احرار: استاندار آذربايجان شرقي گفت: مهاجرفرستي اين استان طي سال هاي اخير بزرگترين مشکل توسعه اي اين استان است که بايد فکر عاجل براي رفع اين مشکل شود.
محمدرضا پورمحمدي روز يکشنبه در نخستين نشست مشترک با مجمع نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي، آذربايجان شرقي را از استانهاي مهاجرفرست کشور اعلام و اضافه کرد: مهاجرت فزاينده نيروهاي نخبه و موثر بر توسعه مشکل جدي است که براي جلوگيري از آن بايد زمينههاي اشتغال را در استان فراهم کنيم.
وي کاهش سهم استان از جمعيت کشور و حرکت جمعيت استان به سمت پيري را يکي ديگر از مشکلات آذربايجان شرقي در مسير توسعه خواند که خروجي آن کاهش نقش استان در توليد ناخالص ملي، کاهش فعاليتهاي موثر بر فضاي کسب و کار و افزايش نرخ بيکاري است.
پورمحمدي عدم بهرهگيري کامل از مزيتها را جزو مشکلات اساسي در روند توسعه استان بيان کرد و ادامه داد: متأسفانه بنا به دلايل مختلف امروز بسياري از مزيتهاي استان به عکس خود بدل شده و با وجود زيرساختهاي متعدد در حوزههاي گوناگون، بيشتر فعاليتها به شکل سنتي انجام ميشود.
وي با بيان اينکه تبريز و آذربايجان شرقي در محور ترانزيتي سه کريدور مهم بينالمللي شرق به غرب و اوراسيا قرار دارد، اظهار داشت: با وجود اين مزيت بسيار بزرگ، استان ما تقريبا" در بنبست ترازيتي قرار گرفته و اين امر موجب کاهش نقش آفريني استان در مبادلات بينالمللي به نحو شايسته شده است و براي اتصال محورهاي ترانزيتي استان با کشورهاي همسايه، پيگيري هاي لازم و کافي ضروري است.
پورمحمدي يادآوري کرد: در بخش معدن نيز آذربايجان شرقي ظرفيتهاي کم نظيري دارد، اما به دليل اينکه صنايع پايين دستي ايجاد نشده است، ذخاير معدني به صورت خام از استان خارج شده و ارزش افزودهاي به دنبال ندارد که اين موضوع تاکنون ضررهاي مالي و اشتغال زايي وسيعي به استان وارد کرده است.
وي با اشاره به اينکه ايجاد صنايع پايين دستي در بخش معدن هزاران فرصت شغلي ايجاد ميکند، گفت: البته طي سالهاي گذشته اقداماتي در اين راستا انجام شده و تنها در مجتمع مس سونگون افزون بر 14 هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري شده است.
استاندار آذربايجان شرق بر استفاده از ظرفيت مجمع نمايندگان استان براي حل مسائل و مشکلات حوزههاي مختلف تاکيد کرد و تعامل و همفکري مسئولان اجرايي و نمايندگان را براي تسريع در حرکت استان به سمت توسعه و پيشرفت ضروري دانست.