احرار: بعد از نزديک 2ماه از گسترش ويروس کرونا در کشور، بيشتر استانها روند نزولي شيوع اين بيماري را طي ميکنند، اما آذربايجانغربي هر روز با روند صعودي در شرايط قرمز قرار دارد.
سکينه اسمي- بعد از گزارش اولين مور مبتلا به ويروس کرونا در آذربايجانغربي در هشتم اسفند ماه سال 98تاکنون، روند شيوع اين بيماري در اين استان هر روز در حال افزايش بوده و امروز نيز شرايط بحراني و قرمز در استان اعلام شده است.
بر اساس آخرين آمار ستاد استاني مقابله و مديريت بيماري کرونا در استان تا تاريخ 24 فروردين آزمايش يکهزار و 595نفر مثبت شده که از اين تعداد تاکنون يک هزار و 103نفر بهبود يافته و 116نفر نيز جان خود را از دست دادهاند.
شرايط آب و هوايي، افزايش مسافرتها و اتمام طرح فاصلهگذاري اجتماعي بعد از ?? فروردين با اين تصور که پايان تعطيلات پايان بيماري کرونا است، آغاز به کار ادارات، عادي سازي تمام شهرهاي استان از مهمترين دلايل افزايش آمار روزانه مبتلايان به اين ويروس است که شرايط استان را امروز به مرحله بحراني قرمز درآورده است.
جلسه فوق العاده ستاد مقابله با کرونا در استان، انتشار هشدار و اعلام وضعيت بحراني در فضاي مجازي از سوي برخي مسئولان استاني نتوانست ستاد کشوري مقابله و مديريت بيماري کرونا را مبني بر تداوم فاصله گذاري اجتماعي در آذربايجان غربي قانع کند و رئيس جمهوري کشورمان با بيان اينکه فعاليتها با رعايت الزامات بهداشتي ادامه داشته باشد آب پاکي را روي دست مسئولان استان ريخت.
دامنه هشدارها و ابراز نگرانيها تا جايي پيش رفت که رئيس دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي با انتشار پيامهايي در فضاي مجازي از عدم هماهنگي و همراهي مقامات کشوري و استاني خبر داد و اعلام کرد: هر کس بايد مسئول جان خودش باشد پيامهايي که واکنشهاي زيادي در فضاي مجازي و رسانههاي استان در پي داشت.
در روزهاي اخير تجمع مردم در خيابانهاي شهرهاي استان به خصوص اروميه بدون رعايت الزامات بهداشتي، بازگشت ترافيک به همه خيابانهاي ?? شهرستان استان نه تنها نشان از عدم اجراي موفق طرح فاصله گذاري هوشمند در اين استان مرزي است بلکه همه تلاشها در طول اجراي طرح فاصله گذاري اجتماعي نيز در اين چند روز به باد فنا داد.
ابراز نگراني و انتقاد رئيس دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي از عدم اجراي دقيق و درست طرح فاصله گذاري هوشمند، افزايش روزانه آمار مبتلايان و فوتيهاي ناشي از ويروس کرونا در استان بيش از پيش بي نتيجه ماندن و سياستهاي نادرست اتخاذ شده در جلسات متعدد و فرمايشي ستاد مقابله با کرونا در آذربايجان غربي را آشکار ميکند.
عدم رعايت پروتکلهاي بهداشتي در سطح شهر، فعاليت تمام اصناف، بازگشت ترافيک، تجمع زياد در سطح شهرها به خصوص از روز شنبه تاکنون نگراني از افزايش آمار مبتلايان و وضعيت بحرانيتر در اين استان مرزي را موجب شده است نگراني که هيچ اقدام بازدارندهاي در پي نداشته است.
با وجود اطلاع رساني مکرر مبني بر سوار شدن دو نفر در عقب تاکسيها اين امر در برخي مناطق شهر اروميه اصلاً رعايت نميشود و با آغاز به کار ناوگان حمل و نقل عمومي به خصوص اتوبوس پيش بيني ميشود وضعيت از شرايط موجود بدتر نيز شود.
طرح فاصله گذاري هوشمند به خوبي در آذربايجان غربي اجرا ميشود
در حالي که رئيس دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي و برخي مسئولان ستاد استاني مقابله و مديريت کرونا در آذربايجان غربي از عدم اجراي روند دقيق و درست طرح فاصله گذاري هوشمند در استان ابراز نگراني کردند اما معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي معتقد است اين طرح تاکنون به خوبي در استان اجرا شده است.
علي مصطفوي در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص روند اجراي طرح فاصله گذاري هوشمند اظهار کرد: با ابلاغ اين دستورالعمل ملي تمام توان و ظرفيت استان براي اجراي دقيق و درست اين طرح به کار گرفته شده و هم اکنون طرح به خوبي در استان اجرا ميشود.
وي با قدرداني از همراهي مردم در زمينه اجراي طرح فاصله گذاري اجتماعي و طرح فاصله گذاري هوشمند عنوان کرد: بيشتر مردم استان در زمينه اجراي طرحها همکاري خوبي دارند اما هستند هنوز عدهاي که تبعات اين بيماري رو يا نميدانند يا اگر هم اطلاع دارند همراهي نميکنند.
مصطفوي همراهي ?? درصد مردم در روز ?? بدر مبني بر ماندن در خانه را نمونه بارز مشارکت مردم و مسئولان استان دانست و گفت: نتيجه اين همراهي کاهش تعداد مبتلايان بود اما متأسفانه در ادامه مشارکت برخي مردم کاهش يافته و هم اکنون شاهد ترافيک و تجمع در سطح شهرها هستيم که نتيجه آن افزايش تعداد بيماران و مشکلات زيادي در استان خواهد بود.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي با بيان اينکه کادر درماني و امکانات درماني استان با وجود اينکه مشکلي ندارد اما خسته هستند و تداوم خدمات رساني مطلوب نيازمند همراهي مردم است اضافه کرد: وقتي تجمعات و مراسمات مذهبي چون نماز جمعه تعطيل شده مردم بايد به تبعات بالاي اين بيماري پي ببرند و در زمينه ماندن در خانه و عدم حضور در تجمعات همراهي لازم را داشته باشند.
وي با بيان اينکه قطع زنجيره کرونا تنها با ماندن در خانه و رعايت پروتکلهاي بهداشتي از سوي مردم امکانپذير است افزود: هر چقدر تدابير شديد مبني بر تعطيلي اصناف و … تدوين شود تا زماني که مردم همکاري لازم را نداشته باشند شاهد رشد مبتلايان به بيماري خواهيم بود که در اين راستا همراهي مردم بسيار ضروري است.
مصطفوي در زمينه فعاليت اصناف در استان نيز گفت: اصناف براي فعاليت بايد در سامانه سلامت ثبت نام کنند که بسياري از صنوف در آذربايجانغربي به علت دسترسي نداشتن به سايت نتوانستهاند مدرک لازم براي بازگشايي مغازه خود را دريافت کنند که با توجه به اين امر، مهلت دريافت تا جمعه هفته جاري تمديد شد.
مردم نگران افزايش آمار مبتلايان در استان نباشند
هر چند معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي همراهي و مشارکت مردم در کنترل و پيشگيري از شيوع ويروس کرونا را خوب ارزيابي ميکند اما استاندار آذربايجان غربي در آخرين جلسه ستاد استاني مقابله با کرونا از عدم همراهي مناسب مردم گلايه مند بود.
استاندار آذربايجان غربي معتقد است افزايش تعداد آمار مبتلايان جاي نگراني ندارد چرا که شناسايي بيشتر و سريعتر مبتلايان به نفع آنان است هر چند عدم همراهي مردم در طرح فاصله گذاري اجتماعي، رعايت نکردن توصيههاي بهداشتي در بين قشر کشاورزان و افزايش مسافرت را از مهمترين دلايل افزايش آمار مبتلايان عنوان کرد.
محمدمهدي شهرياري در اين نشست اظهار کرد: قبل از 15 فروردين امسال ظرفيت نمونهگيري کرونا در استان بسيار محدود و روزانه حدود 70تا 80 نمونه بود که نتيجه 40تا 50درصد آنها مثبت اعلام ميشد، در حال حاضر اين ظرفيت با افزايش پنج برابري 400 مورد نمونه گيري رسيده است و با راهاندازي آزمايشگاه سوم به بيش از 700مورد خواهد رسيد.
رئيس ستاد استاني مقابله و مديريت بيماري کرونا آذربايجانغربي ادامه داد: با افزايش آزمايشگاههاي استان قطعاً آمار مبتلايان نيز افزايش پيدا خواهد کرد که اين مسئله جاي نگراني ندارد زيرا شناسايي بيماران بيشتر قطعاً به پيشگيري آن کمک بيشتري خواهد کرد و آمار متوفيان را نيز کاهش خواهد داد.
شهرياري در ادامه به طرح فاصلهگذاري اجتماعي اشاره و تصريح کرد: هرچند با اجراي اين طرح انتظار ميرفت که روند کاهشي را داشته باشيم اما با توجه به اينکه اجراي اين طرح از هفتم فروردين ماه شروع شد، متأسفانه قبل از اجراي آن، حدود ?? هزار مسافر ورودي به استان و ??? هزار مسافر خروجي به نقاط آلوده کشور داشتيم که برگشت آنها به استان باعث افزايش مبتلايان در استان شد.
صنوفي که پروتکلهاي بهداشتي را رعايت نميکنند به مردم معرفي شوند
وي گفت: يکي ديگر از دلايل افزايش آمار مبتلايان، رعايت نکردن توصيههاي بهداشتي در بين قشر کشاورزان بود که لازم است فرمانداران بر روي اين موضوع متمرکز شوند و در مراکز توزيع کود اصول بهداشتي رعايت شود.
استاندار آذربايجانغربي، ورود مسافران از کشورهاي همسايه و تجمعات اول عيد را نيز از جمله ديگر دلايل افزايش آمار تعداد مبتلايان استان عنوان کرد و افزود: افزايش نمونهگيري از افراد سرپايي نيز قطعاً از ديگر عواملي است که آمار مبتلايان ما را با افزايش مواجه کرد.
شهرياري به طرح فاصلهگذاري هوشمند نيز اشاره و تصريح کرد: اجراي اين طرح از روز گذشته شروع شده که مهمترين اقدام آن شروع به کار صنوف کمريسک است، با توجه به افزايش آمار مبتلايان استان رايزنيهايي را شب گذشته با چند تن از وزراي کشور داشتيم تا بتوانيم همچون شهر تهران، بازگشايي صنوف کمريسک را به بعد از 31 فروردين ماه موکول کنيم که امروز از سوي وزير بهداشت اين مسئله براي استانهاي شمالغرب کشور در ستاد ملي کرونا مطرح شد اما مصوب نشد.
وي با بيان اينکه از همه صنوف تقاضا داريم که نکات ايمني و بهداشتي را رعايت کنند تا بتوانيم زنجيره اين بيماري را در استان قطع کنيم عنوان کرد: واحدهاي صنفي که موارد بهداشتي را به صورت کامل رعايت ميکنند نشانهگذاري و به مردم معرفي ميشود و برعکس صنوفي که رعايت نميکنند سازمان صمت بايد برخورد جدي با آنها داشته باشد.
1899واحد صنفي در آذربايجان غربي پلمپ شد
فرمانده انتظامي آذربايجانغربي از از انجام گشت و تشديد نظارتها با اجراي طرح فاصله گذاري هوشمند در استان خبر داد و گفت: در اين مدت 10 هزار و 238 مورد گشت مشترک با همکاري ادارات مربوطه از مجتمعهاي تجاري، تفريحي، اقامتي و ورزشي صورت گرفته است.
سردار مسعود خرم نيا با بيان اينکه در نتيجه اجراي طرح فاصله گذاري اجتماعي يک هزار و 899 واحد صنفي در استان پلمپ شده است گفت: تاکنون هر آنچه در ستاد استاني مقابله و مديريت بيماري کروناي آذربايجانغربي تصويب شده، در استان اجرايي شده است، اين گشتها همچنان تا زماني که طرح فاصلهگذاري ادامه داشته باشد در استان ادامه خواهد داشت.
فرمانده انتظامي آذربايجان غربي با بيان اينکه صنوفي که مايحتاج عمومي مردم را تأمين ميکنند از ابتداي طرح فاصلهگذاري اجتماعي تاکنون، ممنوعيت و محدوديتي را نداشتهاند ادامه داد: رعايت پروتکلهاي بهداشتي از سوي اصناف الزامي است و در صورت عدم رعايت برخوردهاي قانوني صورت ميگيرد.
وي همراهي مردم و رعايت تمام موارد بهداشتي به همراه ماندن در خانه را تنها راه قطع زنجيره کرونا دانست و گفت: صنوفي که قبلاً به جهت عدم رعايت فاصله گذاري اجتماعي پلمب شده بودند همچنان به مدت يک ماه پلمپ خواهند ماند و صنوف پر ريسک نيز تا 31 فروردين اجازه فعاليت ندارند.
فارغ از سياستها و تدابير نادرست مسئولان در زمينه مهار شيوع کرونا در برخي استانها مشارکت و همراهي مردم در رعايت فاصله گذاري هوشمند، ماندن در خانه و در صورت حضور در بيرون از خانه رعايت همه پروتکلهاي بهداشتي ميتواند زمينه ساز کنترل اين بيماري در استان شود.
خبرگزاري مهر