احرار: رييس اورژانس پيش بيمارستاني و مدير حوادث دانشگاه علوم پزشکي تبريز هشدار داد: از چيدن و مصرف قارچ هاي روييده در طبيعت و کوه و دشت خودداري کنيد.
فرزاد رحماني روز پنجشنبه اظهار داشت: احتمال مسموميت و مرگ درپي مصرف برخي قارچ هاي موجود در طبيعت بسيار بالاست و سالانه افراد زيادي را روانه بيمارستان مي کند.
وي با تاکيد بر اينکه مراقب قارچ هاي سمي روييده در طبيعت باشيد، خاطرنشان کرد: با رسيدن روزهاي بهاري يکي از خوراکي هايي که در دل طبيعت رشد مي کند قارچ است،اما بايد از مصرف قارچ هاي خودرو که در دل طبيعت ظاهر مي شوند اجتناب کرد.
رحماني با بيان اينکه همه قارچ هاي موجود در طبيعت خوراکي نيستند، گفت: خوردن قارچ هاي سمي مي تواند کبد، کليه يا حتي مغز را از کار انداخته و حتي موجب مرگ شود.
وي با تاکيد بر اينکه بايد از چيدن و مصرف قارچ هاي روييده در طبيعت و کوه و دشت خودداري کرد، افزود: نمي توان از روي ظاهر قارچ يا مزه آن، وحشي، خوراکي و يا سمي بودن آن را تشخيص داد و تنها آزمايشگاه مي تواند خوراکي بودن آنها را تأييد کند؛ هيچ آزمايشي هم وجود ندارد که بتوان از خوراکي بودن قارچ اطمينان حاصل کرد.
وي علايم زودرس مسموميت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعريق عنوان و اضافه کرد: گاهي علايم مغزي مانند توهم، خواب آلودگي، تشنج و يا بي قراري با اين نشانه ها همراه مي شود.
رييس اورژانس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با بيان اينکه ايـن علايم چهار تا 24ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر مي شود، گفت: نشانه هاي ديررس شامل مسموميت کبدي، کليوي يا آسيب هاي مغزي است که ممکن است روزها يا هفته ها بعد ظاهر شود.
رحماني خاطرنشان کرد: پختن، آب پز يا کباب کردن قارچ هاي وحشي موجود در طبيعت سمي بودن آنها را از بين نمي برد و تنها راه پيشگيري از مسموميت با قارچ، پرهيز از مصرف قـارچ هـاي روييده در طبيعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها بايد از خوردن قارچ هاي وحشي موجود در طبيعـت و غير پرورشي اجتناب کرد.