احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي از انجام مطالعات مرمتي بر روي 120 مورد از کرانهاي صخرهاي روستاي تاريخي کندوان طي سال جاري خبر داد.
احمد حمزه زاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اينکه روستاي تاريخي کندوان به لحاظ معماري منحصر بفرد و دستکند از جمله آثار منحصربفرد کشور و منطقه محسوب ميشود، ادامه داد: خانههاي دستکند روستاي تاريخي کندوان همه ساله پذيراي گردشگران بيشماري است که از جاي جاي جهان براي تجربه يک شب زندگي در خانههاي سنگي و سفر به اعماق تاريخ به اين روستا سفر ميکنند.
او ادامه داد: با توجه به اهميت اين روستاي تاريخي در ابعاد ملي و بين المللي، حفاظت و صيانت از آن همواره يکي از اولويتهاي اين اداره کل و پايگاه ميراث فرهنگي روستاي کندوان بوده است، لذا مرمت و بازسازي بخشهاي آسيب ديده کرانهاي اين روستا در دستور کار قرار گرفته است.
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي در ادامه با اشاره به آغاز مطالعات مرمتي بر روي شناسايي علت شکست در برخي کرانها، اظهار داشت: طي سالهاي اخير برخي از کرانهاي روستاي کندوان دچار شکست شده اند که اداره کل ميراث فرهنگي استان و پايگاه ملي اين روستا در راستاي بهبود وضعيت و جلوگيري از تداوم شکستها، مطالعات مرمتي را جهت علت يابي، آسيب شناسي و تشخيص درست شيوه مرمت مورد در سال جاري آغاز کرده است.
او با اشاره به اينکه از مجموع 120کران شناسايي شده، مطالعه 30 کران در اولويت و در دستور کار پايگاه ميراث فرهنگي کندوان قرار گرفته است، ادامه داد: بر اساس مطالعات اوليه متخصصان ميراث فرهنگي، شکستها ميتواند به سبب نفوذ آب، فشار، تغييرات دما و عوامل ديگر باشد، لذا با شناسايي دقيق نحوه آسيب هر کران، مرمت ويژه آن، انجام خواهد شد.
حمزه زاده در خاتمه، گفت: انجام مطالعات مرمتي کرانهاي روستاي تاريخي کندوان در سال جاري آغاز شده و در صورت تأمين اعتبار، استحکام بخشي و مرمت آنها عملياتي ميشود.