احرار: رييس دانشگاه علوم پزشکي دانشگاه تبريز گفت: تاکنون 29 هزار و 435 نفر در سطح آذربايجانشرقي به مراکز سلامت 16 ساعته خدمات سرپايي مراجعه کردهاند و استان از اين نظر رتبه نخست کشوري را دارد.
محمدحسين صومي روز دوشنبه در نشست ستاد استاني مقابله کرونا در تشريح وضعيت جاري ابتلا به کرونا افزود: شيوع کرونا در آذربايجان شرقي در 10 روز نخست آن سير صعودي داشت، ولي در دهه اول فروردين ماه وضعيت از نظر آمار ابتلايان بسيار خوب بود، هر چند تعداد مبتلايان به صورت روزانه و با شيب پايين رو به افزايش بود.
وي اظهار کرد: دهه دوم فروردين ماه نيز سير شيوع کرونا در استان روند افزايشي و صعودي داشته و پيش بيني ما اين است که اين روال در هفته هاي آينده نيز ادامه خواهد داشت، اما خوشبختانه نقطه اوجي که نگرانش بوديم، اتفاق نمي افتد.
وي اضافه کرد: در زمان حاضر آمار ابتلا در بين زنان نيز روز به افزايش است، در حالي که اوايل شيوع کرونا 60 درصد مردان و 40 درصد زنان در آذربايجان شرقي مبتلا بودند؛ آمار جان باختگان کرونا در بين مردان 2 برابر زنان است.
رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با بيان اين اينکه بروز کرونا با افزايش سن رابطه مستقيم دارد، هر چند شيوع ممکن است در بين همه سنين باشد، گفت: متوسط سني مبتلايان به کرونا 57 سال و متوسط سن جان باختگان 69 سال است.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا اطرافيان بيماران کرونايي نيز مبتلا مي شوند، يا نه، اظهار کرد: متوسط ابتلاي اطرافيان مبتلايان به کرونا در آذربايجان شرقي ? درصد است که نشاندهنده مراقبت هاي خوب در منزل است.
وي با اشاره به انجام روزانه ??? تا ??? مورد آزمايش کرونا در سطح استان افزود: چهارمين آزمايشگاه تست کروناي آذربايجان شرقي نيز به زودي آغاز به کار مي کند.
صومي در خصوص وضعيت نقاهتگاه ها نيز گفت: امروزه ما در هر 2 بخش بهداشت و درمان، نقاهتگاه براي ارايه خدمات به شهروندان در تبريز و ديگر شهرستان هاي استان داريم؛ البته تاکيد داريم که نقاهتگاه ها تنها براي استفاده مبتلايان به کروناست.
وي افزود: عباسي، وليعصر و قراملک از جمله مناطق با شيوع بالاي کرونا در کلان شهر تبريز هستند.
وي ادامه داد: مراغه با اينکه در روزهاي نخست شيوع کرونا از نظر تعداد مبتلايان در صدر استان بود، اکنون در رده هاي آخر قرار دارد که شايد محدوديت هاي جدي اعمال شده در شهرستان دليل اين امر باشد.