احرار: تعداد موارد ابتلا به ويروس کرونا در سراسر دنيا به 200هزار نفر رسيده است، اما هنوز ناشناختههاي زيادي در مورد ويروس کرونا وجود دارد.
براي مثال، دانشمندان هنوز تأييد نکردهاند که آيا افراد مبتلا شده در برابر ويروس ايمن ميشوند، يا امکان ابتلاي دوباره وجود دارد.
همين موضوع در مورد نوع سبک زندگي مردم نيز مطرح است؛ مثلاً آيا سيگار کشيدن، سنتي يا الکترونيکي، ريسک ابتلا به ويروس کرونا را افزايش ميدهد يا خير، ادعايي که چند وقت پيش بيل دِ بلازيو، شهردار شهر نيويورک مطرح کرد.
به گزارش رويترز، هفته پيش دِ بلازيو در يک کنفرانس مطبوعاتي درباره شيوع ويروس کرونا گفت سيگار کشيدن باعث ميشود به محض آلوده شدن فرد سيگاري به ويروس کوويد19 خطر اينکه شديدا بيمار شوند افزايش يابد.
دِ بلازيو گفت: «سيگاري بودن شما را آسيبپذيرتر ميکند. اگر سيگار سنتي يا الکترونيکي ميکشيد، اکنون بهترين زمان براي ترک اين عادت است و ما به شما کمک ميکنيم.»
آنچه بايد در مورد رابطه بين سيگار کشيدن و ويروس کرونا بدانيد در اينجا آوردهايم.
آيا کشيدن سيگار معمولي يا الکترونيکي امکان ابتلا به ويروس کرونا را افزايش ميدهد و بهبود را سختتر ميکند؟
آنطور که دکتر مايکل متي، معاون مراقبتهاي ويژه پزشکي دانشگاه کاليفرنيا در سانفرانسيسکو (يوسياساف) ميگويد، پاسخ اين سؤال بله است، اگرچه هنوز معلوم نيست تا چه حد.
طبق گزارش روزنامه سانفرانسيسکو کرانيکل، دکتر متي گفته است: «بر اساس مطالعات قبلي ما در مورد عفونتهاي ريوي، چه ويروسي چه باکتريايي، احتمال بسيار زيادي وجود دارد که کشيدن سيگار، اعم از سنتي و الکترونيکي، ريسک ابتلا به ذاتالريه کرونايي و تشديد آن را افزايش دهد، هرچند نميدانيم تا چه اندازه.»
اين بر اساس مطالعات پيشين است که در آن مشخص شده نيکوتيني که وارد ريه موشها ميشود ميتواند زدودن ويروس آنفلوانزا را به تأخير بياندازد.
متخصصان به مطالعهاي که سازمان بهداشت جهاني در سال 2019انجام داده بود نيز اشاره ميکنند. اين مطالعه که مشخص کرد 47.6 درصد از مردان چيني سيگاري هستند، براي آن انجام شد تا ارتباط بين سيگار کشيدن و ويروس کرونا را نشان دهد. پيش از آن مرکز کنترل و پيشگيري از بيماري چين گزارش کرده بود تعداد مرداني که به ويروس کرونا مبتلا ميشوند و در اثر آن فوت ميکنند از زنان بيشتر است.
مرکز تحقيقاتي آموزشي کنترل تنباکو يوسياساف گفته است: «احتمال پيشرفت بيماري (و از جمله مرگ) در آن دسته از بيماران چيني که ذاتالريه مرتبط با کوويد19 در آنها تشخيص داده شده بود در بيماران داراي سابقه سيگار 14 برابر بيشتر از کساني بود که سيگار نکشيده بودند. اين قويترين عامل ريسک در بين افراد معاينه شده بود.»
البته بر اساس گزارش وبسايت استات نيوز، يک دليل ديگر ميتواند اين باشد که مردان چيني بيشتر سفر ميکنند.
با اين که ارتباط بين سيگار کشيدن و ويروس کرونا (اگر ارتباطي وجود داشته باشد) هنوز تأييد نشده است، متخصصان اين را تأييد کردهاند که افراد مسن داراي بيماريهاي خاص، مثل ديابت، سرطان يا مشکلات تنفسي، با خطر عوارض جدي پس از ابتلا به ويروس کرونا روبرو هستند.
موسسه ملي سوء مصرف مواد مخدر (انآياچ) ميگويد: «بنابراين غيرمعقول نيست که نگران باشيم تضعيف عملکرد ريه يا بيماريهاي ريوي مربوط به مصرف دخانيات، مثل بيماري مزمن انسدادي ريه (سياوپيدي)، ممکن است افراد را در معرض عوارض جدي پس از ابتلا به کوويد19 قرار دهد.»
اين سازمان همچنين ميافزايد کساني که سيگار الکترونيک مصرف ميکنند نيز در معرض خطر قرار دارند، زيرا مطالعات نشان داده است که کشيدن سيگار الکترونيک ميتواند به سلامت ريه آسيب برساند.
انآياچ ميگويد: «هنوز معلوم نيست که ابتلا به اين ويروس به بيماري مزمن انسدادي ريه منجر خواهد شد يا خير، اما شواهد جديد نشان ميدهد که قرار گرفتن در معرض ريزگردهاي سيگار الکترونيک به بافتهاي ريه آسيب رسانده و توان مقابله آن با عفونت را کاهش ميدهد.»
انآياچ ميافزايد که در يک مطالعه مشخص شده آسيب و التهاب بافتها در موشهاي آلوده به ويروس آنفلوانزايي که در معرض اين ريزگردها قرار ميگيرند شديدتر است.
منبع: برترين ها