احرار: رييس کل دادگستري آذربايجانشرقي با اعلام اينکه اين نهاد تمام ظرفيت خود را براي صيانت از ميراث فرهنگي استان به کار ميگيرد: گفت: با توجه به گستردگي اين حوزه، با تمام ظرفيت پاي کار خواهيم بود تا جرايم عليه ميراث فرهنگي را به حداقل رسانده و مواريث تاريخي خود را از هرگونه گزند و آسيب در امان نگاه داريم.
موسي خليلاللهي روز شنبه در ديدار مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با وي افزود: براي صيانت از محوطههاي تاريخي استان از دخل و تصرفات و حفاريهاي غيرمجاز، دستورات ويژه براي دادگستريها و نيروي انتظامي شهرستانها صادر خواهيم کرد تا به صورت بازدارنده با عوامل دستاندازي به اين مواريث برخورد شود.
احمد حمزه زاده، مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه با اشاره به ظرفيت عظيم استان در مواريث تاريخي کشور، گفت: سياست وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايعدستي، تقويت هم افزايي دستگاهها، نهادها و تشکلهاي مردم نهاد در راستاي حفاظت از ميراث فرهنگي است و ما در استان با توجه به گستردگي حوزه فعاليت براي تحقق آن به حمايت دادگستري استان نياز داريم.
وي گفت: به سبب تعدد محوطههاي تاريخي در استان با کمبود نيروي انساني و امکانات براي صيانت از آنها مواجه هستيم و همکاري دادگستري استان بيترديد در اين زمينه راهگشا خواهد بود.
، آذربايجان شرقي با داشتن افزون بر يکهزار و 800 اثر ثبت شده ملي در حوزه ميراث فرهنگي و جاذبه هاي خاص گردشگري در کنار بازار تاريخي تبريز و ثبت شده در فهرست يونسکو، در رده ? استان نخست ايران به لحاظ برخورداري از ظرفيت هاي صنعت گردشگري و يمراث فرهنگي است.
با وجود اينکه آذربايجان شرقي و تبريز از مزيت هاي نسبي گسترده و تاثيرگذار گردشگري در حوزه هاي مختلف اجتماعي، فرهنگي و تاريخي برخوردار است، اما سهم آن از صنعت گردشگري کشور متناسب با اين جايگاه نيست.