارکت همهجانبه در بخشهاي مختلف، شاهد کنترل بيماري و کاهش آمار مبتلايان و فوتيها باشيم.
محمدرضا پورمحمدي روز شنبه در يک گفتوگوي خبري با گراميداشت ياد و خاطره شهداي مدافع سلامت و قدرداني از تلاشها و خدمات اين قشر ايثارگر، به آمار مقايسهاي استانهاي مختلف کشور از منظر شاخصهاي مختلف بيماري کرونا اشاره کرد و گفت: آذربايجان شرقي از نظر تعداد بيماران بستريشده به جمعيت استان رتبه 15 کشور را دارد.
وي با بيان اينکه تشديد وضعيت بيماري کرونا به عوامل مختلفي چون ترکيب سني و جنسيتي بيماران، موقعيت جغرافيايي، نحوه مديريت بيماري، رعايت بهداشت فردي و اجتماعي و بسياري از علل ديگر بستگي دارد، افزود: بهبود وضعيت نگران کننده شيوع بيماري در استان، جز با همراهي قاطبه مردم و دستگاه هاي اجرايي مقدور نيست.
استاندار آذربايجان شرقي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: از ابتداي شيوع بيماري کرونا تا امروز در استان، نتيجه تست کروناي بيش از ?? هزار نفر در استان مثبت بوده که حدود 35 درصد از تستهاي انجامشده بوده است و از اين تعداد نيز متاسفانه نزديک به 2900 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به اين بيماري از دست داده اند.
پورمحمدي ادامه داد: ميانگين تعداد فوتيهاي کرونا در استان، ?.? دهم درصد مجموع مبتلايان به اين بيماري است و در مقايسه با آمار کشوري، نزديک به هشت درصد مجموع فوتيها به استان آذربايجان شرقي اختصاص دارد.
وي همچنين از افزايش تست گيري بيماران مبتلا به کرونا در استان خبر داد و گفت: به تناسب افزايش تستهاي کرونا در استان، تعداد شناسايي افراد مبتلا به بيماري نيز سير صعودي خواهد داشت.
وي با اشاره به تصويب اجراي دو طرح مهم "اعمال هوشمند محدوديتهاي کرونايي" و "مديريت بيماري کرونا با رويکرد محلهمحور"، اظهار داشت: طرح جامع اعمال محدوديتهاي جديد از روز شنبه به مدت دو هفته و متناسب با وضعيت شيوع بيماري در تمامي شهرهاي استان اجرا ميشود و استمرار اين محدوديتها نيز پس از پايان اجراي طرح و تصويب مجدد در ستاد ملي کرونا و استان امکانپذير است.
وي با اشاره به تقسيمبندي شهرهاي استان به سه وضعيت زرد، نارنجي و قرمز، گفت: در شهرهاي با وضعيت زرد، دو سوم، وضعيت نارنجي، يک دوم و وضعيت قرمز، يک سوم کارکنان، ملزم به حضور در ادارات بوده و بقيه کارمندان با اولويت زنان سرپرست خانوار، افراد مسن و داراي بيماري زمينهاي ميتوانند با موافقت مدير مربوطه در خانه بمانند. دستگاههاي خدماترسان و داراي خدمات ضروري از معافيت و محدوديت حضور کارکنان در ادارات، مستثني هستند.
پورمحمدي افزود: همچنين در شهرهاي داراي وضعيت زرد، فقط مشاغل گروه چهار، وضعيت نارنجي، گروههاي سه و چهار و وضعيت قرمز، گروههاي دو، سه و چهار تعطيل خواهند بود و فعاليت کليه مدارس، دانشگاهها و موسسات آموزشي خصوصي در تمامي وضعيتها به شکل مجازي و غيرحضوري انجام خواهد شد.
وي در ارتباط با ممنوعيت تردد در استان از روز شنبه گفت: از شنبه آينده خروج خودروهاي بومي پلاک شخصي از شهرهاي نارنجي و نيز ورود خودروهاي غيربومي با پلاک شخصي به اين شهرها ممنوع خواهد بود و متخلفان 500 هزار تومان جريمه مي شوند. از اين تاريخ همچنين خروج خودروهاي بومي با پلاک شخصي از شهرهاي داراي وضعيت قرمز آذربايجان شرقي و ورود خودروهاي غيربومي با پلاک شخصي به اين شهرها ممنوع بوده و متخلفان با جريمه يک ميليون توماني مواجه مي شوند. از شنبه آينده همچنين تردد خودروهاي شخصي از ساعت 9 شب تا چهار صبح در شهرهاي داراي وضعيت قرمز آذربايجان شرقي ممنوع است و جريمه 200 هزار توماني براي متخلفان اعمال مي شود.
پورمحمدي با اشاره به مشاغلي که بنا به شرايط کاري، مشمول طرح محدوديت تردد عبور و مرور نميشوند، گفت: روساي دستگاههاي اجرايي و سازمانها، بايد مشخصات کارکنان و خودروهاي آنان را براي اخذ مجوز تردد به فرمانداريها ارسال کنند.
وي تأکيد کرد: مصوبات ستاد ملي و استاني مديريت و مقابله با بيماري کرونا به منزله قانون بوده و تمام مردم، موظف به رعايت هستند، در غير اين صورت طبق ضوابط و مقررات با متخلفان برخورد مي شود.
پورمحمدي همچنين خواستار افزايش فعاليتهاي مرتبط با فرهنگسازي وآموزش مردم توسط صدا و سيما و رسانهها شد.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: