1399/01/23 - 15 : 58
کد خبر: 20077
آيا نمونه‌برداري کرونا در آذربايجان‌غربي هدفمندتر است؟
احرار: چرا درصد شناسايي مبتلايان به کوويد - 19 نسبت به تعداد نمونه‌برداري‌هاي آزمايشگاهي در آذربايجان‌غربي بالا بوده و در حقيقت آيا نمونه‌برداري در اين استان هدفمندتر از ساير مناطق کشور است؟

به گزارش احرار به نقل از ايرنا، اين سوالي است که استاندار آذربايجان‌غربي آن را طي روزهايي اخير و در بيست‌وششمين جلسه ستاد استاني مقابله و مديريت بيماري کرونا مطرح کرد و مديران دانشگاه علوم پزشکي در جايگاه توضيح برآمدند. 

هدفمند بودن نمونه‌برداري‌ها مي‌تواند نتيجه پيگيري‌هاي کادر بهداشت و حساسيت‌هاي کادر درمان دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان‌غربي باشد و به طور طبيعي بهره‌وري در صرف منابع مالي کشور و اختصاص امکانات به افراد نيازمند و در حقيقت تحقق عدالت اجتماعي را در پي خواهد داشت. 

به گفته کارشناسان هدفمند بودن نمونه‌برداري‌ها و آمار چشمگير بهبوديافتگان در آذربايجان‌غربي تنها نشانه‌هايي از موفقيت ستاد استاني مقابله و مديريت بيماري کرونا در اين استان مرزي است؛ استاني که عقب‌ماندگي‌هاي بخش بهداشتي و درماني آن در دولت تدبير و اميد و با اجراي طرح تحول سلامت تا حدود زيادي جبران شد و امروزه بسياري از دستاوردها در سايه همين زيرساخت‌ها و برخورداري از نيروهاي متخصص، مراقبان سلامت و غيره به دست مي‌آيد. 

دانشيار دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان‌غربي معتقد است که روند بيماريابي در اين استان بسيار بهتر از ساير نقاط کشور و حتي بسياري از کشورهاي دنيا بوده و نتيجه آن، نزديک بودن نتايج مثبت با تعداد نمونه‌برداري‌هاي آزمايشگاهي است.

دکتر مرتضي متذکر مي‌گويد: بيماريابي فعال و سرپايي به تازگي در ‌آذربايجان‌غربي شروع شده است؛ تاکنون ما روي بستري‌ها تمرکز کرده بوديم که در آن صورت نيز انتظار داشتيم با توجه به علايم کلينيکي و پاراکلينيکي بيمار، نتيجه اغلب تست‌ها مثبت باشد؛ در حقيقت با توجه به وضعيت باليني بيمار، اگر جواب تست منفي باشد جاي تعجب است.

وي اضافه کرد: آمارهاي وزارت بهداشت ميانگيني از همه استان‌هاي کشور را به دست مي‌دهد و برخي استان‌ها نظير ‌آذربايجان‌غربي، نتايج مثبت بيشتر و برخي استان‌ها نتايج مثبت کمتر نسبت به تعداد آزمايش‌هاي دريافتي دارند.

وي اظهار کرد: در برخي کشورها از افراد بسيار زيادي آزمايش کرونا مي‌گيرند که از جمله آن، دريافت 400 هزار تست در کمتر از سه هفته در آمريکاست که البته آن نيز نوعي بيماريابي به شمار مي‌رود؛ ولي در برخي کشورها نظير ايران و انگليس، روي افراد مشخص آزمايش کرونا صورت مي‌گيرد و هدفمندي آزمايش‌ها بسيار بيشتر است که کيفيت خوب بيماريابي پيش از آزمايش را نيز نشان مي‌دهد.

دکتر متذکر تاکيد کرد: ما همه تلاش خود را براي جلوگيري از بروز نتايج مثبت کاذب و منفي کاذب در آزمايش‌هاي مربوط به کرونا به کار مي‌گيريم تا زمينه جلوگيري از بروز خطر شيوع بيشتر در جامعه فراهم شود.

وي گفت: روند استفاده از کيت‌هاي تشخيصي بيماري کوييد - 19 در اکثر نقاط کشور نيز شبيه به هم بوده و پروتکل‌هاي اعلامي‌ براي انجام آزمايش نيز از سوي وزارت بهداشت در همه نقاط کشور رعايت مي‌شود و نبايد در اين خصوص مغايرتي در هيچ استاني وجود داشته باشد.

دکتر حبيب‌الله پيرنژاد از اساتيد رشته دکتراي عمومي‌طب نيز با بيان اينکه نتيجه ??.? درصد آزمايش‌هاي کوييد - 19 در استان مثبت بوده است، گفت: تا يک برهه اي ما روي نتيجه منفي آزمايش‌ها حساس بوديم که براي بهبود روش‌ها، تيم‌هايي به شهرستان‌هاي استان اعزام شد تا بر نحوه انجام آزمايش نظارت بيشتري صورت گيرد.

وي افزود: تا هفته‌هاي پيش، ميزان نتايج مثبت آزمايش‌ها روي استاندارد کشوري بود ولي الان ما ‌مي‌بينيم موارد مثبت بالاست که ما اين امر را دال بر کيفيت ‌مي‌دانيم.

رييس دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني ‌آذربايجان‌غربي نيز در اين خصوص گفت: در حال حاضر روند بيماريابي در استان تغييراتي داشته و مراجعه‌کنندگان سرپايي به بيمارستان‌هاي امام خميني (ره)، آيت الله طالقاني و امام رضا (ع) نيز مورد آزمايش قرار مي‌گيرند.

دکتر جواد آقازاده افزود: اگر بخش خصوصي را نيز وارد روند دريافت آزمايش‌ها کنيم، تعداد مثبت‌هاي ما نسبت به کل آزمايش‌هاي کرونا پايين خواهند آمد.

وي اضافه کرد: بيماران مراجعه‌کننده به بيمارستان طالقاني، در خصوص بيماري کوييد - 19 اغلب مشکل دارند که در اين موارد، حساسيت ما نيز براي انجام دقيق تست بسيار بالاست.

وي با بيان اينکه ما در تکنيک دريافت و پردازش آزمايش بيماران مشکوک به کوييد - 19 مشکلي نداريم، بيان کرد: من خودم به موضوع منفي و مثبت کاذب حساسيت دارم و بيشتر موارد را با دقت بسيار زياد مورد سنجش قرار مي‌دهيم تا موارد مثبت و منفي کاذب ايجاد نشود.

بر اساس اظهارات مسوولان و متخصصان در استان، روند بيماريابي در ‌آذربايجان‌غربي بسيار مطلوب به نظر مي‌رسد و در حقيقت با تداوم اين روش‌ها مي‌توان زمينه ارائه خدمات درماني بهتر به بيماران و جداسازي آنان از افراد سالم را به نحو مطلوب‌تري شاهد بود که اين امر نيز در کنترل بهتر بيماري اثرگذار است.

 

 

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 1 + 3

  آخرین اخبار
پرديس رسانه و هنر، ميزبان "نشان ارادت" و پاسداشت خيرين حرم ساز
افتتاح نمايشگاه توانمندي بانوان ايران در استانبول
تداوم آلودگي هواي تبريز
افتتاح نمايشگاه توانمندي بانوان ايران در استانبول
انتشار فراخوان مرحله استاني جشنواره فيلم کوتاه بسيج در آذربايجان شرقي
نشان ارادت فرصتي براي پاسداشت از خيرين حرم ساز
آزادي دو زنداني غير عمد به همت دانش‌آموزان تبريزي
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
هدف عمده بازنگري طرح هادي روستايي، توسعه نظام‌مند روستاست
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
  پربازدیدترین اخبار
نشان ارادت فرصتي براي پاسداشت از خيرين حرم ساز
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
هدف عمده بازنگري طرح هادي روستايي، توسعه نظام‌مند روستاست
توسعه زيرساخت‌هاي هوشمندسازي در تبريز با 850 کيلومتر فيبر نوري
آزادي دو زنداني غير عمد به همت دانش‌آموزان تبريزي
انتشار فراخوان مرحله استاني جشنواره فيلم کوتاه بسيج در آذربايجان شرقي
افتتاح نمايشگاه توانمندي بانوان ايران در استانبول
افتتاح نمايشگاه توانمندي بانوان ايران در استانبول
تداوم آلودگي هواي تبريز
پرديس رسانه و هنر، ميزبان "نشان ارادت" و پاسداشت خيرين حرم ساز
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.