احرار: رييس بيمارستان سيناي تبريز گفت: با شيوع بيماري کرونا در کشور از ابتداي اسفند ماه جاري تاکنون 12 نفر بر اثر مسموميت با الکل صنعتي (متانول) در تبريز جان خود را از دست دادهاند.
دکتر علي استادي افزود: در اين مدت 98 نفر بر اثر مسموميت با الکل صنعتي به بيمارستان سينا مراجعه کرده اند که از اين تعداد 12 نفر جان خود را از دست دادند و هم اکنون 16 نفر در بخش مراقبت هاي ويژه بستري هستند.
وي ادامه داد: از 16 بيمار بستري شده در بخش مراقبت هاي ويژه اين بيمارستان نيز 6 نفر دچار آسيب جدي شده اند که وضعيت آنها وخيم است.
دکتر استادي با تاکيد براينکه کساني که دچار مسموميت با الکل مي شوند اگر با بروز علايم به بيمارستان مراجعه کنند، معمولا قابل درمان و دياليز هستند، ظهار کرد: تمامي افرادي که براثر مسموميت با الکل به بيمارستان مراجعه مي کنند، دياليز مي شوند.
وي اضافه کرد: درصدي از بيماران بستري شده دچار اختلالات بينايي و کوري مي شوند که به متخصص چشم معرفي مي شوند.
رييس بيمارستان سينا تبريز در خصوص اينکه آيا مصرف الکل تاثيري بر بيماري کرونا دارد، گفت: اين موضوع هيچ منبع علمي ندارد و تا کنون به اثبات نرسيده است، نوشيدن الکل به هيچ عنوان باعث ضدعفوني شدن اعضاي داخلي بدن نمي شود.
وي با بيان اينکه الکل در کل مضر است، ادامه داد: نوشيدن الکل نه تنها موجب ضد عفوني بدن نمي شود، بلکه موجب آسيب جدي به اندام هاي داخلي مي شود.
دکتر استادي اضافه کرد: مصرف مزمن الکل سفيد (اتانولل) موجب اختلالات کبدي و بدخيمي مي شود.
وي با بيان اينکه الکلل صنعتي (متانول) کاملا سمي است، گفت: مصرف يک قاشق غذاخوري متانول باعث کوري و نوشيدن نصف ليوان با غلظت بالا نيز موجب مرگ فرد مي شود.
رييس بيمارستان سيناي تبريز تاکيد کرد: اگر فردي به اشتباه متانول مصرف کرد بايد بلافاصله به بيمارستان منتقل شود در اين صورت قابل درمان است و از مرگ فرد پيشگيري مي شود.
وي با اشاره به اينکه علائم مسموميت با الکل در حدود 6 تا 12 ساعت بعد از مصرف بروز مي کند، گفت: با شروع علايم گوارشي و چشمي همچون تهوع، استفراغ، تاري ديد اگر به مراکز درماني مراجعه کنند قابل درمان است، ولي اگر ديرتر و در وضعيت کما مراجعه شود، معمولا قابل درمان نيست.
ايرنا