احرار: يک متخصص تغذيه گفت: ميزان شوري موجود در چيپس و پفک، سلامتي افراد را در معرض خطر قرار ميدهد.
به گزارش احرار به نقل از مشرق، با توجه به اپيدمي ويروس کرونا بايد توصيه هاي لازم براي تقويت سيستم ايمني را جدي بگيريم که تغديه سالم در اين دوران نقش بسيار مهمي دارد. نمک زياد موجود در پفک و چيپس باعث آسيب ديدن کليهها و تجمع آب در بدن و درنتيجه تورم بافتها و افزايش فشار خون و سکتههاي قلبي و مغزي ميشود. همچنين استفاده از روغن با ترانس بالا در تهيه چيپس و پفک منجر به افزايش وزن، چربي خون و در نهايت بيماريهاي قلبي عروقي ميشود.
افزايش وزن و چاقي يکي از مهمترين عوامل در تضعيف سيستم ايمني محسوب مي شود که با توصيه هاي دوران اپيدمي کرونا و روزهاي قرنطينه منطبق نيست.
نمک زياد در تنقلات باعث افزايش فشار خون ميشود
ضياءالدين مظاهري، متخصص تغذيه و رژيم درماني و قائم مقام انجمن علمي پيشگيري و درمان چاقي ايران در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلينيک اظهار کرد: چيپس نه تنها چاق کننده محسوب ميشود، بلکه هر برگ سيب زميني سرخ شده حاوي ?? کيلو کالري که حاصل روغنهاي جوشيده شده حاوي ترانس، نمک و مواد سمي است و بسيار براي سلامتي خطرناک است.
او افزود: متاسفانه در تهيه و توزيع چيپس و پفک از تمام خواص روانشناسي و اشتها برانگيزي استفاده شده است. رنگ، طعم و ميزان شوري باعث ميشود سلامتي افراد را در معرض خطر قرار دهد. در کنار ورود اين انرژهاي کاذب؛ چاقي، فراخوان بسياري از بيماريها ميشود. براي مثال نمک زياد در اين تنقلات باعث افزايش فشار خون ميشود و در نهايت باعث بروز بيماريهاي قلبي و سکتههاي مغزي ميشود.
متخصص تغذيه و رژيم درماني مطرح کرد: رنگ و طعمهاي اضافه شده به اين تنقلات ممکن است براي مصرف کننده به خصوص کودکان، ايجاد آلرژي و ناراحتيهاي پوستي را به همراه داشته باشد که در نهايت بيماري آسم را ايجاد ميکند.
مظاهري گفت: بايد توجه داشته باشيم اين خطرات در مصرف پفک به مراتب بيشتر است؛ زيرا ممکن است پنيرهاي استفاده شده در اين تنقلات به صورت کهنه، فاسد و قارچ زده باشد که ميتواند ضرر مصرف بي رويه اين مواد بي ارزش را افزايش دهد.
او توصيه کرد: در اين روزها به مصرف آب و مرطوب نگه داشتن گلو توجه داشته باشيد؛ تحقيقات نشان ميدهد که مصرف پفک تا ? برابر وزن خود، آب جذب ميکند، بنابراين معده را پر کرده و منجر به بياشتهايي ميشود.