احرار: تلف شدن تعدادي گوسفند در اطراف معدن طلاي اندريان، اداره کل حفاظت محيط زيست آذربايجانشرقي را بر آن داشت تا پس از بررسي ابعاد اين اتفاق، دستور توقف فعاليت اين معدن را صادر کند.
مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اعلام اين خبر افزود: براي بررسي دقيق دليل تلف شدن تعدادي گوسفند در اطراف معدن طلاي اندريان، تا اطلاع ثانوي دستور توقف عمليات به اين معدن داده شد.
وي افزود: نمونه برداري هاي لازم از محل تلف شدن گوسفندان توسط کارشناسان اداره هاي کل حفاظت محيط زيست و دامپزشکي آذربايجان شرقي انجام شده و منتظر نتيجه اين آزمايش ها براي اقدامات قانوني بعدي هستيم.
مدير کل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي گفت: در راستاي حفظ محيط زيست و سلامت عمومي هيچگونه مماشاتي نداريم و با مخربين محيط زيست به شدت برخورد مي کنيم.
در شبانه روز گذشته تصاويري مبني بر تلف شدن تعدادي گوسفند در محدوده معدن طلاي اندريان در فضاي مجازي منتشر شده که بازتاب گسترده اي در نزد افکار عمومي داشته است.
معدن طلاي اندريان در شهرستان ورزقان در 70 کيلومتري شمال شرق تبريز و در محدوده جنگل هاي ارسباران، از جمله معادن بحث برانگيز آذربايجان شرقي است که به رغم انجام پايش هاي زيست محيطي دقيق در آن و اطمينان دادن مقام هاي ارشد استاني و دانشگاهي مبني بر آلوده نبودن آن، در سال هاي اخير توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.
اين در حالي است که محمدرضا پورمحمدي، استاندار آذربايجان شرقي، شخصا بر فعاليت اين معدن و اعمال دقيق استانداردهاي زيست محيطي در آن تاکيد دارد و حتي به صراحت اعلام کرده است که اگر وجود آلودگي زيست محيطي در اين معدن اثبات شود، بدون لحظه اي درنگ دستور توقف آن را صادر مي کند.
فعاليت هاي اکتشافي در محدوده معدن طلاي «اندريان» از سال 1372توسط شرکت منطقه اي معادن آذربايجان آغاز شد و اکنون نيز شرکت معدني «زرين داغ آستارکان» با همکاري و سرمايه گذاري «شرکت پروژه زمين شناسي معدني» از کشور گرجستان با هدف استخراج ساليانه 1400هزار تن کانسنگ طلا و توليد طلا به روش «هيپ ليچ» در اين معدن فعاليت مي کنند که بهترين روش براي حفظ منابع خدادادي و محيط زيست است.