احرار:" حتي اگر مدرسه ها را تعطيل نکنند من پسرم را راهي مدرسه نمي کنم سلامتي او براي من مهمتر است اگر بلايي سر فرزندم بيايد چه کسي جوابگوست”
" حتي اگر مدرسه ها را تعطيل نکنند من پسرم را راهي مدرسه نمي کنم سلامتي او براي من مهمتر است اگر بلايي سر فرزندم بيايد چه کسي جوابگوست”
اينها حرفهاي مادري است که از لحن او مي شود به عمق نگراني و استرسش پي برد. نگراني از ورود يک بيماري چيني!
خبر ورود کرونا به کشور پس ازبر جا گذاشتن تلفات بسيار در چين از رسانه ملي پخش مي شود قم اولين شهري در ايران لقب مي گيرد که وجود ويروس کرونا در آن تاييد مي شود.
اين خبر به سرعت در فضاي مجازي باز تاب پيدا مي کند و برخي با موج سواري بر ويروس کرونا به پخش شايعات و دامن زدن به فضاي رواني منفي در جامعه مي پردازند.
در اين ميان مسوولان سعي دارند از نگراني افراد کم وآنها را به حفظ آرامش دعوت کنند.
وزارت بهداشت دائم تاکيد مي کند که بيماري کرونا با رعايت بهداشت قابل پيشگيري است و اين بيماري آن حد که مردم تصور ميکنند نگران کننده نيست اما مقيمان ايراني در چين اين بيماري را شديدا مسري اعلام مي کنند و مي گويند تا مي توانيد از خانه خارج نشويد و حتما همگي از ماسک استفاده کنيد.
به سرعت ماسک و ژل هاي ضد عفوني کننده در کشور کمياب مي شود برخي برخي از داروخانه ها به احتکار و گرانفروشي روي مي آورند.
پزشکان مي گويند استفاده از ماسک براي همه ضروري نيست و تنها براي افرادي با علائم سرماخوردگي ضرورت دارد اما مردم هراسان ازداروخانه اي به داروخانه ديگر مي روند آنها کمبود اين اقلام در بازار را دليل اين حرف پزشکان قلمداد مي کنند ؛ زني که موفق به خريدن ماسک نشده است مي گويد:« از ابتلا به بيماري مي ترسم نمي توانم با آرامش سر بر بالين گذارم و از صبح به دنبال ماسک و ژل ضد عفوني کننده مي گردم».
ويروس کرونا به سرعت در حال شيوع در کشور است، خبرازبابل مي رسد که 2نفر مبتلا شده اند بعد نوبت به اراک و شهرهاي ديگر ميرسد و قم مرکز پرخطر کرونا معرفي مي شود، اينها خبرهايي هست که با شنيدنش مردم هرلحظه نگران تر ميشوند.
بازار اخبار ضد و نقيض در مورد کرونا داغ تر مي شود امري که بار رواني سنگيني بر جامعه تحميل مي کند . يکي از اين خبرها ادعاي نماينده قم در مجلس در خصوص فوت 50 نفر از قمي ها بر اثر اين بيماري است
اما معاون وزارت بهداشت به صراحت اعلام مي کند «کذب است و اگر همچنين چيزي باشد استعفا خواهم داد!».
اعلام اعداد و ارقام عجيب و غريب در فضاي مجازي بدليل نبود مرجع واحد براي اطلاع رساني و برخي سو مديريت ها باعث بوجود آمدن شايعات شده و باعث سلباعتماد مردم مي شود که اين خود زمينه ساز نگراني و وحشت است.
«ترس افراد از ويروس کرونا ترس کاذب است» اين را وزير بهداشت در گفتگو با صدا و سيما مي گويد اما افراد همچنان از مرگ و قرنطينه شدن به دليل ابتلا به کرونا مي ترسند و بيشترشان دچار اختلالات روحي شده اند و خودشان را هرلحظه نزديک به مرگ مي بينند.
رضا سورياني، روانشناس مي گويد: استرس و ترس سيستم ايمني بدن را ضعيف مي کند و دراين شرايط بايد آرامش و روحيه خود را حفظ کرده و فقط موارد بهداشتي را رعايت کنيم و تا جايي که مي توانيم از جاهاي شلوغ دوري کنيم.
براي اجتناب از حضور در جاهايشلوغ چند روزي است که مدارس و دانشگاه ها را تعطيل کرده اند و اين باعث شده تا خانواده ها کمتر نگران باشند اما بااين حال خانواده ها مي گويند: «بهتر است مدارس تا بعد عيد تعطيل باشند»
نگارنده: نگار محمدي رئوف