1399/05/22 - 18 : 46
کد خبر: 20845
توليد 560 تن سماق در پايتخت سماق کشور
احرار: مدير جهادکشاورزي شهرستان هوراند از آغاز برداشت سماق در سطح بيش از 700 هکتار از باغات اين شهرستان خبر داد و گفت: پيش بيني ميشود از کل باغات سماق شهرستان بيش از 560 تن برداشت شود.
احد طايري در جمع خبرنگاران با بيان اينکه هوراند يکي از مهمترين قطبهاي توليد سماق در کشور بوده و سماق اين شهرستان در دل جنگلهاي ارسباران توليد شده و به عنوان مرغوبترين سماق کشور محسوب ميشود، افزود: عملکرد اين محصول 0.8 تن در هکتار برآورد شده است.
وي با بيان اينکه سماق در اين شهرستان به مساحت کل700 هکتار وجود دارد که از اين مقدار 550 هکتار بهصورت جنگلي و 150 هکتار بهصورت دستي کاشته ميشود، افزود: سماق هوراند از لحاظ کيفيت، رنگ و طعم در رتبه اول کشور قرار دارد و سماق توليدي در کارگاههاي سماق کوبي موجود در منطقه که به پنج کارگاه افزايش يافته در شرايط بهداشتي فرآوري و بسته بندي ميشود.
وي ادامه داد: با تلاش کارشناسان مرکز جهادکشاورزي چهاردانگه، درسال 97 نمونههايي از ارقام پربار و با کيفيت منطقه شناسايي و به موسسه بيوتکنولوژي کشاورزي استان انتقال يافت و با تلاش محققان اين موسسه، براي اولين بار در کشور، کشت بافت سماق انجام شد.
مدير جهادکشاورزي شهرستان هوراند افزود: امسال اولين نمونه از نهالهاي کشت بافت سماق توليد و براي کشت در منطقه، به مرکز چهاردانگه منتقل شده و پس از آدابته شدن با شرايط محيطي، در باغ الگويي سماق به مساحت يک هکتار در روستاي آقبراز کشت شد.
وي ابراز اميدواري کرد که با اين تلاش و همراهي در زمينه توليد قدم مثبتي برداشته شده و اراضي شيبدار منطقه نيز به باغهاي سماق تبديل شود تا هم از بعد اقتصادي و همچنين در راستاي جلوگيري از فرسايش خاک قدمهايي برداشته شود.
وي با بيان اينکه سماق به لحاظ ارزش غذايي و دارويي، يکي از محصولات منحصر به فرد بخش چهاردانگه از توابع شهرستان هوراند است و اين شهرستان را به پايتخت سماق کشور تبديل کرده است، افزود: بخش عمده اين محصول از طريق خشک کردن و فرآوري در کارگاههاي سماق کوبي فعال در منطقه، به بازارهاي هدف عرضه ميشود.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهادکشاورزي استان، به گفته طايري، عمليات برداشت محصول سماق از اواخر مردادماه آغاز و تا پايان اين فصل ادامه خواهد داشت.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: