احرار: معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز اعلام کرد: هيچ کمبود و مشکلي در زمينه تامين چهار داروي مورد تاکيد در پروتکل وزارت بهداشت براي درمان بيماران کرونايي در استان نداريم.
محبوب نعمتي روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر هيچ دارويي براي درمان قطعي کرونا تعيين نشده است، اما چهار داروي مورد تاييد وزارت بهداشت در پروتکل به اندازه کافي در استان موجود است.
وي همچنين از شناسايي 10 نام تجاري غيرمجاز در حوزه محلولهاي ضد عفوني کننده و الکل تقلبي، خبر داد و گفت: اين مواد يا تقلبي بودند و يا درجه الکل شان کمتر از درصد تعيين شده و يا حاوي مواد خطرناک بودند که متخلفان به مراجع ذيربط معرفي شدند.
وي در پاسخ به استريل بودن يا نبودن ماسکهاي توليد شده در مساجد، بيان کرد: اين ماسکها، جمعآوري و در مراکز تعيين شده استريل و سپس توزيع ميشوند.
نعمتي در ادامه از صدور مجوز موقت براي 57 واحد توليدي به منظور توليد موقت ماسک خبر داد.
وي با بيان اينکه توليد و توزيع محلولهاي ضدعفوني کننده قبل از شيوع کرونا در آذربايجان شرقي بسيار محدود بود، اظهار کرد: تاکنون براي حدود ?? کارخانه پروانه ساخت و بهداشت صادر شده است، اما هنوز هم مراجعه کنندگاني داريم که به دليل اشباع بازار و سختي تامين الکل و دستور وزارت بهداشت، صدور مجوز را متوقف کردهايم.
وي، يادآوري کرد: مجوزها و پروانههاي صادر شده، موقتي بوده و تا اوايل خرداد ماه اعتبار دارند و در صورت نياز تمديد ميشوند.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز با تاکيد بر اينکه تمامي افراد نيازي به استفاده از دستکش پزشکي به منظور پيشگيري از کرونا ندارند، گفت: هرچند استفاده از دستکش در پروتکلهاي بهداشتي مورد تاکيد قرار گرفته است، اما منظورمان دستکش پزشکي نبوده و دستکشهاي نايلوني، صنعتي و دستکش آشپزخانه نيز ميتوانند اين کار را انجام دهند.
وي با تاکيد بر اينکه مردم توجهي به درمانهاي فضاي مجازي و توصيه منع کنندگان مردم از مراجعه به بيمارستان، نداشته باشند، اظهار کرد: فرآوردههاي طب سنتي در قالب طرح در دانشگاه در دست بررسي بوده و به محض تاييد، اجرايي ميشود.
ايرنا