احرار: متخصصان علوم پزشکيِ کانادا به تحقيق و مطالعه درباره موثر بودن ماسکهاي پارچهاي در جلوگيري از انتقال و انتشار ويروس کرونا پرداختهاند.
به گزارش احراربه نقل از ايسنا، نشريه Annals of Internal Medicine در مطلبي در اين باره آورده است که متخصصان علوم پزشکي در دانشگاه «مک مستر» کانادا در اين مطالعات ميزان کارآيي ماسکهاي پارچهاي در مقابله با شيوع کروناويروس را بررسي کردهاند.
بر اساس يافتههاي اين متخصصان، پارچه به طور کامل مانع از نفوذ ويريونهاي جدا شده از ويروس نميشود اما بخش اصلي ويروس از طريق قطراتي که هنگام صحبت، غذا خوردن، سرفه و عطسه يا ذرات آئروسل ايجاد ميشوند، منتقل ميگردد. هرچند ماسکهاي پارچهاي نميتوانند تمام محرکهاي ويروس را مسدود کنند اما به هرحال بخشي از آنها را مسدود ميکنند به ويژه اگر صحبت از شيوع ويروس توسط يک فرد آلوده باشد.
پارچه ميتواند قطرات و آئروسلها را مسدود کند که لايه هاي ماسک نيز کارايي اينگونه ماسکها را افزايش مي دهد. موثر بودن چنين ماسکي مي تواند از 43 تا 94 درصد در مقايسه با ماسک هاي يکبار مصرف طبي با درصد از 98 تا 99 باشد.
به گزارش اسپوتنيک، استفاده از شال و تيشرت و حوله از 10تا 40درصد ميتواند نفوذ ويريون هاي جدا شده از ويروس را مسدود سازد. با وجود اين متخصصان تاکيد ميکنند که استفاده از ماسکهاي پارچهاي نبايد باعث بروز احساس غلط امنيت و کاهش توجه به بهداشت شود. در هر صورت استفاده از ماسکهاي پارچهاي هرچند فايده آن از ماسکهاي طبي کمتر است اما ميتواند سطح شيوع اپيدمي را کاهش بدهد.