احرار: مديرعامل آب منطقه اي آذربايجان شرقي با تاکيد بر تسريع و ضرورت انتقال آب ارس به تبريز، گفت: اجراي اين طرح به پنج سال زمان نياز دارد و تا آن زمان بايد راهکارهاي کوتاه مدت و ميان مدت براي تامين آب اجرايي شود.
يوسف غفارزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار کرد: حذف آب صنعت از آب شرب يکي از راهکارهاي کوتاه مدت و ميان مدت در تامين آب تبريز است.
وي افزود: حدود 25 ميليون مترمکعب آب شرب در اختيار صنايع قرار مي گيرد که بايد از اکنون به تدريج حذف و آب غيرقابل شرب از چاه يا پساب به بخش صنعت اختصاص يابد.
غفارزاده ادامه داد: انتقال آب هميشه راهکار نيست و بايد مديريت داخل شبکه اصلاح و در واقع توزيع آب با سيستم هاي تعادلي در سطح شهر و ايستگاه هاي پمپاژ در نقاط مرتفع انجام شود.
وي يادآور شد: براي به تعادل رساندن آب بايد اقدام شود و تقويت پمپ چاه هاي کشاورزي، راهکار ديگر کوتاه مدت براي تامين آب تبريز است.
مديرعامل آب منطقه اي آذربايجان شرقي تاکيد کرد: براي ادامه طرح انتقال آب ارس به تبريز نيز تمام تمهيدات اجرايي انجام شده است.
غفارزاده توضيح داد: 95 درصد از 35کيلومتر خط ابتدايي انتقال آب ارس به تبريز به عنوان مگاپروژه غرب کشور با پنج ايستگاه پمپاژ انجام شده است.
وي افزود: 110کيلومتر و 2 ايستگاه پمپاژ باقي مانده و مناقصه براي اجراي آن برگزار شده است.
وي افزود: پنج کيلومتر تونل و 105 کيلومتر خط انتقال به صورت لوله فولادي انجام مي شود و تصفيه خانه آن با ظرفيت هفت دستگاه پمپاژ پيش بيني شده است.