احرار: شهردار تبريز با اشاره به تجهيز خانه تاريخي استاد سلطان القرايي به عنوان مرکز تبريزپژوهي، گفت: در اين زمينه تفاهمنامهاي با بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان امضا ميکنيم.
ايرج شهين باهر در ديدار با مديرعامل بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان، اظهار کرد: ارتقاي فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان نيازمند همکاري تمام دستگاههاي دولتي و افراد است که بايد از ظرفيتهاي پژوهشگران نيز در اين زمينه بهره برد.
وي با بيان اينکه اماکن آموزشي و تاريخي ظرفيت مناسبي براي پژوهشگران عرصه فرهنگ و هنر آذربايجان است، اعلام کرد: در اين راستا تفاهمنامه همکاري با بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان انعقاد ميکنيم تا اهداف فرهنگي شهر، عملياتي محقق شود.
وي با اشاره به تکاليف فرهنگي شهرداري، خاطرنشان کرد: شهرداري به نوبه خود تکاليف ويژهاي در بحث فرهنگي دارد و در ارتقاي کمي و کيفي مسائل فرهنگي و هنري پيشقدم است.
شهردار تبريز در مورد همکاري شهرداري تبريز در بزرگداشت استاد شهريار نيز گفت: موضوع بزرگداشت روز استاد شهريار نياز به هماهنگي بيشتر دستگاهها و افراد دارد و بر اين اساس در شوراي شهر و کمسيون فرهنگي بحث و بررسي شده تا با مشارکت تمامي دستگاهها و پرهيز از عملکرد جزيرهاي، در چارچوب مشخص انجام شود.
وي از عقد تفاهمنامه همکاري بين شهرداري تبريز و بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان در زمينه فعاليتهاي پژوهشي خبر داد و گفت: اميدواريم با همکاري تمامي دستگاهها برنامههاي فاخري براي "شهريار ملک ادب" برگزار کنيم.
خانه سلطان القرايي يکي از قديميترين خانههاي تبريز است و مالک آن، حاج ميرزا جعفر سلطان القرايي، يکي از مفاخر ايران بهشمار ميرود. او در شناخت نسخههاي خطي بسيار تبحر داشت و در سفرهاي تجاري خود به خارج از کشور، نسخههاي ارزشمندي را به ايران آورد. اين نسخهها در اواخر عمر وي به کتابخانهي مجلس واگذار شدند. با 300 متر مربع مساحت، اين خانه يک اعياني ??? متر مربعي دارد که در دو طبقه همراه با زيرزمين ساخته شده است.
اين خانه توسط سازمان ميراث فرهنگي خريداري و مرمت شده است و در سال 1386 با شمارهي 19204 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد.