مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه گفت: عليرغم اينکه ميزان بارشها نسبت به سال گذشته 30درصد کمتر بوده ولي اقدامات دستگاههاي اجرايي بههمراه تعامل با جامعه محلي به افزايش تراز آب درياچه نسبت به سال قبل منجر شده است
به گزارش احرار به نقل از آنا،مسعود تجريشي در ارتباط با وضعيت درياچه اروميه اظهار کرد: در حال حاضر ميزان آبگيري درياچه به بيش از يکهزار و 270متر رسيده است و ميتوان گفت در 10سال اخير به بالاترين تراز خود رسيده است.
وي با اشاره به اين مطلب که براي رسيدن به تراز اکولوژيک تا سال 1405و 1406زمان نياز داريم، افزود: عمده پروژههاي ما که بهمنظور احياي درياچه اروميه هزينه شده امسال به نتيجه ميرسد.
مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه افزود: انتظار داريم تا با تحقق پروژهها و بارندگيهاي نرمال در دي ماه وضعيت مناسبتري را در مقايسه با سال گذشته داشته باشيم.
تجريشي اذعان کرد: بعضاً عنوان ميشود که عامل آبگيريهاي خوب امسال ناشي از بارندگيهاي امسال است ولي نکته قابل توجه اين است که ما در سالهاي 1387و 1389بارشهاي مشابه ميزان سال جاري داشتيم ولي در يکي از اين سالها 57و در سال ديگر 13سانتيمتر از آب درياچه کاهش پيدا کرد در حاليکه امسال تراز آب درياچه افزايش پيدا کرده است.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه براساس ميزان بارشها در مقايسه با سال گذشته همچنان 30درصد کمتر بارش داشتهايم، گفت: عليرغم اين شرايط تراز آب درياچه بيشتر شده و اين موضوع بيانگر آن است که اقدامات انجام شده از سوي دستگاههاي اجرايي جواب داده و انشاالله در صورت بارش مناسب و به نتيجه رسيدن برنامهها ديگر شاهد وضعيت درياچه همچون سال 92و 93نخواهيم بود.
وي در ارتباط با تعامل با جامعه محلي در بحث احياي درياچه اروميه عنوان کرد: در حال حاضر در پاياب سد بوکان و تمام سدهايي که شبکه آبياري زهکشي داشتيم بيش از 30 درصد مصرف آب کشاورزي کاهش پيدا کرده و از سوي ديگر توليدات محصولات کشاورزي و در نتيجه درآمد کشاورزان افزايش يافته است.
وي افزود: در مناطقي همچون سد حسنلو ميزان مصرف آب کشاورزي تا 65درصد کاهش يافته است.
مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه اذعان کرد: آبهايي که تا پيش از اين رهاسازي ميشد پس از حرکت بهسمت جنوب در حوضه آبريز در بخش مياندوآب ريخته و در نهايت تبخير ميشد که همين موضوع بر شوري زمين در آن منطقه و کاهش عملکرد کشاورزان تأثيرگذار بود.
تجريشي تصريح کرد: ما در مناطقي شاهد بوديم که کشاورزان جمع شده و چاههايشان را ميبستند که مجموع اين اقدامات بيانگر آن است که ما بهلحاظ مشارکت جامعه محلي در کنار فعاليتهاي دستگاههاي اجرايي موفق بوده و توانستيم هم درياچه را حفظ کنيم و هم با کاهش مصرف آب ميزان توليد در بخش کشاورزي را افزايش دهيم.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: ستاد احياي درياچه اروميه از سال ?? رويکرد خود را معطوف به ترويج اصلاح و ساماندهي الگوي کشت کرده تا بتوانيم با کاهش مصرف آب و استفاده از مابهالتفاوت آنچه که سهم درياچه است تراز آن را بالا ببريم. سال گذشته اين برنامه نهايي شده و در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزي براي تکتک مناطق برنامه تهيه کرده و در حال اجراي آن است.
وي در پايان گفت: هم اکنون دستگاههاي متنوعتري براي کشاورزي در اختيار قرار گرفته و بيش از 10هزار هکتار کاشت گياهان دارويي صورت گرفته که اين موضوع نقش مهمي در تحقق برنامههاي احياي درياچه اروميه است.