احرار:مدير گروه بهبود تغذيه مرکز بهداشت آذربايجان شرقي گفت: حذف ميوهها و سبزيجات يا کاهش آن در رژيم غذايي ميتواند باعث تضعيف سيستم ايمني بدن شده و موجب ابتلا به بيماريهاي مختلف به ويژه ابتلا به کرونا ويروس در اين مقطع زماني شود.
فتحالله پورعلي با بيان اين مطلب اظهار کرد: اين نوع رژيمهاي خودسرانه سبب مشکلاتي در دستگاه گوارش ميشود، به طور کلي ميتوان گفت که رژيمهاي غذايي نامناسب و غيرعلمي ميتواند پيامدهاي نامناسبي مانند پرخاشگري و عصبي بودن، ضعف عضلاني، مشکلات گوارشي، سردرد، سرگيجه، افسردگي، بيحالي، ريزش مو، کمخوني، پوکي استخوان را به همراه داشته باشند.
وي با بيان اينکه امروزه بيشتر افراد جامعه از اضافه وزن و چاقي رنج ميبرند، اظهار کرد: دستيابي به وزن ايده آل و لاغري باعث مد شدن رژيم گرفتن شد و در اين راستا برخي افراد چاق، حداقل يکبار رژيم کاهش وزن را تجربه کردهاند.
وي اضافه کرد: رژيمهاي لاغري در برخي موارد خود سرانه و يا بر اساس توصيه يا تجويز افراد غيرمتخصص بوده و اين نوع رژيم همواره با اما و اگرهايي همراه بوده است.
پورعلي گفت: اين روزها فقط کاهش فوري وزن براي برخي افراد مهم بوده و اين گروه بدون توجه به سلامتي خود و براي داشتن ظاهري مناسب از رژيمهاي غذايي غيرعلمي و خودسرانه پيروي ميکنند.
اين متخصص تغذيه، بيان کرد: رژيمهاي خود سرانه در برخي موارد با حذف برخي مواد غذايي مانند مواد غذايي نشاستهاي مانند سيب زميني، برنج و ماکاروني همراه بوده و برخي افراد کربوهيدراتها را حذف کرده و به جاي آن پروتئين بيشتر از حد معمول مصرف ميکنند.
وي با تاکيد بر اينکه حذف برخي مواد غذايي و يا وعدههاي غذايي از ديگر رژيمهاي نامناسبي است که برخي افراد بکار ميگيرند، گفت: برخي افراد باورهاي غلطي مانند حذف برنج و نان از رژيم غذايي، دارند.
وي افزود: هر کدام از اين رژيمها و صد البته تمام رژيمهاي غيراستاندارد و غيرعلمي و رژيمهايي که افراد غيرمتخصص تجويز ميکنند، عوارضي به همراه دارند.
مدير گروه بهبود تغذيه مرمز بهداشت آذربايجان شرقي، ريزش مو، آسيب ديدن پوست و مشکلات گوارشي را از عوارض رژيمهاي خودسرانه، نادرست و غيراستاندارد، عنوان کرد.
وي متذکر شد: همچنين رژيمهاي غيرعلمي و نادرست باعث کاهش سريع وزن شده و اين نوع کاهش وزن هم مشکلات و عوارض خاص خود را به دنبال دارد؛ بطوري که بافتهاي عضلاني مفيد بدن در کاهش وزن سريع به همراه کاهش وزن چربي از دست ميرود.
وي يادآور شد: رژيمهاي غذايي نامناسب سبب ايجاد سنگ کيسه صفرا در برخي افراد و معمولا به عمل جراحي منتهي ميشود.
پورعلي گفت: دريافت زياد پروتئين در رژيمهايي که پروتئين جايگزين کربوهيدرات ميشود، ميتواند کبد و کليه فرد را تحت تاثير قرار داده و عوارض نامناسبي براي اين اندامها به بار بياورد.
اين متخصص تغذيه، خاطرنشان کرد: حذف برنج و نان از رژيم غذايي ميتواند به ناراحتي روحي و عصبي فرد رژيم گيرنده منجر شود؛ چرا که کربوهيدراتها انرژي مورد نياز سلولهاي عصبي را تأمين کرده و فرد در نتيجه حذف آنها پس از مدتي، عصبي ميشود.
مدير گروه بهبود تغذيه مرکز بهداشت آذربايجان شرقي، تاکيد کرد: مواد غذايي خاصي نبايد از رژيم غذايي حذف شود و همچنين نبايد تعادل بين گروههاي غذايي اصلي بهم بريزد، بايد بخاطر بسپاريم که مفهوم و معني رژيم گرفتن، حذف برخي مواد غذاي يا حذف وعدههاي غذايي و نيز کم خوردن و يا نخوردن نيست.
وي اضافه کرد: بايد در عين حال با رژيم غذايي، صحيح و درست غذا بخوريم و رفتار درست تغذيهاي داشته باشيم.
وي با ارايه تعريفي از رژيم غذايي صحيح، گفت: رژيم غذايي صحيح رژيمي است که در آن همه گروههاي غذايي توصيه شده گنجانده شود، بطوري که مواد غذايي گروههاي غذايي اصلي مانند غلات، سبزيجات، ميوه جات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها و لبنيات در آن وجود داشته باشد.
پورعلي متذکر شد: رژيم غذايي تجويزي نبايد کاهش بافت عضلاني بدن را هدف گرفته و يا به اندامهاي مختلف بدن آسيب برساند.
وي يادآور شد: تاکيد ميشود که افراد براي رژيم گرفتن حتما به متخصصان تغذيه مجوزدار مراجعه کرده و هرگز خودسرانه و يا به توصيه افراد غيرمتخصص رژيم نگيرند، چرا که رژيم غذايي هر فرد با توجه به وضعيت سلامتي فرد و بيماريهاي موجود متفاوت است.